رییس سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی تشریح کرد:
از بومیسازی فناوریهای نوین و صرفهجویی ارزی تا اجرای ۱۵۰ پروژهی کاربردی
/۴۰ سال خودباوری با جهاددانشگاهی (۱۰۷)/
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی، مهندس حبیبالله اصغری رییس سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی ضمن گرامیداشت فرارسیدن چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی بیان کرد: یکی از مهمترین شاخصههای جهادگران، داشتن روحیه خودباوری است که خوشبختانه متخصصان این سازمان با توجه به این خصیصه همواره تلاش کردهاند تا فناوریهای نوین در رشتههای الکترونیک، مخابرات، کنترل، برق و ماشینهای الکتریکی را بومیسازی کنند که علاوه بر افزایش روحیه خودباوری و اعتمادبهنفس، باعث صرفهجویی ارزی و اشتغالزایی بهصورت مستقیم و غیرمستقیم شده است. این سازمان تاکنون بیش از 150 پروژه کاربردی با مراکز مختلف صنعتی داشته که ضمن بینیاز نمودن کشور از بسیاری اقلام وارداتی، گامهای محکمی در جهت خودکفایی برداشته است.
عضو هیاتعلمی جهاددانشگاهی ادامه داد: جهاددانشگاهی خواجه نصیر از همان سالهای اولیه انقلاب و در زمان دفاع مقدس در کنار مردم و دیگر نهادها ایستادگی کرده و آنچه دانش و توان داشته به خدمت گرفته است. این همراهی در سالهای سازندگی و پسازآن نیز ادامه داشته و هماکنون دارای تجربیات ارزشمند و موفقی در صنایع دفاعی، صنایع مخابراتی، ماشینهای الکتریکی و الکترونیک، قدرت، صنایع ریلی، انرژیهای تجدید پذیر و حوزه امنیت و حفاظت است.
وی افزود: یکی از دستاوردهای این سازمان در صنایع مخابراتی، فرستندههای رادیویی موج متوسط MW بوده است. جهاد خواجه نصیر اولین و تنها طراح و تولیدکننده فرستندههای رادیویی موج متوسط در سطح کشور و خاورمیانه است که تاکنون تحت نظارت سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، بیش از یکصد دستگاه فرستنده رادیویی با قدرتهای مختلف در استانهای مختلف در سراسر کشور نصب و راهاندازی شده است. همچنین چندین فرستنده رادیویی در خارج از کشور نظیر بنگلادش، سوریه و عراق نصب و راهاندازی کرده است. طراحی و ساخت فرستندههای FM و نیز آنتنهای مخابراتی ماکروویو که در صنایع مخابراتی مورداستفاده قرار میگیرد نیز حاصل تلاش جهادگران متعهد و متخصص این سازمان است. با توجه به تعداد تقریبی 4000 ایستگاه فرستنده در کل ایران، قدیمی شدن فرستندههای موجود، شرایط تحریم و از رده خارج شدن فرستندههای قدیمی نیاز به این محصول بسیار بالا و رو به افزایش است.
رییس سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیرالدین طوسی ادامه داد: تولید پمپهای برقی درونچاهی نفت ESP یکی از دستاوردهای بسیار مهم سازمان در صنایع نفت و گاز است که برای استخراج نفت از چاههای فاقد فشار طبیعی و یا افزایش تولید از چاههای فعال به کار میرود. این محصول جزء ده قلم کالای ضروری صنعت نفت است. با توجه به اینکه تولید این پمپها تنها در انحصار تعداد معدودی از شرکتهای خارجی است، بومیسازی و کسب دانش فنی با توجه به حساسیتهای سیاسی و جهانی در صنعت نفت و گاز، گام بسیار مهمی در خودکفایی این صنعت برای کشور به شمار میرود. برنامهریزی برای ارتقاء سطح دانش فنی جهت توسعه بازار از طریق طراحی و ساخت مجموعههای جدید از برنامههای این سازمان در این حوزه است.
