رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی بیان کرد:
کمک موثر جهاددانشگاهی برای به روزآمدی جامعه
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی مرکزی، دکتر حسین کلانتری خلیل آباد در آستانه فرا رسیدن ۱۶ مردادماه، چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی اظهار کرد: این نهاد انقلابی بهعنوان یک مجموعه خودگردان با بهرهگیری از ظرفیت عظیم نیروی انسانی متعهد و خلاق بالغبر ۸۰ درصد هزینههای خود را از طریق درآمدزایی و خلق ثروت از بدنه اجرایی خود تامین میکند و تنها ۲۰ درصد اعتبارات دولتی به این نهاد اختصاص مییابد.
وی ادامه داد: خودگردان و خوداتکا بودن جهاددانشگاهی و کمتوقع بودن این نهاد انقلابی در کنار روحیه جهادی این نهاد میتواند الگویی را در سراسر کشور پیادهسازی کند و ازآنجا که جهاددانشگاهی تجربه ارزنده خوبی در حوزه فناوری، نوآوری، پژوهشی، آموزشهای مهارتی و تخصصی کوتاهمدت دارد، از ظرفیت بالایی برای انجام ماموریتهای جدیدی برخوردار است که توسط نظام اسلامی به این نهاد واگذار میشود.
وی به ماموریتهای گذشته این نهاد در حوزه انقلاب فرهنگی و بازگشایی دانشگاهها اشاره کرد و افزود: در دوران مرحوم هاشمی رفسنجانی و در سال ۱۳۶۸ ماموریتهای جهاددانشگاهی تغییر کرد. با توجه به تغییرات صورت گرفته در آن مقطع و رویکردی که جهاددانشگاهی در حوزه فناوری، نوآوری، پژوهشی، اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی در حوزههای فرهنگی به خود گرفت به نظر میرسد اگر ماموریتهای جدیدی در حوزه فرهنگی، فناوری، نوآوری ایجاد و تقویت شود برای جامعه منافع زیادی خواهد داشت و دستگاههای اجرایی ناتوان از عملیاتی کردن ماموریتهای فرهنگی این دسته از فعالیتها را به جهاددانشگاهی واگذار کرده و به ماموریتهای دیگر خواهند پرداخت.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی تصریح کرد: با توجه به عملکرد و توانمندی جهاددانشگاهی در حوزههای گوناگون به نظر میرسد بسیاری از موضوعاتی که در شورای فرهنگ عمومی در سراسر کشور مطرح و در خصوص اجرایی شدن آن تصمیمگیری میشود را میتوان به این نهاد واگذار کرد.
وی با تاکید بر اینکه بسیاری از رسالتهای دستگاههای فرهنگی نظیر شورای عالی انقلاب فرهنگی را میتوان به جهاددانشگاهی بهعنوان بازوی اجرایی شورای عالی انقلاب فرهنگی سپرد، افزود: باید بخش اعظمی از فعالیتهای فرهنگی که در قالب نقشه راه کشور به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده به جهاددانشگاهی واگذار شود.
کلانتری تصریح کرد: جهاددانشگاهی که ارایه کننده طیف وسیع و متنوعی از محصولات و خدمات دانشبنیان در کشور است میتواند بسیاری از ماموریتها و فعالیتهای فناوری و نوآوری که هماکنون توسط معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری انجام میشود بپذیرد و یقینا در این حوزه نیز مانند گذشته موفق خواهد بود. این نهاد میتواند با پذیرش این ماموریت ها به روزآمدی جامعه در حوزه فعالیتهای فناوری، نوآوری و فرهنگی کمک موثری کند.
وی گفت: این نهاد انقلابی با کادر سازی و تربیت نیروهای کارآمد و متعهد توانسته است در طول ۴۰ سال گذشته نیروهای ارزنده، خلاق، نوآور و خستگیناپذیر با روحیه جهادی را هم از لحاظ فناوری و نوآوری و هم از لحاظ فرهنگی و تربیتی تقدیم انقلاب کند.
وی به شاخص بودن نیروی انسانی شاغل در جهاددانشگاهی متاثر از گزینش صحیح و درست اشاره کرد و افزود: اینجانب در ابتدای فعالیت خود در جهاددانشگاهی بهصورت افتخاری و رایگان فعالیت میکردم و پس از مدتی بهصورت پارهوقت و نهایتا تمام وقت در خدمت این نهاد انقلابی بودم.
دکتر کلانتری به استعدادیابی نیروی انسانی متخصص، خلاق، آیندهنگر و متعهد از طریق جذب سرباز امریه اشاره کرد و افزود: جهاددانشگاهی با ارزیابی نیروهای جذب شده از طریق سرباز امریه برای ادامه همکاری آنان در این نهاد پس از اتمام دوران سربازی، ظرفیت سنجی و کارگزینشی انجام میدهد.
وی بیان کرد: فرهنگ جهادی حاکم بر جهاددانشگاهی و برخورداری ساختار انسانی این نهاد از روحیه از خودگذشتگی و نیز خودگردان بودن این مجموعه موجب شده است که یک نیروی جهادی در جهاددانشگاهی علاوه بر درآمدزایی و تامین حقوق ماهانه خود از توان بالایی برای خلق ثروت و تامین حقوق همکاران خود و هزینههای این نهاد برخوردار است.
رییس دانشگاه آزاد استان مرکزی در ادامه به فعالیتهای شاخص جهاددانشگاهی در حوزههای مختلف فنی مهندسی، علوم پایه، علوم پزشکی و ... اشاره کرد و افزود: دستاوردهای جهاددانشگاهی در حوزه سلولهای بنیادین و رویان، نازایی، سرطان پستان در پژوهشکده سرطان، لقاح مصنوعی و ... زبانزد است.
وی بیان کرد: جهاددانشگاهی در دوران هشتساله دفاع مقدس، بعد از جنگ و دوران سازندگی، دوران بازسازی مناطق جنگی و در عصر کنونی که عصر امنیت و آرامش است، دستاوردهای بسیار خوبی در حوزه فنی مهندسی از خود برجای گذاشته است.
وی به فعالیتهای ارزشمند جهاددانشگاهی کشور در حوزه گیاهان دارویی اشاره کرد و افزود: فعالیتهای جهاددانشگاهی استان مرکزی در حوزههای گوناگون ماموریتی شاخص نیست و عمده فعالیتهای این نهاد در استان با راهاندازی مرکز ناباروری و نازایی زنان صورت گرفته و جهاددانشگاهی استان مرکزی نیز بیشتر به این فعالیت معروف و شناخته میشود.
دکتر کلانتری به طراحی دستگاه تبسنج اشاره کرد و افزود: همکاری جهاددانشگاهی در تولید این دستگاه در شرایط کرونایی یکی از اقدامات ارزشمند این نهاد در استان مرکزی بوده است.
نظر شما :