رییس جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان تشریح کرد:

از راه‌اندازی دفتر پشتیبانی جنگ تا دست‌یابی به فناوری‌های حوزه‌ی دفاع دانش‌بنیان

/۴۰ سال خودباوری با جهاددانشگاهی (۵۸)/
۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۲:۰۷ کد : ۲۰۹۴۲ عمومی تاپ خبر
مهندس تیموری با بیان نقش ممتاز و ویژه‌ی جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس و در دفاع دانش‌بنیان گفت: جهاددانشگاهی از بنیان‌گذاران دفاع دانش‌بنیان و پیونددهنده‌ی جبهه و دانشگاه در دوران دفاع مقدس بوده است؛ هم‌چنین جهاددانشگاهی در این دوران تامین کننده‌ی بخشی از نیروهای متخصص، فنی و خدمات لجستیکی در زمان جنگ بوده است.
از راه‌اندازی دفتر پشتیبانی جنگ تا دست‌یابی به فناوری‌های حوزه‌ی دفاع دانش‌بنیان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان، مهندس مرتضی تیموری رییس جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان به‌مناسبت چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی و این واحد با اشاره به اقدامات و فعالیت‌های جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان به‌ویژه در دوران دفاع مقدس، گفت: می‌توان دوره‌های فعالیت جهاددانشگاهی این واحد را به سه دوره‌ی انقلاب فرهنگی، دفاع مقدس و دوران سازندگی که تاکنون ادامه دارد تقسیم کرد.

وی افزود: دوران انقلاب فرهنگی بلافاصله و کم‌تر از دو ماه با دوره‌ی دفاع مقدس مصادف شد و فعالیت‌های جهاددانشگاهی با تثبیت انقلاب فرهنگی و دفاع از کشور در سال‌های دفاع مقدس هم‌زمان شد.

مهندس تیموری با بیان نقش ممتاز و ویژه‌ی جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس و در دفاع دانش‌بنیان گفت: جهاددانشگاهی از بنیان‌گذاران دفاع دانش‌بنیان و پیونددهنده‌ی جبهه و دانشگاه در دوران دفاع مقدس بوده و هم‌چنین جهاددانشگاهی در این دوران تامین‌کننده‌ی بخشی از نیروهای متخصص، فنی و خدمات لجستیکی در زمان جنگ بوده است.

رییس جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان اضافه کرد: ویژگی خاص جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان، هم‌زمانی تاسیس این واحد با تاسیس جهاددانشگاهی در 16 مرداد 59 است؛ علاوه بر آن ویژگی بارز دیگر این واحد این است که تنها واحد جهاددانشگاهی بوده که در دوران دفاع مقدس در مناطق جنگی به‌طور مستقیم دفتر پشتیبانی جنگ داشته است.

وی با تاکید بر تامین نیازهای علمی، تخصصی و فنی قرارگاه‌های عملیاتی توسط دفتر پشتیبانی جنگ جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان تصریح کرد: نقش این واحد جهاددانشگاهی در این زمینه نقش برجسته‌ای است و پیشکسوتان و شهدای جهاددانشگاهی، مطالعات اولیه و اجمالی طرح‌ها را با هماهنگی فرماندهان نیروهای قرارگاه‌های عملیاتی در زمان جنگ انجام می‌دادند و سپس در دانشگاه صنعتی اصفهان و جهاددانشگاهی، مطالعات و اقدامات تکمیلی برای طراحی و ساخت انجام و پس از تست، تحویل قرارگاه‌های جنگی می‌شد.

مهندس تیموری در ادامه به چند مورد از طرح‌های شاخص جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: البته تمام این خدمات و کارهای بزرگ انجام‌شده به‌طور تمام و کامل ثبت و ضبط نشده است، اما آن‌چه از پیشکسوتان جهاددانشگاهی به دست ما رسیده این است که ده‌ها طرح مهم و اساسی زمان دفاع مقدس در جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان بررسی و بسیاری از آن‌ها به محصول معین در راستای رفع نیازهای فنی و تخصصی جنگ تبدیل‌شده است.

