به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی کردستان؛
نشست تخصصی «چگونه با کووید ۱۹ سالم زندگی کنیم» برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، نشست تخصصی «چگونه با کووید ۱۹ سالم زندگی کنیم» به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و خبرگزاری ایسنا با حضور دکتر قباد مرادی رییس مرکز عوامل موثر بر سلامت اجتماعی استان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد.
قباد مرادی در نشست تخصصی «چگونه با کووید ۱۹ سالم زندگی کنیم» به تاریخچه بیماریهای عفونی در طول تاریخ بشر گریزی زد و اظهار کرد: از زمان خلقت بشر تاکنون بیماریهای عفونی، آلودگیها و مرگومیرهای بسیاری را برای انسان به ارمغان آوردهاند.
وی ادامه داد: کرونا با آمدنش همه دنیا را تحت تاثیر قرار داد و به نوعی با زندگی بشر عجین شده است همانگونه که در این مدت شاهد تغییرات ملموسی در آموزش و اقتصاد کشور هستیم.
قباد مرادی خاطرنشان کرد: از آنجایی که کرونا علائمی شبیه به سرماخوردگی همچون تب، بدن درد، خستگی و سردرد شدید است؛ علائم دیگری همچون تنگی نفس و بروز علائم گوارشی و همچنین در مواردی شاهد علائمی همچون از دست دادن حس بویایی و چشایی در افراد مبتلا به کرونا هستیم.
رییس مرکز عوامل موثر بر سلامت اجتماعی استان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد: یکی از سوالاتی که همواره مطرح میشود راجع به زمان پایان کرونا است اما واقعیت این است که به دلیل اینکه کرونا از خانواده ویروس سرماخوردگی است انتظار میرفت در فصول سرد سال افزایش و در فصول گرم سال فروکش کند اما با گذشت چند ماه از حضور این ویروس در کشوری مانند ایران شاهد هستیم که در اوایل و اواسط تابستان و در شهرهایی همانند اهواز و خوزستان با دمای ۵۰ درجه به سرعت در حال فعالیت است و میتوان نتیجه گرفت که این ویروس یک ویروس فصلی مانند آنفلوانزا یا سرماخوردگی نیست.
مرادی تاکید کرد: از حضور در اجتماع و مکانها و مراسمهای جمعی به شدت پرهیز کنید زیرا یکی از عواملی که سبب افزایش ناگهانی آمار مبتلایان به کرونا در یک ماه اخیر بوده است از سرگیری مراسمهای عروسی و عزاداری بوده است.
وی در این خصوص خواستار شد که تا عادی شدن شرایط و رسیدن به ثبات آماری و کاهش زنجیره انتقال کرونا از شرکت در هرگونه مراسم عزاداری یا عروسی به جد خودداری شود.
وی در خصوص نحوه مراقبت از افراد سالمند تاکید کرد: خیلی بیشتر از قبل باید مراقب افراد مسن و بزرگان خانواده باشیم و تا حد امکان موارد بهداشتی را رعایت و اگر به هر دلیلی امکان رفت و آمد و دیدار با این افراد ممکن نبود بهتر است با استفاده از تماسهای صوتی و تصویری مدام با این افراد در تماس بود تا از نظر روحی هیچ لطمهای به آنها وارد نشود.
رییس مرکز عوامل موثر بر سلامت اجتماعی استان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: ویروس کرونا همانند سرماخوردگی و آنفلوانزا تبدیل به بخشی از زندگی انسان عصرحاضر شده و با زندگی بشر درآمیخته و عجین شده است.
قباد مرادی اظهار کرد: یکی از راههای امیدوار کننده برای حذف این ویروس تولید واکسن آن است که از زمان پیدایش آن تاکنون حدود ۲۰۰ واکسن در کل دنیا کار شده است اما نکته حایز اهمیت در بحث تولید واکسن کرونا این است که تولید واکسن فرآیند پیچیدهای است و به آسانی قابل ساخت و در دسترس نخواهد بود؛ هرچند این روزها خبرهای امیدوار کنندهای مبنی بر کشف واکسن کرونا در سراسر جهان به گوش میرسد اما در خوشبینانهترین حالت ممکن کمتر از ۶ ماه آینده واکسن کرونا روانه بازار نخواهد شد.
قباد مرادی تاکید کرد: ورزش یکی از آن مسایلی است که همواره بر ضرورت آن در مراحل مختلف زندگی تاکید شده است، بنابراین باید ورزش را با رعایت قوانین و مقرراتی مبنی بر سلامت جسم در مقابل این بیماری انجام داد و از ورزش در مکانهای پرتردد و ورزشهای گروهی خودداری کرد.
مرادی تاکید کرد: خبر خوب اینکه کرونا برای افراد جوان خطر جدی و آنچنانی ایجاد نخواهد کرد و از آنجایی که اغلب مادران باردار زیر سن ۴۰ سالگی هستند جای نگرانی نیست هرچند که این به معنی بیمهابا بودن مادران باردار نسبت به کرونا نیست و واقعیت این است که در شهر سنندج بیش از ۱۲۰ نفر از مادران باردار آلوده به کرونا بودهاند.
رییس مرکز عوامل موثر بر سلامت اجتماعی استان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان وجود هرگونه دارویی چه شیمیایی چه گیاهی موثر در درمان کرونا را رد و اظهار کرد: زمانی میتوان دارویی را برای یک بیماری تجویز کرد که براساس شواهد، تاثیر مثبتی بر بیمار داشته باشد؛ در اصل تجویز دارو از ساز و کارهای مختلفی برخوردار است که تا این سازوکارها طی نشود، نمیتوان داروی خاصی را برای آن توصیه یا تجویز کرد.
نظر شما :