جهاددانشگاهی آذربایجان غربی میزبان نمایندگان رسانه های گروهی تهران

۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۶:۲۴ کد : ۲۰۹۸ عمومی
سردبیران و خبرنگاران ۲۵ رسانه جمعی شامل خبرگزاری ، روزنامه، پایگاه های خبری و تحلیلی با دعوت ستاد احیای دریاچه ارومیه از جدید ترین دستاوردها و اقدامات جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در این حوزه بازدید کردند .
جهاددانشگاهی آذربایجان غربی میزبان نمایندگان رسانه های گروهی تهران

 

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی،  نمایندگان رسانه های گروهی کشور صبح امروز27 شهریور با حضور در مجتمع پژوهشی این واحد با مراحل اجرایی طرح های مختلف  خاتمه یافته و در دست اجرای جهاد دانشگاهی با تمرکز بر موضوع احیای دریاچه ارومیه آشنا شدند .

در حاشیه این بازدید مسوولان طرح های ستاد احیای دریاچه ارومیه توضیحاتی درخصوص روند اجرایی و پیشرفت 3 طرح واگذار شده به معاونت های پژوهشی، آمورشی و فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی را ارائه کردند.

سید جعفر ایرانی مدیر طرح ظرفیت سازی برای ایجاد معیشت جایگزین در روستاهای منتخب حوضه آبریز دریاچه ارومیه با تشریح جزئیات این طرح گفت: 36 روستا در 6 شهرستان اشنویه، بوکان، شاهین دژ، مهاباد، میاندوآب و نقده هدف اجرایی این طرح با هدف سوق دادن معیشت های خانوارها به سمت مشاغل با وابستگی کمتر به منابع آبی قرار گرفتند.

وی ادامه داد: شناسایی شیوه های فعلی معیشتی در روستاهای هدف، استخراج علل ناسازگاری شیوه های معیشتی، شناسایی پتانسیل های طبیعی، انسانی، اجتماعی، مالی و زیرساخت های فیزیکی، شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های ایجاد معیشت های جایگزین و جدید در روستاها، تاکید و استخراج پتانسیل های بوم گردی، گردشگری و کشت گیاهان دارویی در روستاها از جمله اهداف فرعی این طرح است.

ایرانی با اعلام اینکه موفقیت این طرح به کاهش مصرف آب در حوضه آبریز دریاچه ارومیه منجر می شود، ادامه داد: تحقق این فرآیند بدون شک از سوی سازمان های مرم نهاد و گروه های اجتماعی بومی و با شکل گیری تعاونی های محلی دنبال می شود.

معاون آموزشی واحد در تشریح درصد پیشرفت این طرح گفت: مراحل کتابخانه ای این طرح ، طراحی بسته پیشنهادی کسب و کار برای هر روستا،ارزیابی بسته های کسب و کار برای هر روستا ، تسهیلگری و آموزش روستاییان  در روستاهای هدف انجام پذیرفته و این طرح در حال اتمام مراحل اجرایی و تدوین گزار ش های نهایی می باشد.

در ادامه دکتر ولی زاده مدیر طرح مطالعاتی  اجرایی کشت گیاهان دارویی کم آب‌بر در حوزه دریاچه ارومیه اظهار کرد: در قالب این طرح پژوهشگران جهاددانشگاهی ابتدا در قالب آزمایشگاهی گیاهان دارویی کم آب بر را شناسایی و در فاز بعدی نسبت به معرفی این گیاهان به بدنه کشاورزی استان اقدام خواهند نمود .

وی ادامه داد : جهاددانشگاهی آذربایجان غربی در قالب این پروژه در گام بعدی 9 روستای دارای ویژگی های  خاص و پتانسیل های مورد نیاز را انتخاب و نسبت به کشت گیاهان دارویی  در این روستاها اقدام خواهد نمود.

دکتر ولی زاده ادامه داد:این روستاها به عنوان مزرعه های  آموزشی و پژوهشی  در قالب طرح مورد استفاده قرار گرفته  و کلیه مراحل کاشت ، داشت و برداشت گیاهان دارویی در این روستاها به روستائیان آموزش داده خواهد شد.

وی هدف اصلی از اجرای این طرح را تشویق و ترغیب  کشاورزان به کشت گیاهان کم آب بر وتغییر الگوی کشت مناطق حاشیه دریاچه ارومیه  برشمرد و گفت "جهاد دانشگاهی در قالب این طرح در پی این خواهد بود که عملا زحمت کمتر،آب بری کمتر ، سود دهی بیشتر اقتصادی  را به کشاورزان نشان دهد ."

