به یاد جهادگر محقق و پارسا زنده یاد دکتر جلیل بدراقی

از خاک گنبد کاووس تا افلاک گنبد مینا

۱۳ مرداد ۱۳۹۹ | ۰۹:۱۶ کد : ۲۱۱۹۴ عمومی
دکتر بدراقی سال ۱۳۳۹ در یکی از روستاهای اطراف شهرستان گنبد کاووس استان گلستان به دنیا آمد و پس از یک عمر دانش اندوزی، به نتیجه رساندن پروژه‌های تحقیقاتی مورد نیاز کشور و خدمت در راه پیشرفت و آبادانی ایران اسلامی، سرانجام در سن ۶۰ سالگی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا روز جمعه سوم مرداد ماه ۱۳۹۹ در آستانه چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، نهادی که به آن عشق می‌ورزید و ۳۴ سال وفادارانه به اهداف و آرمان‌هایش خدمت کرد دار فانی را وداع گفت.
از خاک گنبد کاووس تا افلاک گنبد مینا

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر جلیل بدراقی در سال 1365 در مقطع کارشناسی رشته فیزیک از دانشگاه شهید بهشتی فارغ التحصیل شد و همان سال به عضویت جهاد دانشگاهی واحد شهید بهشتی درآمد سپس در سال 1372 در مقطع کارشناسی ارشد فیزیک دانشگاه تهران و در سال 1388 در مقطع دکتری بیوفیزیک از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد.

به گواه خانواده، دوستان و همکارانش، او فردی آرام، متین، متواضع و مهربان بود که همواره لبخند به لب داشت و با سعه‌صدر و نظم کارها را پیش می‌برد.

دکتر جلیل بدراقی در ادامه حضورش در جهاددانشگاهی عضو شورا و مسول بخش طرح‌ها و تحقیقات دفتر جهاددانشگاهی در دانشکده علوم دانشگاه شهید بهشتی شد.

از سال 1369 مسوول شاخه فیزیک معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی کشور شد. مسوولیت گروه تخصصی علوم پایه جهاددانشگاهی کشور به مدت 7 سال، عضویت در شورای بررسی طرح‌های نهایی جهاددانشگاهی به مدت 7 سال، مدیریت گروه فیزیک پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی به مدت 6 سال و معاونت پژوهشی پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاددانشگاهی به مدت 15 سال از سوابق و خدمات ارزشمند آن جهادگر خدوم در مجموعه جهاددانشگاهی است.

 

وی در طی سال‌های حضور در جهاددانشگاهی عناوین و افتخارات متعددی در سطح کشور کسب کرد:

برگزیده کشوری در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران سال 84

 کسب رتبه A از لحاظ فعالیت‌های علمی پژوهشکده علوم پایه کاربردی در سطح وزارت علوم و تحقیقات و فناوری در سال 1389

کسب رتبه اول در بین موسسات پژوهشی وابسته به نهادهای عمومی کشوری به‌عمل‌آمده از سوی وزارت علوم و تحقیقات طی سال‌های 89 و 90

بیش از 20 مورد عضویت در شورای علمی هیات داوران کنفرانس‌ها و انجمن‌های علمی

حضور فعال در انجمن ملی خلاء کشور ـ رییس هیات مدیره انجمن ملی خلاء ـ عضو کمیته علمی کنفرانس‌های پنجم و ششم و هفتم خلاء ایران

همکاری با مرکز آزمون و سازمان امور بین‌الملل وزارت آموزش‌وپرورش کشور در امر گزینش و اعزام معلمین به خارج کشور

دکتر بدراقی بیش از 50 مقاله در مجلات علمی داخلی و خارجی دارد، 36 مورد پایان‌نامه تحصیلی را هدایت کرد و 4 آزمایشگاه تخصصی مکانیک، الکتریسیته و مغناطیس، حرارت و ترمودینامیک و اپتیک را راه‌اندازی نمود.

تدریس دروس رشته فیزیک در دانشگاه‌های کشور و تربیت شاگردان ممتاز و متعهد از دیگر افتخارت این جهادگر ارزشمند و توانا محسوب می‌شود.

پس از ابتلای زنده‌یاد بدراقی به ویروس کرونا و به دنبال آن، بستری شدن وی در یکی از بیمارستان‌های استان گلستان، تلاش‌های زیادی برای تسریع در امر درمان صورت گرفت؛ اما روح بلند جلیل بدراقی عزیز، عزم کوچ به‌سوی معبود داشت تا فرزند گنبدکاووس، با سرمایه یک عمر مجاهدت، رحل اقامت در افلاک گنبد مینا بیافکند.

 

روحش، قرین رحمت واسعه الهی و راهش پر رهرو باد.

 

کلیدواژه‌ها: جهادگران عمومی دکتر جلیل بدراقی


نظر شما :