نشست تخصصی «کالای ایرانی، جهش تولید و رونق اشتغال» برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی کردستان، علی خداویسی دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان در این نشست اظهار کرد: ما کشوری درحال توسعه بوده و برای رسیدن به توسعه نیازمند رشد بیشتر شاخص هستیم لذا همراهمی و همگامی مردم موجب میشود تا روند توسعه سریعتر صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه ما امروز با پدیدهای به نام قاچاق در کشور دست و پنجه نرم میکنیم که دارای دو بُعد اقتصادی و بُعد فرهنگی است، افزود: لازمه توسعه کشور رشد اقتصادی است و باید در تمام مناسبات داخلی و خارجی سنجیده عمل کند تا مردم نیز از آن منتفع میشوند.
خداویسی عنوان کرد: ما امروز شاهد هستیم که کشورهای آمریکایی و اروپایی نه تنها با هدف اقتصادی بلکه با هدف ضربه زدن به بُعد فرهنگی کشور اقدامات نابخردانهای را انجام میدهند.
وی با اشاره به غفلت از بعد فرهنگی قاچاق اعلام کرد: در این راستا باید در جهت آگاهسازی جامعه و تنویر افکار عمومی برنامههای تدوین شود، تا از این اقدامات دشمنان مردم بیشتر آگاه شوند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان عنوان کرد: ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز از سال ۸۲ به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی شکل گرفت و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز از سال ۹۲ با ۷۷ ماده مصوب شد و در سال ۹۴ در آن اصلاحاتی ایجاد شد و لایحه اصلاحیه آن امسال به مجلس رفت و تصویب شد.
وی اعلام کرد: براساس این قانون ما در تلاشیم تا از پیشگیری و مقابله سنتی فاصله بگیریم و به صورت آکادمیک، علمی و دانشگاهی کار مقابله و پیشگیری را انجام دهیم.
خداویسی تصریح کرد: ستاد مقابله با کالا و ارز در حال حاضر به سمت سامانههای هدفمند حرکت میکند سامانههایی که به صورت تخصصی بحث قاچاق کالا را مدنظر قرار دادهاند.
وی با اعلام اینکه از ۱۸ میلیارد دلار قاچاق کالا دو و نیم میلیارد دلار مربوط به قاچاق لوازم خانگی است، عنوان کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سامانه کدشناسایی رهگیری را راه اندازی کرده و از ۳۱ /۳ /۹۹ کسانی که قصد ورود لوازم خانگی به داخل کشور و یا تولیدکننده لوازم خانگی هستند باید کد رهگیری داشته باشند و در غیر این صورت قاچاق محسوب میشود.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با اشاره به روند موفقیتآمیز اجرای این طرحها بیان کرد: امروز روند مقابلهای دیگر جوابگو نیست و نیازمند کار سازماندهی شده، علمی و درست در بخش مقابله با قاچاق کالا و ارز هستیم و روند ما در این صورت سادهتر، درستتر و ماندگارتر خواهد بود.
خداویسی افزود: اصلاحیه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در شورای نگهبان نیز مورد تایید قرار گیرد، قطعا اقدامات مؤثر و محکمتری در بخش مقابله با کالا و ارز صورت خواهد گرفت.
وی اعلام کرد: نقش سرمایههای اجتماعی در جامعه نسبت به گذشته کمتر شده و فلذا هر چقدر از این سرمایههای اجتماعی فاصله بگیریم روند حرکت ما به سوی توسعه کندتر خواهد شد و به منزل مقصود دیرتر خواهیم رسید.
وی اعلام کرد: نقش سرمایههای اجتماعی در جامعه نسبت به گذشته کمتر شده و فلذا هر چقدر از این سرمایههای اجتماعی فاصله بگیریم روند حرکت ما به سوی توسعه کندتر خواهد شد و به منزل مقصود دیرتر خواهیم رسید.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با اشاره به اینکه معضلات جامعه از جمله قاچاق و مشکلات اقتصادی تنها به دست دولت مرتفع نخواهد شد، عنوان کرد: این امر نیازمند همراهی و همگامی مردم و دولت است.
وی یادآور شد: در این راستا جوانان، دانشجویان، دانشگاهیان و فرهنگیان باید بتوانند این فرهنگ را در جامعه نهادینه کنند که برای رهایی از مشکلات بیکاری، اقتصاد پنهان و فساد اقتصادی باید با دولت همگام شده و هدفشان را با دولت یکی کنند تا بتوان به توسعه نهایی برسند.
نظر شما :