رییس جهاددانشگاهی ایلام تشریح کرد:

از راه‌اندازی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی گرمسیری تا توسعه‌ی کسب‌وکارهای دانش‌محور

/۴۰ سال خودباوری با جهاددانشگاهی (۹۲)/
۱۵ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۸:۰۰ کد : ۲۱۱۷۶ عمومی تاپ خبر
رییس جهاددانشگاهی ایلام از راه‌اندازی مجتمع تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی گرمسیری و اهلی‌سازی ۳ گونه‌ی دارویی اندمیک استان در دهلران خبر داد و تصریح کرد: وجود اراضی کشاورزی حاصل‌خیز در شهرستان دهلران به میزان ۱۰۰ هزار هکتار و بهره‌مندی از دو پروژه سد کرخه و سامانه گرمسیری موجب شد این واحد با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های ذکر شده نسبت به راه‌اندازی زنجیره ارزش گیاهان دارویی اقدام کند.
از راه‌اندازی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی گرمسیری تا توسعه‌ی کسب‌وکارهای دانش‌محور

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی ایلام، سید غلامرضا حسینی رییس جهاددانشگاهی ایلام، اظهار کرد: جهاددانشگاهی به‌عنوان نهادی انقلابی با روحیه جهادی و تفکر علمی با اتکا به نیروهای متخصص و متعهد در سراسر کشور توانسته است با برقراری ارتباط مناسب با بخش‌های مختلف جامعه و صنعت ضمن شناسایی دقیق نیازها و دغدغه‌های اجتماعی، فرهنگی، تولید، اشتغال و... با ارایه خدمات تخصصی و طرح‌های تحقیقاتی کاربردی در قالب گروه‌های پژوهشی مختلف در جهت رسالت و اهداف خود با الگوسازی و ظرفیت‌سازی اقدامات اثربخشی را در سطوح مختلف استان انجام دهد.

 

اثربخشی فعالیت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی کاملا مشهود است

وی گفت: توسعه امور فرهنگی، حضور فعال در شورای فرهنگ عمومی استان و شوراهای فرهنگی دانشگاه‌ها، برگزاری اردوهای جهادی و مسابقات مناظره دانشجویی از جمله فعالیت‌های جهاددانشگاهی استان بوده است.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی یکی از فعالیت‌های مهم این نهاد در استان را تلاش در راه اطلاع‌رسانی صحیح و تبیین الگوهای موفق رسانه‌ای در خبرگزاری‌های دانشجویان ایران (ایسنا) و خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) عنوان کرد و گفت: در زمینه‌ی پوشش اخبار اربعین در سال گذشته ایسنا به‌عنوان رسانه برتر کشور معرفی شد که بخش اعظم این توفیق تلاش ایسنا در استان ایلام به‌عنوان میزبان اصلی زائران اربعین بوده است.

رییس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام از انجام ۴ موج نظرسنجی از زائران پیاده اربعین توسط ایسپای این واحد خبر داد و گفت: نتایج این نظرسنجی برای کمک به برنامه‌ریزی و  تصمیم‌گیری بهتر در اختیار مسوولان امر گذاشته ‌شده است.

 

توسعه‌ی فعالیت‌های آموزشی  تقاضامحور در سطوح مختلف جامعه

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی تصریح کرد: توسعه فعالیت‌های آموزشی تقاضامحور در سطوح مختلف جامعه، ارایه آموزش‌های تخصصی و برگزاری رویدادها، کارگاه‌های آموزشی جهت اقشار مختلف جامعه، بهسازی و توانمندسازی منابع انسانی سازمان‌ها و بخش‌های خصوصی با برگزاری دوره‌های آموزشی جامع و کارآمد، ایفای نقش موثر در اشتغال دانش‌آموختگان، اجرای طرح‌های اشتغال‌زایی، برگزاری رویدادهای اشتغال محور و توسعه و بهبود فرهنگ کار و نوآوری در استان از جمله فعالیت‌های اثربخش این مجموعه است.

 

فشار اقتصادی دشمن نتیجه معکوس داده است

رییس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام ادامه داد: امروزه ایران اسلامی علاوه بر بحران جهانی ویروس کرونا درگیر مسایل چالشی و حیاتی ناشی از تحریم ظالمانه است. ضربه‌زدن به معیشت مردم، نظام سلامت و اقتصاد ایران از اهداف پلید دشمنان است که مدت‌های طولانی است بر کشور عزیزمان تحمیل ‌شده است. تمام سعی و کوشش امریکا و حامیانش بر این است که بر پیکره نظام مقدس جمهوری اسلامی آسیب جدی وارد کنند در حالی که این فشار اقتصادی نتیجه معکوس دارد و ایران اسلامی توانسته است با اتکا بر توان نیروهای متخصص داخلی از تک‌محصولی بودن و خام فروشی فاصله گیرد.

