رییس جهاددانشگاهی لرستان تشریح کرد:
توسعهی زنجیرههای ارزشی و تولید دانشبنیان گیاهان دارویی/ انجام کارهای بزرگ با منابع محدود
/۴۰ سال خودباوری با جهاددانشگاهی (۱۱۳)/
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی لرستان، دکتر سید علی نادر دهقانی رییس جهاددانشگاهی لرستان، راهاندازی مرکز تحقیقات، فناوری و فرآوری گیاهان دارویی را بهعنوان یک قابلیت و اقدام پایهای برای شکلگیری زنجیرههای ارزشی و تولید دانشبنیان گیاهان دارویی و توسعهی آن در بخشهای روستایی جهت بهبود شرایط و وضعیت اقتصادی آنها برشمرد و افزود: همچنین مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان بهعنوان یک مطالبه و ضرورت، باعث کمک به زوجهای نابارور استان و ایجاد بستر لازم برای فعالیت نیروهای علمی و دانشگاهی استان شده است.
وی از دیگر دستاوردهای شاخص جهاددانشگاهی در لرستان را شهرک گلخانهایی کوهدشت عنوان کرد و گفت: این ظرفیت برای اقتصادی کردن فعالیتهای کشاورزی با افزایش بهرهوری، کاهش مصرف آب و تولید مستمر در طول سال میتواند بسیاری از مشکلات آن شهرستان بهویژه در حوزه اشتغال را مرتفع کند.
دکتر دهقانی در ادامه با اشاره به تاثیرات جهاددانشگاهی در لرستان بیان کرد: این نهاد سعی کرده در ایجاد جسارت انجام کارهای بزرگ با منابع محدود نقش مهمی داشته باشد از طرفی با جذب اعتماد و واگذاری فعالیت به نیروهای جوان باعث شکلگیری فعالیتهای خلاقانه در بخشهای مختلف شده است.
رییس جهاددانشگاهی لرستان در رابطه با واکنش این نهاد نسبت به مسایل روز مانند جهش تولید، نگاه دانشبنیان، فرصت تحریمهای ناجوانمردانه، مزیتهای استانی و ایجاد قطب تولید و... اظهار کرد: جهاددانشگاهی سازمانی است که همه این مفاهیم را در دل خود دارد و آنچه در استان لرستان انجام شده براساس مزیتهای استان شکلگیری قطبهای علمی و بومی، با رویکرد علمی و با روحیه جهادی بوده که تقریبا تمام مفاهیم اشاره شده در آن وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که میزان تعامل واحد سازمانی خود در همکاری با بدنه اجرایی، صنعتی و تحقیقاتی کشور چگونه است؟ گفت: ارتباط با بدنهی صنعتی کشور بهدلیل فعالیت در لرستان خیلی نیست، ولی در استان بعید میدانم صنعتگر یا فعال در لرستان باشد و با جهاددانشگاهی استان همکاری نکرده باشد و تمام سعی و تلاش ما این بوده است که این ارتباطات برای افزایش بهرهوری طرف مقابل و منفعت بلندمدت جهاددانشگاهی استان بهویژه در تولید فناوری، کسب دانش و تربیت نیروی انسانی متخصص باشد.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی لرستان با بیان اینکه این نهاد انقلابی بسیاری از زیرساختهای لازم را در استان ایجاد کرده است، اضافه کرد: به نظر میرسد در ادامه نیز باید روی کیفیتبخشی آنها، بهرهبرداری از دستاوردها و تکمیل و توسعه چرخه فعالیتهای ایجاد شده کار کند. بهعنوانمثال در حوزه کشاورزی گلخانهها ایجاد شدهاند و تولیدات گیاهان دارویی انجام میشود بنابراین در آینده باید روی فرآوری، صادرات و تبدیل آنها به محصولات با تکنولوژی بالا کار شود و خود ادامه همان زیرساختی است که ایجاد آن با مشقات فراوان انجامشده و نیاز به ایجاد زمینههای جدید مدنظر حداقل در 10 سال آینده است.
نظر شما :