معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد؛

نقش تعیین‌کننده‌ی جهاددانشگاهی در محیط پیچیده‌ی تحریم و محدودیت

/۴۰ سال خودباوری با جهاددانشگاهی (۷۱)/
۱۴ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۱:۰۰ کد : ۲۱۲۹۶ عمومی تاپ خبر
معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با گذشت چهار دهه از تشکیل جهاددانشگاهی درباره این نهاد دانشگاهی می‌گوید: در چهل سال گذشته جهاددانشگاهی، در همه‌ی صحنه‌هایی که بسیاری آن را غیرممکن و غیرقابل تصور می‌دانستند پیشرو بوده است و شاخصه‌ی آن نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای است که در بحران و محیط پیچیده‌ی مقابله با تحریم و محدودیت و انحصار بوده است.
نقش تعیین‌کننده‌ی جهاددانشگاهی در محیط پیچیده‌ی تحریم و محدودیت

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، محمد خدادی معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل جهاد دانشگاهی، این نهاد را نهادی پیشرو در عرصه مقابله با تحریم‌ها و توسعه علم و فناوری معرفی کرد و گفت: جهاددانشگاهی همان طور که از اسمش پیداست، متشکل از دو واژه جهاد و دانشگاه است. جهاد ظرفیت‌های فردی را به بلوغ رسانده و به فداکاری تبدیل می‌کند. بستر دانشگاه کمک می‌کند که نیاز اصلی امروز جامعه ما، یعنی علم و فناوری و پایان دادن به انحصار دسترسی به تکنولوژی که تحمیل غرب به کشورهای در حال توسعه و به ویژه ما است، برطرف شده و این سد شکسته شود. استعمار و تحریمِ اصلی، استعمار علم و تکنولوژی است. جهاددانشگاهی خط مقدم شکستن این استعمار و دسترسی به این عرصه علم و فناوری است.

معاون وزیر ارشاد در امور مطبوعات و خبرگزاری ها نیاز امروز جامعه را تلاش روزافزون، افزایش توان علمی کشور، فرصت سازی، هم فزایی، همکاری، همدلی و تلاش صادقانه و خالصانه عنوان کرد و افزود: جهاددانشگاهی در بستر اعتقاد و ایمان، دانایی و توانایی را بهم گره می‌زند و فرصت بهره برداری برای فردای ایران را فراهم می‌کند. موانع امروز را برطرف کرده و دست یافتن به علم و دانش، فناوری، مهارت و افزایش توانایی را به خصوص در قشر جوان میسر می‌کند. انحصاری که به ما تحمیل شده و به گونه‌ای تبدیل به یک سلاح برای تحمیل استثمار، استعمار و عقب نگه داشتن ما بوده است.
او ادامه داد: جامعه امروز ما نیاز به جهاد روزافزون دارد؛ یعنی بستر تلاش مؤمنانه، صادقانه و فداکارانه، برای حل مشکلات جاری کشور و بستر جهاد به هر لایه‌ای از این جامعه که وارد می‌شود، تلاش صادقانه با حداکثر توان را ممکن می‌کند. جهاددانشگاهی این تلاش را بر بستر ایمان استوار می‌کند؛ یعنی عزم و اراده را به نهایت می‌رساند. جهاددانشگاهی در جاهایی که به هر نوعی خطر وجود دارد ورود می‌کند و حتی خودش را برای فدا شدن در معرض آسیب قرار می‌دهد.

خدادی با بیان اینکه امروز بسیاری از آزمون ها و آزمایش‌هایی را که ما در صحنه‌های مختلف با آن مواجه می‌شویم، نیاز به جسارت و قبول خطر و نیز نیاز به عبور از خود و فدا شدن برای جامعه دارد، عنوان کرد: تکثیر جهاد دانشگاهی در دل دانشگاه می‌تواند این فرصت را به جهاد مؤنانه جوانان تبدیل کند. بزرگترین بحران جاری ما، پیوند بین صنعت و بازار کار است که این فاصله باید کوتاه شود؛ چرا که افرادی که مطالعه و پژوهش می‌کنند و افرادی که کار می‌کنند باید در خدمت هم و در راستای هم قرار بگیرند. بازار ما باید بازار علمی و صنعت ما مرتبط با بخش پژوهش و دانشگاهی باشد؛ آن موقع است که ظرفیت آموزش عالی به خدمت صنعت به کف خیابان می‌آید و به نیاز واقعی جامعه می‌پردازد. من فکر می‌کنم تقویت جهاددانشگاهی این فرصت را بیش از گذشته فراهم خواهد کرد.
 

کلیدواژه‌ها: چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی نگاه از بیرون


نظر شما :