نخستین نشست مدیران شعب سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی مرکز و جنوب کشور در واحد اصفهان برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، 24 شهریور نخستین نشست مدیران شعب سازمان دانشجویان منطقه مرکز و جنوب کشور در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی اصفهان برگزار شد.
این نشست با حضور نمایندگانی از استانهای اصفهان، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان، یزد، بوشهر و با غیبت نماینده استان فارس برگزار شد.
ابتدای این نشست به بررسی فرایند عضوگیری سازمانهای دانشجویان جهاد دانشگاهی در استانهای حاضر در سال گذشته و شناخت مشکلات و محدودیتهای عضوگیری پرداخته شد که نشان داد خط مشی استانها با یکدیگر متفاوت است. برای مثال برخی استانها همچون اصفهان تلاش کردهاند با استفاده از بسترهای موجود در دانشگاهها با کانونهای فعال همسو شوند.
رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی گفت: در حال حاضر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در کشور دارای شبکهای متشکل از 200 گروه دانشجویی است.
مهدی کاظمی خالد اظهار کرد: برنامههای شروع سال تحصیلی جدید طی دو قسمت اجرایی میشود ابتدا برنامههایی که از گذشته کلید زده شد ادامه مییابد و سپس ساختارهای جدیدی که برای آنها برنامه ریزی شده اجرایی می شود.
وی افزود: امسال شعب سازمان و کانونهای دانشگاهی در دانشگاهها وضعیت مطلوبی پیدا کردهاند و با استفاده از این ظرفیت قرار است دانشجویان بیشتری را با گستره فعالیتهای جهاد دانشگاهی و با بسترهایی که معاونت فرهنگی ارائه میکند با جهاد دانشگاهی آشنا و مرتبط کنیم این اتفاق شاخص ترین برنامه سازمان دانشجویان در سال تحصیلی جدید خواهد بود.
داریوش اسماعیلی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اصفهان در رابطه با فرایند عضوگیری سازمانهای دانشجویان جهاد دانشگاهی معتقد است سازمان دانشجویان باید کانونهای موجود را جهتدهی کند تا مانع از موازیکاری و اسراف انرژی و زمان شود. وی جشنواره داستانی زاینده رود را یکی از مثالهای ملموس در توانایی سازمان دانشجویان دانسته و از توسعه و بینالمللی شده آن طی همکاری با شهرداری اصفهان در دوره آتی خبر میدهد.
نماینده سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی واحد صنعتی باور دارد مسوولان دانشگاه صنعتی اصفهان میتوانند ارتباط بهتری با سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی داشت باشند. وی معتقد است در دانشگاه صنعتی اصفهان که فضای علمی سخت و یکنواختی دارد، اقدامات فرهنگی بیشتری مورد نیاز است.
نماینده سازمان دانشجویان چهارمحال و بختیاری فاصله کم میان دانشگاههای این استان را یکی از مزیتهای موجود دانسته و با اشاره به وجود شش کانون فعال در این سازمان میگوید کانون محیط زیست یکی از کانونهای فعال و پرطرفدار به حساب میآید. همچنین کانون فرهنگ ورزشی یکی از کانونهای نوظهور است که میتواند اتفاقات خوبی را رقم بزند.
مسوول سازمان دانشجویان هرمزگان نیز نبود ارتباط میان معاونتهای فرهنگی و خوابگاههای دانشجویی را یکی از حلقههای مفقوده سازمان دانشجویان میداند و معتقد است معاونتهای فرهنگی باید به بسترهای موجود در خوابگاههای دانشجویی نیز توجه کنند.
عبدالماجد حمیدیان مدیر امور شعب سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، در ادامه این نشست خبر از رونمایی سامانه جامع عضوگیری سازمان دانشجویان، همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید داده و میگوید: سازمان دانشجویان میتواند در سطح شهر نیز شعب و دفاتری برای فعالیتهای دانشجویی داشته باشد.
وی ادامه میدهد: ساختار موجود سازمان دانشجویان میتواند اصلاح شود. در ساختار پیشنهادی دو فضا برای دانشجو فراهم میشود. در فضای اول دانشجو در کانون تخصصی مورد علاقه خود عضو میشود. در فضای دوم تیمهای واکنش سریع تشکیل میشود که فعالیتهای گروهی را به دانشجو آموزش دهد. این گروه تاب آوری دانشجو را در گروه بالا میبرد.
وی افزود: در همین راستا چارچوب آموزشی تدوین شده است که شامل چهار بخش کلی از مهارت های زندگی از جمله سلامتی، ذهنی، احساسی و اجتماعی میشود. هریک از این سرفصلهای آموزشی دو زیر بخش و ۸ سرفصل دارد که دانشجو باید این مهارت ها را در سازمان دانشجویان یاد بگیرد.
حمیدیان گفت: برای دانشجویان خدمات رفاهی درنظر گرفته میشود. این خدمات به خدمات در دسترس و خدمات قابل ارائه تقسیم میشود. از جمله تخفیفهای آموزشی، اعطای وام دانشجویی، استفاده از خدمات اقامتی و دیگر خدمات را میتوان در این دسته نام برد.
وی ادامه داد: سازمان دانشجویان سه نوع عضو دارد. عضو عادی، عضو فعال و جهادگر افتخاری در سازمان دانشجویان فعالیت دارند. عضو عادی به دو گروه تقسیم میشود. عضو مهمان و عضو ساده زیرمجموعه این اعضا قرار می گیرد. عضو فعال نیز به دو دسته عضو کوشا و عضو همگام تقسیم میشود. جهادگران افتخاری نیز اعضای همکار خواهند بود.
مدیر امور شعب سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی گفت: نحوه ارتباط با این اعضا با ساختاری تحت وباپ خواهد بود. همه فعالیتهای واحد فرهنگی در سه سطح دسترسی بر روی این تارنما قرار خواهد گرفت. دانشجو میتواند در این اپلیکیشن حضور خود را در هر رویداد اعلام کند. هر عضو در این تارنما یک رنکینگ دارد. شاید این ساختار در مرحله اول قابل دسترس نباشد. به همین دلیل این اقدامات فازبندی خواهد شد.
حمیدیان تاکید کرد: سال گذشته در عضوگیریها مسائلی وجود داشت. یکی از مسایل نبود جذابیت در عضو شدن بود. همچنین برنامه سازمان بعد از عضوگیری مشخص نبوده است. یکی از مشکلات شفاف نبودن وظایف شعبه بعد از عضوگیری بود. و مهمترین نکته این بود که عضوگیری حتی برای شعبه نیز جذابیت نداشته است.
نظر شما :