فرماندار همدان:

باور شعار «ما می‌توانیم» مهم‌ترین دستاورد جهاددانشگاهی

۰۷ مرداد ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۳ کد : ۲۰۷۸۱ عمومی
فرماندار همدان با بیان این‌که جهاددانشگاهی همدان طرح‌های خوبی در عرصه واحدهای دانش‌بنیان دارد، گفت: آنچه ما را به جهاددانشگاهی امیدوار کرده این است که هدفمند وارد مباحث آموزشی و پژوهشی می‌شود به عبارتی آموزش‌های خود را مساله محور تعقیب می‌کند.
باور شعار «ما می‌توانیم» مهم‌ترین دستاورد جهاددانشگاهی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، فرماندار همدان با بیان این‌که جهاددانشگاهی همدان طرح‌های خوبی در عرصه واحدهای دانش‌بنیان دارد، گفت: آن‌چه ما را به جهاددانشگاهی امیدوار کرده این است که هدفمند وارد مباحث آموزشی و پژوهشی می‌شود به عبارتی آموزش‌های خود را مساله محور تعقیب می‌کند.

حسین افشاری، با تاکید بر این‌که شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس نظر حضرت امام(ره) دو وظیفه عمده‌ی تحقیقات علمی و فعالیت‌های فرهنگی را به جهاددانشگاهی واگذار کردند، افزود: حضرت امام(ره) تاکید داشتند این دو موضوع ذیل جهاددانشگاهی انجام شود به‌طوری‌که نیروهای با استعداد و علمی وقت ذیل جهاددانشگاهی کارهای خود را انجام دهند.

وی با بیان این‌که جهاددانشگاهی یک نهاد عمومی غیردولتی است، تصریح کرد: گسترش تحقیقات و شکوفایی استعدادها در سطح جامعه برای نیل به خوداتکایی از اهداف جهاددانشگاهی است که در واقع این از درایت و تیزهوشی امام راحل بود که همان ابتدای انقلاب نزدیک به ۴۰ سال قبل، به دنبال خوداتکایی و استقلال اقتصادی کشور بودند.

افشاری با اشاره به این‌که توسعه امور فرهنگی از دیگر اهداف ترسیم‌ شده برای جهاددانشگاهی بوده است، مطرح کرد: حضرت امام(ره) همکاری بین حوزه و دانشگاه را مدنظر داشتند تا از طریق تعامل بین حوزه و دانشگاه دورنمای روشن و موفقی را برای نسل جوان ترسیم کنند.

وی تحقیقات کاربردی و نیمه‌صنعتی از طریق پیوند با مراکز علمی و تحقیقاتی را از دیگر اهداف تاسیس جهاددانشگاهی عنوان و خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی واحد همدان یکی از استان‌های پیشرو بوده و از سال ۶۵ تاسیس شده است.

فرماندار همدان با اشاره به این‌که جهاددانشگاهی طرح‌های خوبی در عرصه‌ی دانش‌بنیان دارد، یادآور شد: آزمایشگاه تشخیص طبی، مرکز خون بندناف و مرکز مقاوم‌سازی سفال و سرامیک از جمله بخش‌های مهم و کاربردی جهاددانشگاهی همدان است.

وی با بیان این‌که سفال و سرامیک یکی از مزیت‌های برجسته استان همدان به‌ویژه شهر جهانی لالجین به شمار می‌رود، افزود: در مرکز مقاوم‌سازی سفال و سرامیک جهاددانشگاهی میزان ناخالصی‌های خاک کم شده و سفال و سرامیک مقاوم می‌شود که اگر بتوانیم طرحی که جهاددانشگاهی آغاز کرده را توسعه داده و تجاری کنیم سفال از کالای زینتی به محصول مصرفی تبدیل می‌شود.

افشاری با تاکید بر این‌که انتظار داریم امسال مرکز ناباروری غرب کشور در همدان به بهره‌برداری برسد، بیان کرد: احداث مرکز درمان ناباروری غرب کشور در همدان یکی از طرح‌های مهم و تاثیرگذار در حوزه فرزندآوری است و با توجه به این‌که ساختمان این مرکز احداث و تجهیزات خریداری شده است، توقع داریم امسال به بهره‌برداری برسد چراکه با راه‌اندازی این مرکز رفت‌وآمد به تهران و صرف هزینه‌های بالا، کاهش ‌یافته و همدان به‌عنوان قطب درمان ناباروری کشور مطرح می‌شود.

فرماندار همدان با اشاره به بازدید خود از این مرکز، اظهار کرد: در بازدیدی که از مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی داشتم، تجهیزات خوبی توسط این مرکز تهیه و خریداری‌شده و امیدوار هستیم امسال به بهره‌برداری برسد.

وی مهم‌ترین دستاورد جهاددانشگاهی را باور شعار «ما می‌توانیم» دانست و افزود: این شعار در قشر دانشجوی ما موثر بوده است به‌طوری‌که میزان خودباوری علمی تحت تاثیر فرهنگ شاهنشاهی کاهش‌یافته بود اما جهاددانشگاهی بعد از صدور فرمان حضرت امام(ره) این فضا را تغییر داد و یکی از پایه‌ریزی‌های مهم این موضوع جهاددانشگاهی بوده است.

افشاری با بیان این‌که ایجاد خودباوری در بین دانشجویان دهه ۶۰ و ۷۰ از مهم‌ترین دستاوردهای جهاددانشگاهی بوده است، گفت: با شروع فعالیت جهاددانشگاهی جوانان متدین و مستعد ذیل این نهاد آغاز به ارایه طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی از نوع کاربردی کردند.

فرماندار همدان با بیان این‌که شهر همدان به‌عنوان یک شهر علمی شناخته می‌شود و نقش فعالیت‌های علمی و پژوهشی و محصولات دانش‌بنیان از اولویت‌های اصلی است، گفت: با توجه به این‌که در حال حاضر ۱۴ دانشگاه و مجموعه آموزش عالی با ۴۳ هزار دانشجو و بیش از ۱۵۰۰ هیات علمی در همدان وجود دارد، جهاددانشگاهی می‌تواند با برقراری ارتباط مناسب بین دانشگاه و صنعت و دستگاه‌های اجرایی با اولویت مشکلات روز مردم و مشکلاتی که طرح‌های اقتصادی با آن مواجه هستند، کمک بزرگی در حل مشکلات داشته باشد.

افشاری با اشاره به شاخص‌های جهاددانشگاهی، افزود: نخستین شاخصه جهاددانشگاهی روحیه جهادی و انقلابی این نهاد بوده و دومین شاخصه ایجاد سازوکار، کار تشکیلاتی و سازمان یافته بوده است به‌طوری‌که هم توانست هیات علمی خوب و هم دانشجویان خوبی را جذب کند.

فرماندار همدان اولویت شهرستان همدان در واگذاری ماموریت به جهاددانشگاهی را بخش‌های گردشگری، خدمات پزشکی و حمل‌ونقل دانست و تصریح کرد:  در حوزه حمل‌ونقل جهاددانشگاهی می‌تواند در زمینه تولید محصولات دانش‌بنیانی که در کاهش آلاینده‌ها کمک کند و سوخت پاک، پژوهش‌هایی داشته باشد.

کلیدواژه‌ها: واحد همدان فرماندار همدان سالگرد عمومی


نظر شما :