رییس جهاددانشگاهی سیستان‌وبلوچستان عنوان کرد:

از توسعه‌ی محور شرق تا پیشرفت سواحل مکران/ راه‌اندازی دهکده‌ی گیاهان دارویی

/۴۰ سال خودباوری با جهاددانشگاهی (۱۰۶)/
۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۹:۵۱ کد : ۲۱۲۹۰ عمومی
دکتر تاجری در خصوص برنامه‌های این واحد در استان در شروع دهه پنجم جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: در کنار استمرار فعالیت‌های شاخص قابل انجام در حوزه‌های فرهنگ، آموزش، پژوهش و تجاری‌سازی دو طرح بزرگ توسعه محور شرق و توسعه سواحل مکران در استان وجود دارد که بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و رایزنی‌های صورت گرفته جهاد استان با بهره‌گیری از ظرفیت و توان بالای مجموعه‌ی جهاددانشگاهی به جد در آن ورود پیدا خواهد کرد و در حد بضاعت کمک‌کار دولت خواهد شد.
از توسعه‌ی محور شرق تا پیشرفت سواحل مکران/ راه‌اندازی دهکده‌ی گیاهان دارویی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، دکتر منصور تاجری ضمن تبریک چهلمین سالگرد تشکیل این نهاد مقدس اظهار کرد: جهاددانشگاهی خود، محصول نوآوری امام راحل در تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی است.

وی افزود: جهاددانشگاهی استان در طول حیات ۴۰ ساله‌اش ماموریت‌های متنوعی را تجربه کرده و در هر مقطعی متناسب با نیاز دانشگاه‌های آن زمان نوآوری و خلاقیت داشته است.

رییس جهاددانشگاهی استان ادامه داد: این نهاد بر اساس ماهیت ذاتی و اساسنامه‌ای خود نهادی نوآور است چراکه مجموعه‌ای پرظرفیت است که جهادگرانش فرزند ضرورت‌اند و هرگاه در جامعه احساس نیاز جدیدی می‌شده متناسب با شرایط جامعه انعطاف در وظایف و ماموریت‌هایش را شاهدیم و از زمانی که در اعزام دانشجویان به جبهه‌های نبرد ایفای نقش می‌کردیم تا زمانی که فعالیت‌های متکثر فرهنگی را برای جامعه دانشگاهی متناسب با سلیقه‌ها و ذائقه‌های گوناگون آنان انجام می‌دادیم تا زمانی که به تحقیقات و اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌اندیشیدیم و تا مقطعی که به تجاری‌سازی علم روی آوردیم و همه این‌ها از این نهاد سازمانی نوآور، ایده پرداز، خلاق، زنده و بالنده ساخته است که از درون آن سه دستاورد شاخص در حوزه نرم‌افزاری چون پرورش مدیران انقلابی نظام، الگوسازی و انجام کارهای سخت با کمترین هزینه را می‌شود نام برد.

دکتر تاجری به تاثیرگذاری این نهاد در طول چهل سال گذشته در سطح کشور و استان پرداخت و تصریح کرد: اصولا نهادهای انقلابی بر اساس مقتضای زمانه به وجود می‌آیند و پس از مدتی در سایر سازمان‌ها هضم، حل، منحل و یا ادغام می‌شوند که بعضا این‌گونه بوده اما این امر در مورد این نهاد اتفاق نیفتاده و جهاددانشگاهی پس از گذشت ۴۰ سال که به فرموده رهبری معظم انقلاب از نهالی نورس و امیدبخش به درختی تناور و ثمربخش تبدیل‌شده هر روز فعال‌تر از گذشته است و اگر این‌گونه نمی‌بود اینک در آستانه چهل‌سالگی تشکیلش توسط رهبری انقلاب مصداق عینی جوشش درونی کشور تلقی نمی‌شد.

وی افزود: تاثیرگذاری این نهاد در استان نیز به‌گونه‌ای است که ما بارها در جلسات و محافل رسمی به مقامات عالیه استان اعلام کرده‌ایم که هر پروژه‌ای را سازمانی انجام نمی‌دهد یا نمی‌تواند انجام دهد را به ما محول کنید ما توانمندی انجام کارهای سخت و بر زمین‌مانده استان را داریم کما این‌که در این زمینه به‌دفعات به استان کمک کرده و نقش تاثیر گذارمان را ایفا نموده‌ایم.