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت بخش اتصال به بازار در مجموعه طرح های جهاد دانشگاهی گفت " با تصمیم جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی کلیه محصولات بخش پایلوت این طرح به صورت تضمینی خریداری خواهد شد  و در این راستا جهاد دانشگاهی نسبت به تجهیز کارگاه و خرید  و استقرار دستگاه های فرآوری گیاهان دارویی  اقدام نموده است.

امین رستم زاده مدیر جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه در خصوص روندی اجرای این طرح ملی گفت: این جشنواره در 6 محور وب سایت و شبکه های اجتماعی، فیلم و مستند کاربردی،  بازی های رایانه ای و انیمیشن، نرم افزار های تلفن همراه، نرم افزارهای کاربردی و اینترنت اشیاء در 2 بخش بزرگسالان و دانش آموزی برگزار خواهد شد.

وی گفت:در بخش اجرایی این رویداد  ابتدا طی فراخوان از فعالان حوزه دیجیتال، تولید محتوا و فضای مجازی که دارای تخصص و مهارت در 6 محور اعلامی جشنواره هستند دعوت خواهد شد تا رزومه و گزارشی فعالیتهای انجام داده مرتبط با محورهای جشنواره را به دبیرخانه جشنواره به نشانی اینترنتی www.lakeurmiait.ir  و همزمان به ایمیل جشنواره به نشانی Jahad@urmia.ac.ir ارسال کنند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه علاقمندان به شرکت در این رویداد ملی تا 15 مهر ماه فرصت ثبت نام در این جشنواره  دارند،  اظهار کرد: در این رویداد که بصورت  2روزه  برگزار خواهد شد قبل از برگزاری رویداد کارگاه آموزشی در خصوص مسائل و مشکلات دریاچه از ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ویژه شرکت کنندگان برگزار خواهد شد تا با مسایل مختلف دریاچه ارومیه وضرورت احیای آن آشنا شده تا با آمادگی کامل در روزهای برگزاری این رویداد ملی نسبت به ارائه ایده های خلاقانه تخصصی در حوزه مدنظر اقدام کنند.

رستم زاده با اشاره به کمیته های تشکیل شده دبیرخانه جشنواره در بحث تخصصی علمی اجرایی و جلسات متعدد برگزار شده بیان کرد: داوری طرح‌ها و ایده‌های ارائه‌شده توسط شرکت‌کنندگان، توسط داوران عضو کمیته علمی و داروی  جشنواره متشکل از اعضای هیات علمی دانشگاهها ومتخصصان و خبرگان حوزه تولید محتوای دیجیتال استان و کشور صورت خواهد گرفت.

معاون جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی ادامه داد: به تیم های برگزیده این جشنواره در بخش بزرگسالان جوایز نفیسی شامل لوح تقدیر و جوایز نقدی 40 ، 30 و 20 میلیون ریالی  و در بخش دانش آموزی نیز جوایز نفیسی شامل لوح تقدیر و جوایز نقدی 20 ، 15 و 10 میلیون ریالی اهدا خواهد شد.

وی در خصوص تشویق و حمایتهای تیمهای منتخب این جشنوراه اظهار کرد: در فاز بعدی ستاد احیای دریاچه ارومیه در نظر دارد بر اساس بانک اطلاعاتی بدست آمده از طرحهای خلاقانه و بدیع تیم های منتخب حمایتهای مادی و معنوی ارزشمندی بعمل آورد که این بحث تاثیر مهمی در رونق کسب و کارهای تولید محتوای دیجیتال  در راستای اهداف ستاد احیاء خواهد داشت.

رستم زاده با اشاره به رسالت جهادی ومسوولیت اجتماعی جهاددانشگاهی استان در ارائه خدمات تخصصی اثرگذار و ماندگاری علمی برای مردم منطقه گفت: مرکز رشد کشاورزی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، گروه مدیریت کسب و کار و حوزه ها و معاونتهای واحد در بخش های مختلف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی با برنامه ریزی منسجم درصدد برگزاری یک کار فاخر و اثرگذار در این خصوص هستند.

در ادامه خبرنگاران و نمایندگان رسانه های گروهی از بخش های مختلف جهاددانشگاهی آذربایجان غربی و روند فعالیت های در حال اجرا بازدید کردند .

همچنین مقرر شد، این خبرنگاران با حضور در روستای قره خان مهاباد از نزدیک با روند اجرای ظرفیت سازی برای معیشت پایدار آشنا شوند

دریاچه ارومیه در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است تا ظرف مدت 10 سال  از سال 1394  به تراز اکولوژیک خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.

 


نظر شما :