وی افزود: توجه به توسعه کسب‌وکار نوظهور، استارت آپ‌ها، مراکز نوآوری، مراکز رشد، پارک‌های علم فناوری و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان توانسته است تا حدود زیادی اقتصاد ایران را به سمت صادرات محصولات دانش‌بنیان و جلوگیری از خام فروشی و عدم اتکا به درآمدهای نفتی سوق دهد.

رییس جهاددانشگاهی ایلام تصریح کرد: واحد ایلام بنا به رسالت ذاتی خود با ایجاد بستر مناسب در توسعه شرکت‌های مراکز نوآوری، رشد و همچنین هدایت ایده‌ها و نخبگان به سمت تجاری‌سازی و اتصال به بازار اقدامات بسیار خوب و ارزنده‌ای را انجام داده است.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی گفت: شناسایی ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های استان از قبیل گیاهان دارویی و توریسم (مذهبی و سلامت)، شناسایی ایده‌های کاربردی قابل تجاری‌سازی، تیم سازی افراد، آموزش و هدایت جوانان به سمت ایجاد کسب‌وکار دانش‌بنیان و اتصال ایده‌های نوآورانه به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و بازار از اقدامات مهم این واحد است.

حسینی تصریح کرد: انجام پروژه‌های تحقیقاتی و کاربردی با همکاری و هم‌افزایی سایر واحدها، حضور فعال در شورای پژوهش و فناوری استان، برقراری ارتباط موثر با دستگاه‌های اجرایی و شناسایی نیازهای پژوهشی، توسعه فعالیت‌های گیاهان دارویی و ایجاد زنجیره ارزش گیاهان دارویی در استان از جمله فعالیت‌های این نهاد بوده که نتایج آن در استان کاملا مشهود است.

 

جهاددانشگاهی پل میان دانشگاه و  صنعت کشور است

وی درباره میزان تعامل واحد سازمانی با بدنه اجرایی، صنعتی و تحقیقاتی کشور، تصریح کرد: جهاددانشگاهی به‌عنوان پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی کشور توانسته است با شناسایی نیازها و مشکلات صنعت، اقدامات بسیار خوب و نتیجه‌بخشی را در جهت رفع آن انجام دهد و این واحد نیز با بهره‌گیری از این موضوع با برقراری ارتباط نزدیک با صنایع  استان و هم‌چنین هم‌افزایی با سایر پژوهشکده‌ها و گروه‌های تخصصی واحدها در انجام پروژه‌های پژوهشی توانسته در کاهش  دغدغه‌های صنعت و تولید موثر باشد.

 

راه‌اندازی مجتمع تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی گرمسیری در دهلران

رییس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام، از راه‌اندازی مجتمع تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی گرمسیری و اهلی سازی ۳ گونه دارویی اندمیک استان در دهلران خبر داد و تصریح کرد: وجود اراضی کشاورزی حاصل‌خیز در شهرستان دهلران به میزان ۱۰۰ هزار هکتار و بهره‌مندی از دو پروژه سد کرخه و سامانه گرمسیری موجب شد این واحد با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های ذکر شده نسبت به راه‌اندازی زنجیره ارزش گیاهان دارویی اقدام کند.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی ادامه داد: در این زنجیره بخش‌هایی از قبیل مرکز تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی گرمسیری به مساحت ۳۵ هکتار از اراضی منطقه ابوغویر واقع در دشت عباس شهرستان دهلران، مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی، مرکز رشد گیاهان دارویی، مرکز نوآوری و شتاب دهی و ارایه خدمات مشاوره و توسعه بخش خصوصی در حوزه گیاهان دارویی حایز اهمیت هستند.

