سرپرست پژوهشکدهی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی بیان کرد:
تلاش برای رسیدن به اقتصاد غیرنفتی با تولید و اشتغالزایی در حوزهی گیاهان دارویی
/۴۰ سال خودباوری با جهاددانشگاهی (۴۹)/
به گزارش روابط عمومی پژوهشکدهی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتررضا غفارزادگان سرپرست پژوهشکدهی گیاهان دارویی با اشاره به مهمترین دستاوردهای شاخص این پژوهشکده، گفت: پژوهشکدهی گیاهان دارویی در طول عمر 22 سالهی خود همواره سعی داشته است با روحیهی جهادی و خودباوری طیف وسیع و متنوعی از محصولات و خدمات دانشبنیان در زمینهی گیاهان دارویی و طب سنتی را به جامعهی هدف ارایه کند که در این بین میتوان به داروی ترک اعتیاد "دتوکسین"، داروی درمان آلزایمر و همچنین داروی درمان کبد چرب با نام "لیورسیل" اشاره کرد که همهی آنها حاصل مسالهمحوربودن گروههای پژوهشی مجموعهی گیاهان دارویی و ارتباط تنگاتنگ بهمنظور برطرف کردن مسایل و مشکلات حیاتی کشور در زمینهی گیاهان دارویی و طب سنتی بوده است.
وی افزود: پژوهشکدهی گیاهان دارویی تنها مرکز تحقیقات غرب آسیا است که زنجیرهی ارزش گیاهان دارویی از بذر تا دارو را شامل میشود. این پژوهشکده در حوزهی پژوهش با انجام تحقیقات کاربردی در زمینههای تخصصی و با روحیهی خلاقانه توانسته اقدامات دانشبنیان بهویژه در زمینهی فناورانه به مجموعهی گیاهان دارویی کشور ارایه کند.
سرپرست پژوهشکده گیاهان دارویی تصریح کرد: در حوزهی آموزش نیز با بهرهگیری از اساتید مجرب پژوهشکده و همچنین تعامل با اساتید مجرب کشور گام مهمی را در عرصه آموزش پزشکان، داروسازان، دانشجویان و علاقهمندان به گیاهان دارویی برداشتهایم. در بحث تولید و با توجه به نگاه اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری و رویکرد حداقل وابستگی به بودجه نفت، این پژوهشکده با تولید داروهای گیاهی دانشمحور و اثربخش در درمان بیماریها توانسته است در این عرصه، فعالیتهای تأثیرگذاری در حوزه داروهای گیاهی کشور داشته باشد.
دکتر غفارازدگان در رابطه با جهش تولید گفت: پژوهشکده گیاهان دارویی در بحث جهش تولید که بهدرستی از سوی مقام معظم رهبری در سال 99 اعلام شد، با ایجاد کارگروه جهش تولید اقدام با ایجاد یک همافزایی بین گروههای پژوهشی و مراکز خدمات تخصصی در جهت افزایش کمی و کیفی تولیدات دارویی و افزایش راههای تولید، سعی در تحقق هدف سال 99 داشته است.
وی با اشاره به تعامل پژوهشکده گیاهان دارویی در همکاری با بدنه اجرایی، صنعتی و تحقیقاتی کشور اظهار کرد: پژوهشکده گیاهان دارویی درراستای افزایش کارایی و اثربخشی فعالیتهای پژوهشی اقدام به تعریف فعالیتهای مشترک با مراکز تحقیقاتی گیاهان دارویی کشور و دانشگاههای مرتبط و همچنین بهمنظور تولید محصول فناورانه اقدام به ایجاد ارتباط با مراکز صنعتی و دانشگاهی کشور مرتبط با گیاهان دارویی برای برطرف کردن نیازهای حیاتی کشور در این زمینه کرده است.
سرپرست پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ادامه داد: این پژوهشکده در آیندهی نزدیک سعی دارد تمامی پژوهشهای کاربردی انجام شده در حوزهی گیاهان دارویی مرتبط با اشخاص حقیقی و حقوقی کشور را مدیریت کرده و راههای رسیدن به یک محصول فناورانه را تسهیل کند. در حقیقت پژوهشکده سعی دارد با توجه به گستردگی واحدهای جهاددانشگاهی در کشور و همچنین تعاملات فراگیر هرکدام از این واحدها با مردم منطقه، نقش حلقهی مفقوده بین مراکز تحقیقاتی و صنعتی را ایفا کند و زمینه را برای تولید و اشتغالزایی بیشتردرحوزه گیاهان دارویی بهمنظور نزدیکتر شدن به اقتصاد غیرنفتی فراهم آورد.
نظر شما :