رییس جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان عنوان کرد: اولین و مهم‌ترین طرح شاخص، ساخت پهپاد ـ هواپیماهای بدون سرنشین بود ـ که در آن زمان کار بسیار مهم و بزرگی بوده است؛ این پروژه به‌عنوان پروژه جهاددانشگاهی استان در آن زمان تلقی‌می‌شد و اولین‌بار در منطقه‌‌ی ام‌الرصاص مورد استفاده قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: محصول این پروژه توانست عکس‌های متعددی را از پشت جبهه‌ی دشمن و خدمات لجستیکی و قرارگاه‌های آن تهیه کند و در اختیار قرارگاه‌های عملیاتی دفاع مقدس قرار دهد و می‌توان گفت ایده و ساخت این پهپاد مدیون عزیزانی است که بعضی از این افراد به فیض شهادت نایل شده یا برخی از آنان در قید حیات نیستند.

مهندس تیموری پروژه‌های ساخت «دستگاه‌های رمزکننده‌ی متن و صوت» را از دیگر پروژه‌های مهم جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در دوران دفاع مقدس بیان کرد و ادامه داد: حضور بزرگان و نخبگان رمز ایران در جهاددانشگاهی باعث شد تا هسته‌ی رمز جهاددانشگاهی شکل‌گرفته و این دو پروژه‌ی مهم عملیاتی به ترتیب به نام پروژه‌های شهید ملکی 1 و 2 اجرا شود.

رییس جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان ضمن تشریح پروژه‌های ساخت دستگاه‌های رمزکننده‌ی متن و صوت و قابلیت‌ها و تاثیر موفق آن‌ها در دوران دفاع مقدس، گفت: به اعتراف پیشکسوتان رمز ایران، «هسته‌ی رمز جهاددانشگاهی» که در دوران دفاع مقدس شکل گرفت، سنگ بنای انجمن رمز ایران و فعالیت‌های کشور در حوزه‌ی رمز بوده است و امروزه نیز این انجمن فعالیت‌های بسیار وزین و مهمی را در حوزه‌ی رمز انجام می‌دهد.

وی طراحی، ساخت و نصب «بالن‌های هیدروژنی» در حوزه‌ی پدافند غیرعامل و حفاظت از تاسیسات حیاتی کشور، طرح بالن‌های حرارتی تحت عنوان طرح‌های شهید آذری به‌منظور نصب و ایجاد آنتن‌های مخابراتی و عکس‌برداری از مناطق مختلف دشمن و هم‌چنین استفاده در حوزه جنگ روانی، ساخت «گرم‌کن‌های شیمیایی»، «خنثی‌کننده بمب‌های شیمیایی»، «دستگاه حمل و گلوله گذاری کاتیوشا» و «سرعت‌سنج گلوله» را از دیگر طرح‌ها و پروژه‌های مهم جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در دوران دفاع مقدس عنوان کرد.

مهندس تیموری افزود: وسعت تاثیر و بزرگی نقش جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان در دوران دفاع مقدس مدیون شهدایی هم‌چون شهید آذری، شهید فرهادی، شهید مقیمی، شهید صیرفیان، شهید زریباف، شهید فتوحی و پیشکسوتانی هم‌چون دکتر عارف و مرحوم دکتر مهدی برنجکوب است.

رییس جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی جهاددانشگاهی این واحد به‌ویژه در حوزه‌ی فعالیت‌های دفاعی را ادامه‌دار عنوان کرد و گفت: با توجه به تهدیدات دشمنان و ایادی استکبار جهانی، بخشی از فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی جهاددانشگاهی صنعتی اصفهان هنوز معطوف به مباحث دفاعی و دفاع دانش‌بنیان است؛ به‌نحوی‌که برخی از پروژه‌هایی که در زمان جنگ انجام می‌شد، هم‌اکنون بهینه‌سازی شده است.

وی تاکید کرد: امروز افتخار می‌کنیم در طراحی و ساخت محصولاتی که دانش آن فقط در اختیار تعداد بسیار محدودی از کشورهای دنیا بوده، کشور ایران را صاحب این فناوری و تکنولوژی کرده و با ساخت تجهیزات داخلی در خدمت به کمک صنایع دفاعی کشور است.

مهندس تیموری با اشاره به چهل‌سالگی تشکیل جهاددانشگاهی در سال 99 افزود: ادامه‌ی فعالیت‌ها و اقدامات جهاددانشگاهی باید در راستای بیانیه‌ی گام دوم انقلاب به‌ویژه در بخش‌های علمی و پژوهشی بوده و آن‌ها را عملیاتی و پیاده‌سازی کرد و برنامه‌های مدون، مشخص و ساختاریافته‌ای را برای پرداختن به گام دوم انقلاب اجرا کرد.

کلید واژه ها: چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان عمومی نگاه از درون روسای واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی


نظر شما :