مهندس اصغری با اشاره به حجم بالای سرمایهگذاری برای طراحی و ساخت گیتهای کنترل تردد تصریح کرد: با توجه به کیفیت بهتر از نمونه خارجی قادر خواهیم بود محصولات خود را تا چند برابر ارزانتر از قیمت نمونه وارداتی به متقاضیان عرضه کنیم. همچنین به دلیل بومیسازی فرایندهای طراحی، امکان بسیاری از تغییرات از لحاظ سختافزاری و نرمافزاری برای مصرفکننده وجود دارد. از نمونه گذرگاههای کنترل ترددِ ساخت این سازمان علاوه بر گیتهای مترویی و فروشگاهی معمول، میتوان به گیتهای شیشهای سریع رابین و رابو اشاره کرد که بهعنوان گذرگاهی تشریفاتی جهت استفاده و بهرهبرداری در ساختمانهای اداری و در مکانهای عمومی پر تردد مانند سازمانها، اماکن تجاری و ورزشگاهها طراحیشده است.
رییس سازمان جهاددانشگاهی خواجه نصیر ادامه داد: در حوزه ماشینهای الکتریکی فشارقوی که در صنایع ریلی و صنایع دفاعی کشور مورداستفاده قرار میگیرد میتوان به طراحی و تولید واگن مولد برق اشاره کردکه منجر به بومی شدن دانش فنی طراحیشده و همچنین قابلیت تغییر دادن سریع محصول مطابق نیاز کشور را دارد. این محصول پیشتر از کشورهای اروپایی وارد میشده است و با طراحی و ساخت داخلی، صرفهجویی ارزی قابلتوجهی برای کشور به همراه داشته است.
مهندس اصغری به انرژیهای تجدید پذیر اشاره نمود و بیان کرد: با توجه به عمر محدود منابع دیگر، با ورود به بخش انرژیهای تجدید پذیر تلاش کردهایم با ساخت توربینهای بادی و نیروگاه خورشیدی علاوه بر کسب دانش فنی در تامین نیاز برق مصرفی کشور با شرکت توزیع نیروی برق همکاری داشته باشیم.
وی با اشاره به فعالیت زیرمجموعههای این سازمان اضافه کرد: در پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات، سامانههای مختلفی همچون طراحی سامانه داشبورد خبری تحلیلی هوشمند برای سازمان صداوسیما بهمنظور تحلیل و پردازش اخبار به انجام رسیده است. این سامانه یازده فرآیند هوش مصنوعی را بر روی متون خبری پیادهسازی مینماید. سامانه جامع نشریات علمی کشور (رایمگ) برای مدیریت فرایندهای انتشار مجلات علمی طراحی و پیادهسازی شده است. انتشار 29 شماره فصلنامه علمی پژوهشی JIST و انتشار 20 عنوان کتاب و بیش از 120 مقاله علمی منتشرشده در نشریات معتبر و ارائهشده در سطح کنفرانسهای ملی و بینالمللی از دیگر فعالیتهای پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات در این سازمان است. همچنین مرکز رشد رویش بهعنوان نخستین مرکز رشد جهاددانشگاهی از سال 1382 فعالیت خود را آغاز نموده و از ابتدای فعالیت تاکنون به بیش از 200 واحد فناور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات خدمات ارائه نموده است. همچنین انتشار متوالی 63 شماره فصلنامه رشد فناوری از دیگر فعالیتهای انجامشده در این مرکز رشد است.
مهندس اصغری در خصوص برنامههای آینده سازمان تصریح کرد: افتخارآفرینی سازمان جهاددانشگاهی خواجهنصیرالدین طوسی در طی چهل سال فعالیت به همین چند مورد ذکر شده محدود نمیشود و امروز در کنار پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات و مرکز رشد رویش پرقدرتتر از گذشته بهپیش میرود تا انشاءالله در سالهای نهچندان دور شاهد رشد و شکوفایی بیشازپیش این مجموعه توانمند باشیم. تأسیس پژوهشکده توان و انرژی، تکمیل زنجیره تولید فناوری و افزایش تعداد فناوریهای بومیسازی شده از برنامههای آتی این سازمان خواهد بود که با اتکال به ذات الهی و اتکاء به متخصصان متعهد این سازمان به بار خواهد نشست.
نظر شما :