دکتر تاجری در پاسخ به سوالی در ارتباط با واکنشی که این نهاد به مسایل روز چون جهش تولید، نگاه دانش‌بنیان، فرصت تحریم‌های ناجوانمردانه و ایجاد قطب بومی دارد، اشاره کرد و گفت: در بحث جهش تولید که امسال مزین به این نام‌گذاری است جهاددانشگاهی بحمدالله در حوزه تولیدات اقتصاد دانش‌بنیان به نیکویی فعال است اما به نظر این نهاد فراتر از پرداختن به مقوله اقتصاد این نام‌گذاری را منحصر به جهش تولید اقتصادی نمی‌داند بلکه با رویکرد وسیع‌تر بدان نگریسته و آن «جهش تولید علم است» که از طریق سازمان تجاری‌سازی و مراکز نوآوری و خلاقیت و پژوهش‌های کاربردی و انبوه‌سازی تولیدات علمی دانشگاهیان علم را تبدیل به محصول و آن را تبدیل به ثروت نموده و می‌بینیم که بدین‌وسیله در موقعیت تحریم‌های ناجوانمردانه در حد بضاعت خود به کمک نظام آمده و کارهای بزرگی را به سرانجام رسانده است.

وی بیان کرد: در سیستان و بلوچستان نیز ما در حد وسع خود در این حوزه فعالیم و طرح‌هایی را در جهت محقق سازی جهش تولید به کارگروه مربوطه در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان عرضه کرده‌ایم و در این بخش  دو طرح مصوب راه‌اندازی دهکده گیاهان دارویی و همچنین ایستگاه تحقیقاتی و فراوری شتر که در راستای مزیت‌های بومی استان است را داریم.

رییس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان یادآور شد: جهش یعنی شتاب فلذا ایجاد مراکز شتاب دهی کسب‌وکارهای نوین، نسخه شفابخش بیکاری و راهکار جهش تولید در این استان است که با هماهنگی‌های انجام‌شده در حال ورود به این حوزه هستیم.

دکتر تاجری در خصوص میزان تعامل این نهاد با سایر دستگاه‌های اجرایی استان افزود: تعریفی که ما از جهاددانشگاهی داریم این است، «همیشه و همه‌جا در صحنه»، تنوع فعالیت‌ها در این نهاد باعث شده که ما با غالب دستگاه‌های اجرایی که با آن‌ها ماموریت استراتژیک داریم تفاهم‌نامه همکاری‌های مشترک داشته باشیم و نمی‌توانیم سازمانی را بیابیم که در طول این سال‌ها سر و کارش به جهاد نیفتاده باشد. نهادهای نظامی، امنیتی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، آموزشی، درمانی، تولیدی، دانشگاه‌ها و همه و همه با ما و ما با آن‌ها در تعاملیم و این منبعث از روحیه همراه با تکاپو و تلاش و متاثر از ظرفیت بالای سازمانی این نهاد مقدس است که کارکردی چند بعدی دارد.

وی در خصوص برنامه‌های این نهاد در استان در شروع دهه پنجم جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: در کنار استمرار فعالیت‌های شاخص قابل انجام در حوزه‌های فرهنگ، آموزش، پژوهش و تجاری‌سازی دو طرح بزرگ توسعه محور شرق و توسعه سواحل مکران در استان وجود دارد که بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و رایزنی‌های صورت گرفته جهاد استان با بهره‌گیری از ظرفیت و توان بالای مجموعه جهاددانشگاهی به جد در آن ورود پیدا خواهد کرد و در حد بضاعت کمک‌کار دولت خواهد شد.

رییس جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان گفت: استان ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالایی چون مرز، فعالیت‌های شیلاتی، گردشگری، صنایع‌دستی، اشتغال خانگی، درمانی، کشاورزی و منابع طبیعی، معدنی، گیاهان دارویی و انرژی‌های نو و ... دارد که در بخش‌هایی از آن‌ها وارد شده‌ایم و در دیگر بخش‌ها نیز آمادگی حضور داریم. هیچ استانی را جز سیستان و بلوچستان نمی‌یابید که در آن‌هم باد، هم آب و هم آفتاب را باهم داشته باشد این‌ها مزیت‌های بومی استان ماست و برنامه ما در شروع دوره پنجم جهاد این است که خلق مزیت کنیم، فناوری را به خدمت بگیریم و دانایی را به دارایی تبدیل کنیم.

کلیدواژه‌ها: چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی عمومی


نظر شما :