افتتاحیه چهارمین کنفرانس بین المللی "وب پژوهی" با حضور دو دانشمند برجسته بین المللی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، چهارمین کنفرانس بین المللی "وب پژوهی" با حضور رییس و تعدادی از معاونان جهاددانشگاهی، محققان داخلی و جمعی از محققان کشورهای انگلستان، فرانسه و مالزی، صبح امروز، 5 اردیبهشت در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به کار کرد و تا فردا، 6 اردیبهشت به کار خود ادامه می دهد.
لزوم دستیابی کشور به فناوریهای حوزه فضای مجازی و اطلاعات
دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی در این مراسم اظهار کرد: هیچ فناوری مانند فناوری اطلاعات و فضای مجازی تاثیر چند جانبه بسیار مثبت و منفی بر ابعاد زندگی فردی و اجتماعی جوامع نداشته است.
وی ادامه داد: فناوری اطلاعات و فضای مجازی، تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد، فرهنگ، سیاست، اجتماع و حتی امنیت ملی کشورها داشته است.
رییس جهاددانشگاهی افزود: ما همیشه به فناوری از جنبه کاملا مثبت نگاه میکنیم، اما فناوری میتواند استفادههای مضری هم داشته باشد.
دکتر طیبی یادآور شد: ما در جهاددانشگاهی، فناوریهای زیادی از جمله سلولهای بنیادی، فرستنده رادیویی، داروهای نوترکیب و فناوریهای دیگر زیادی تولید کردهایم، اما هیچ فناوریای مثل فناوری اطلاعات و فضای مجازی روی جامعه تاثیر عمیقی نداشته است.
وی تاکید کرد: فناوری اطلاعات از آن فناوریهایی است که ما حتما باید در کشور صاحب آن شویم.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: ما باید علاوه بر این که دانش این فناوری را کسب میکنیم، نیاز داریم فرصتهایی را که این فناوری در اختیارمان قرار میدهد، بشناسیم و بویژه در حوزه اقتصادی به آن توجه کنیم.
دکتر طیبی ادامه داد: ضروری است دانشجویان روی این موضوع خوب کار کنند، چون آینده شغلی خوبی نیز میتواند داشته باشد، البته لازم است که بر ابعاد دیگر فناوری اطلاعات به ویژه بعد فرهنگی و سیاسی نیز توجه کنیم و آنها را مورد مطالعه قرار دهیم.
وی ضمن تشکر از مسوولان دانشگاه علم و فرهنگ برای برگزاری این کنفرانس، اظهارکرد: ما در جهاددانشگاهی نیز خیلی زود به این بحث پرداختیم و پژوهشکده فناوری اطلاعات جهاددانشگاهی و گروههای پژوهشی در واحدهای مختلف این نهاد از جمله صنعتی شریف و هم چنین گروه پژوهشی جامعهشناسی را در پژوهشگاه علوم انسانی تشکیل دادیم تا تاثیر شبکههای اجتماعی را روی زندگی مردم مورد مطالعه و بررسی قرار دهند.
رییس جهاددانشگاهی افزود: این نهاد کارهای خوبی از جمله پروژهای برای شرکت مخابرات جهت پرداخت قبض، مذاکره با مجلس شورای اسلامی جهت دیجیتال کردن مدارک آنها و همچنین تشخیص سرقت علمی و یا دادهکاوی متنی را در زمینه فناوری اطلاعات انجام داده است.
دکتر طیبی ادامه داد: علیرغم کارهای خوبی که جهاد تا کنون در این زمینه انجام داده است، هنوز رضایت کامل نداریم و تصمیم به انجام کارهای بزرگی در این زمینه داریم؛ چون این استعداد در جهاددانشگاهی وجود دارد و باید از فارغالتحصیلان این حوزهها نیز استفاده کرد.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: در این حوزه در حال حاضر دو زمینه را انتخاب کردیم و امیدواریم با مسوولان در وزارتخانههای مختلف به توافق برسیم که این پروژهها را اجرا کنیم تا هم کارهای بزرگی انجام دهیم و هم این که زنجیره تامین این کارها جوانان باشند و بتوانند در حوزههای مختلف به ما کمک کنند.
دکتر طیبی در ادامه افزود: ما برای انجام این کارها به حمایت مدیران ارشد نظام و تامین منابع مالی بزرگ نیاز داریم.
وی یادآور شد: یکی از مشکلات جدیای که در کشور وجود دارد، دیر پاسخ دادن به تغییرات فناوری در دنیا است؛ البته خوشبختانه سرعت جهاددانشگاهی در پاسخگویی به تغییرات فناوری بسیار زیاد است، زیرا فلسفه تشکیل آن تولید و الگوسازی علم و فناوری است.
رییس جهاددانشگاهی ادامه داد: این نهاد میخواهد ثابت کند که جوانان و محققان ما توان انجام کارهای بزرگ را دارند، اما پاسخی که مسوولان در حمایت از این کارها میدهند کند است، در حالی که این زمینه، زمینهای نیست که بخواهیم از آن غفلت کنیم.
دکتر طیبی در پایان صحبت های خود تاکید کرد: ما در هیچ حوزه فناورانهای به اندازه فناوری اطلاعات، در تغییر و ارتقای علم سرعت نداشتهایم.
