عضو کمیسیون عالی کانون‌های هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری:

تحقیقات در صنایع تبدیلی و دارویی عناب و زرشک، نیاز مبرم خراسان جنوبی است

۱۷ تیر ۱۳۹۹ | ۱۴:۳۷ کد : ۱۹۸۸۰ عمومی
محمدجواد پیش بین گفت: یکی از کمبود های شدیدی که در این منطقه مشاهده شد، نقص تحقیقات به ویژه روی صنایع تبدیلی و دارویی است که عناب و زرشک می توانند نقشی مهمی در این صنایع داشته باشند.
تحقیقات در صنایع تبدیلی و دارویی عناب و زرشک، نیاز مبرم خراسان جنوبی است

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، محمدجواد پیش‌بین عضو کمیسیون عالی کانون های هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری 17 تیر در بازدید از مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی با اشاره به این‌که زرشک و عناب جزو مزیت‌های اقتصادی و کشاورزی منطقه خراسان جنوبی و به ویژه بیرجند است، گفت: این منطقه مزیت‌های نسبی معدنی هم دارد، ولی در بخش کشاورزی این محصولات یکی از مزیت های بسیار مهم است که می تواند در بهبود شاخص های اقتصادی چه از نظر کسب درآمد و تاثیر در تولید ناخالص ملی و چه از نظر اشتغال زایی و ایجاد ارزش افزوده تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: یکی از کمبودهای شدیدی که در این منطقه مشاهده شد، نقص تحقیقات به ویژه روی صنایع تبدیلی و دارویی است که عناب و زرشک می توانند نقشی مهمی در این صنایع داشته باشند.

پیش بین تاکید کرد: لازم است بخش‌هایی روی این موضوع کار کنند و بتوانند تحولات منطقی و محسوسی در بازار این محصولات به وجود آورند و قطعا این در اشتغال تاثیر بسیار زیادی دارد و این محصولات می توانند به عنوان یک مزیت منطقه‌ای در بهبود وضعیت اقتصادی منطقه بسیار موثر باشند.

وی با اشاره به بازدید از مجتمع تحقیقات جهاددانشگاهی گفت: اقدامات بسیار خوبی در این مرکز انجام شده که در کنار این اقدامات، شرکت شهرک های صنعتی خراسان جنوبی نیز وارد راه اندازی خوشه صنعتی زرشک و عناب شده است.

عضو کمیسیون عالی کانون های هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور به معرفی خوشه های صنعتی پرداخت و افزود: این خوشه ها در حقیقت به مجموعه فعالیت های خرد و متوسط گفته می شود که در یک صنعت دور هم جمع شده و چالش‌ها و فرصت‌های توسعه مشترک را شناسایی و بررسی می کنند.

پیش بین ادامه داد: خوشه های صنعتی به عنوان یک مدل توسعه صنایع خرد و متوسط می‌توانند در بهبود وضعیت این گونه صنایع در مناطق مختلف بسیار موثر باشند به این صورت که با تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش و مطالعات کاملا علمی و تعیین استراتژی منطبق با واقعیت و نیاز آن صنعت و با هماهنگی همه دستگاه های اجرایی در یک منطقه می توانند در رشد مبتنی بر اصول علمی و کارشناسی این صنعت موثر باشند.

وی تاکید کرد: توسعه یک صنعت در هر جایی، حاصل همدلی و وفاق بین بخش خصوصی و دولتی است.

عضو کمیسیون عالی کانون های هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور بیان کرد: وظایف کانون ها تصمیم‌گیری نیست، بلکه به عنوان یک NGO کاملا علمی اشکالات قوانین و مقررات حاکم بر یک صنعت را بررسی کرده و از طریق معاونت علمی و فناوری با ارائه پیشنهاد به دولت و دستگاه‌های تصمیم‌گیرنده می توانند منجر به پیگیری روند قانونی و اصلاح قوانین شوند.

پیش بین از دیگر وظایف کانون ها، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و یا اقدام در جهت ایجاد شرکت های دانش بنیان، حمایت از نخبگان بخش، معرفی سرفصل های تحقیقاتی و ایجاد ارتباط بین صنعت و دانشگاه در یک صنعت خاص است که می‌تواند باعث رشد یک صنعت مبتنی بر اصول علمی شود، عنوان کرد.

وی اظهار کرد: در استان خراسان جنوبی با هماهنگی به وجود آمده بین جهاددانشگاهی و خوشه زرشک و عناب نه تنها از موازی‌کاری جلوگیری می‌شود، بلکه در جلوگیری از هدر رفت وقت و هزینه نیز تاثیر گذار بوده و با اقدامات مطابق با نیاز منطقه، در آینده با حضور کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار زرشک و عناب شاهد تحولات بسیار خوبی در این منطقه خواهیم بود.

عضو کمیسیون عالی کانون های هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور در پایان ضمن تصریح این موضوع که خام فروشی عناب و زرشک یکی از اشکالات این منطقه است که به صورت درست نیز اجرا نمی شود، یادآور شد: از وظایف مهم کانون و خوشه این است که به دنبال صنایع تبدیلی باشد چرا که از محصولات این منطقه می توان فرآورده های بسیاری تولیدی کرد که به نسبت ارزش مالی بسیار زیادی دارد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با وجود تحریم و فشار اقتصادی بهترین کار، حرکت به سمت صنایع تبدیلی چون معادن و کشاورزی است که با حضور کانون و خوشه صنعتی زرشک و زعفران قطعا شاهد تحولات خوبی در منطقه خواهیم بود.

کلیدواژه‌ها: واحد خراسان جنوبی عضو کمیسیون عالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عمومی پیام جهاد ۴


نظر شما :