حسینی تصریح کرد: در همین راستا اهدافی مانند ایجاد اشتغال پایدار به‌ویژه برای فارغ‌التحصیلان کشاورزی و ساکنان روستاها، ایجاد زنجیره ارزش گیاهان دارویی، تثبیت جمعیت روستایی و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی، تغییر الگوی کاشت و تولید اقتصادی گیاهان کم آب خواه با توجه به مشکل خشک‌سالی و کم‌آبی استان، راه‌اندازی صنایع تبدیلی و تکمیلی حوزه گیاهان دارویی، بهینه‌سازی مصرف آب با روش‌های مختلف آبیاری، تولید قلمه و نشاء گواهی‌شده گیاهان دارویی و بسترسازی ورود واحدهای فناور فعال و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه گیاهان دارویی به بازار در مجتمع  تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی گرمسیری  تعریف ‌شده است.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی تاکید کرد: عملیات نقشه‌برداری، تسطیح و آماده‌سازی زمین، اجرای سیستم برق‌رسانی و نصب ترانس، راه‌اندازی و تجهیز چاه آب مزرعه، طراحی و اجرای نقشه سه نوع آبیاری سنترپیوت، بارانی، قطره‌ای، اصلاح خاک، کشت گیاهان دارویی در سطح ۳ هکتار و کشت ۱۶ گونه گیاه دارویی در مجموعه کلکسیون مجتمع برای انجام تحقیقات بخشی از اقدامات انجام‌ شده در مجتمع تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی گرمسیری است.

رییس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام درباره برنامه‌های آتی این مجتمع اظهار کرد: راه‌اندازی واحد فرآوری گیاهان دارویی (خشک‌کنی، عرق‌گیری، اسانس گیری)، راه‌اندازی واحد بسته‌بندی، ایجاد خزانه تولید قلمه و نشاء گونه‌های گرمسیری و ایجاد باغ گرمسیری (نخیلات) از جمله برنامه‌هایی است که برای مجتمع با جدیت دنبال می‌شود.

 

تشکیل ۱۹ تیم در مرکز نوآوری و شکوفایی

حسینی ادامه داد: یکی دیگر از فعالیت‌های شاخص این واحد علاوه بر توسعه آموزش‌های مهارتی و انجام پژوهش‌های کاربردی راه‌اندازی مرکز نوآوری و شتاب دهی (منش) جوانان ایلام است که در تاریخ ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۸ موفق به اخذ مجوز از سوی سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌آموختگان جهاددانشگاهی شد.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی تصریح کرد: هدف از راه‌اندازی مرکز، کمک به توسعه کسب‌وکارهای دانش‌محور و همچنین شناسایی، نیازسنجی، آسیب‌شناسی، جذب، حمایت و راه‌اندازی ایده‌های کارآفرین، با قابلیت تجاری‌سازی و اشتغال‌زایی و شتاب‌دهی به فعالیت‌های کسب‌وکارهای جوان و نوپا در استان ایلام است.

وی ادامه داد: مرکز نوآوری و شتاب دهی جوانان ایلام در دو فضای فیزیکی با مساحت بالغ‌بر ۱۰۰۰ مترمربع فعالیت رسمی خود را از شهریورماه سال ۱۳۹۸ آغاز کرد که هر دو فضای فیزیکی مذکور در شاهراه اصلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی شهر ایلام قرار دارند.

رییس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام تصریح کرد: در طول مدت ۶ ماه فعالیت مرکز در سال ۱۳۹۸ بیش از ۴۰ رویداد جهت جامعه هدف برگزار شد که ماحصل آن بهره‌مندی ایده پردازان و علاقه‌مندان به بیش از ۲۰۰۰ نفر ساعت رویداد کارآفرینی و تخصصی و نیز تشکیل ۲۴ تیم (۱۹ تیم در حوزه کسب‌وکارهای نو و ۵ تیم در حوزه صنایع خلاق دستی) بوده است.

 

سامان‌دهی ۱۸۰۰ متقاضی مشاغل خانگی در بخش اشتغال

حسینی توجه به موضوع اشتغال و راهبری شغلی را یکی دیگر از فعالیت‌های مهم این واحد اعلام کرد و گفت: اجرای طرح نوین مشاغل خانکی، راهبری شغلی، مشاوره‌های شغلی، توانمندسازی زنان بی‌سرپرست و حضور فعال در شورای اشتغال از جمله فعالیت‌های مهم این واحد در حوزه اشتغال است.

وی تصریح کرد: طرح نوین مشاغل خانگی در سه فاز شناسایی پتانسیل‌های بومی، آموزش و توانمندسازی متقاضیان، اتصال به بازار اجرا شد و تفاوت  این طرح با سایر طرح‌های اشتغال‌زایی در تاکید بر شبکه‌سازی، برند سازی و استانداردسازی محصولات است که در قالب آن ۱۸۰۰ نفر در حوزه مشاغل خانگی در استان ایلام ساماندهی شده‌اند.

کلیدواژه‌ها: چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی واحد ایلام روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی نگاه از درون


نظر شما :