جایگاه مناسب کنفرانس بین المللی وب پژوهی در بین دانشگاه های کشور
دکتر محمد جواد کارگر دبیر کنفرانس بینالمللی وب پژوهی در ادامه ی این مراسم گفت: از لحاظ کیفیت مقالات و سطح دانشگاههایی که در کنفرانس شرکت میکنند، خوشبختانه از همه دانشگاههای سطح یک کشور مقاله دریافت کردیم که این نشاندهنده آن است که کنفرانس توانسته موقعیت خوبی را بین دانشگاههای کشور کسب کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ اظهار کرد: امسال نرخ پذیرش شفاهی مقالات تقریبا 30 درصد بوده و این 37 مقاله در طی دو روز 5 و 6 اردیبهشت ماه ارایه میشوند.
وی درباره این کنفرانس یادآور شد: با توجه به این که پژوهش در وب در کشور به صورت متمرکز انجام نشده بود، سال 94 این پیشنهاد از سوی دانشگاه علم و فرهنگ مطرح شد و مورد استقبال جامعه علمی کشور و حوزههای مرتبط به خصوص وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار گرفت.
دبیر کنفرانس بینالمللی وب پژوهی ادامه داد: با تشکیل کمیته علمی متشکل از صاحب نظران حوزه وب در کشور، این کنفرانس را در سال 94 شروع کردیم و سعی کردیم با رعایت استانداردهای بینالمللی کنفرانس را پیادهسازی و اجرا کنیم و مهم ترین بحث کنفرانس را که بحث نمایهسازی است از سال اول دنبال و نمایههای داخل ISC و SID را کسب کردیم.
دکتر کارگر افزود: طبق گزارشهایی که دریافت کردهایم، میزان دانلودهایی که در پایگاههای سیویلیکا و SID از مقالات کنفرانس وبپژوهی انجام شده نرخ خوبی دارد و یکی از اهداف ما این است که بتوانیم ادبیات لازم را در حوزه وب، در کشور افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه محتوای خوب فارسی کم است و بیشتر مطالب کپی و تکراری است، تصریح کرد: افزایش محتوای مفید، از اهداف سازمان فناوری اطلاعات است و با برگزاری کنفرانس موفق شدیم با مشارکت دانشجویان، اساتید و کمیته علمی گام خوبی را در این زمینه برداریم.
دبیر کنفرانس بینالمللی وب پژوهی یادآور شد: از لحاظ کیفیت مقالات و سطح دانشگاههایی که در کنفرانس شرکت میکنند، خوشبختانه از همه دانشگاههای سطح یک کشور مقاله دریافت کردیم که این نشاندهنده آن است که کنفرانس توانسته موقعیت خوبی را بین دانشگاههای کشور کسب کند.
دکتر کارگر افزود: در حوزه بینالمللی نیز از 8 کشور مقالاتی را دریافت کردهایم، البته برخی مسایل حاشیهای باعث میشود نتوانیم زمینه شرکت برخی متقاضیان را به کنفرانس فراهم کنیم. برای مثال امسال از کشور آفریقایی 16 نفر تقاضای شرکت در کنفرانس را داشتند که امکان ورودشان به کشور فراهم نشد.
وی تاکید کرد: چون روی وب سرچ در خاورمیانه و آسیا کار نشده، این موضوع جای کار زیاد دارد و یکی از برنامه هایی که داریم این است که بتوانیم در حوزه بین الملل روی وبپژوهی کار کنیم.
دبیر کنفرانس بینالمللی وب پژوهی در پایان با بیان این که حوزه وب فقط به رشته کامپیوتر محدود نمیشود، اظهار کرد: وب یک بحث چند رشتهای است و سال گذشته دانشجویانی از رشتههای علوم انسانی در این کنفرانس مقاله ارایه کردند و ما از تمام رشتهها برای ارسال مقاله استقبال میکنیم.
رونمایی از اولین شماره مجله بین المللی "وب پژوهی"
در بخش دیگری از این مراسم، با حضور پروفسور Hasan Ait- kavi استاد دانشگاه لیون فرانسه و پروفسور محمد سرایی استاد دانشگاه سالفورد انگلستان از اولین شماره مجله بینالمللی وب پژوهی رونمایی شد.
به گفته ی دکتر محمدجواد کارگر دبیر کنفرانس بین المللی وب پژوهی، این مجله، اولین مجلد در زمینه تخصصی حوزه وب به زبان لاتین است.
در این رونمایی، دکتر سید حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، دکتر سید سعید هاشمی معاون آموزشی این نهاد و سرپرست دانشگاه علم و فرهنگ و دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو سرپرست پارک علوم و فناوری های نرم و صنایع فرهنگی حضور داشتند.
برنامه های چهارمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی
برنامه رسمی کنفرانس بین المللی وب پژوهی، امروز صبح با سخنرانی پروفسور Hasan Ait- kavi استاد دانشگاه لیون فرانسه، آغاز شد.
قرار است این کنفرانس در مدت دو روز برگزاری (5 و 6 اردیبهشت) به بررسی 37 مقاله ی رسیده به دبیرخانه آن بپردازد.
از جمله بخش های کنفرانس بین المللی وب پژوهی می توان به کارگاه های آموزشی، ارایه مقالات شفاهی و نشست ویژه "آینده وب" اشاره کرد.
گفتنی است، تمام بخش های مختلف این کنفرانس، در سالن اصلی و سه سالن مجزای دانشگاه علم و فرهنگ برگزار می شود.
نظر شما :