رییس جهاددانشگاهی استان فارس خبر داد:
ورود جهاددانشگاهی استان به فرآوری گیاهان دارویی
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی فارس، دکتر مظاهر بابایی ۱۴ شهریور در نشست با رییس سازمان تعاون روستایی فارس، آمادگی جهاددانشگاهی فارس برای همکاری با تعاون روستایی در پروسهی فرآوری گیاهان دارویی و اسانسگیری گل محمدی و همچنین تولید نشاسته از سیبزمینی مازاد را اعلام کرد.
بابایی گفت: شبکه تعاون روستایی یکی از گسترده ترین مجموعه ها در حوزه بخش کشاورزی است و جهاددانشگاهی میتواند با توجه به نیازی که آن شبکه دارد با تعامل و همکاری دوجانبه به سمت کاربردی شدن حرکت کند .
وی با برشمردن فعالیتهای جهاددانشگاهی در چهار معاونت فرهنگی، آموزشی و پژوهشی و اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی آمادگی کامل این نهاد را برای همکاری با سازمان تعاونی روستایی استان فارس اعلام کرد.
رییس جهاددانشگاهی فارس با بیان اینکه محیط کسب و کار و بازار با دانشگاه فاصله دارد، عنوان کرد: با این همکاری میتوانیم ظرفیت بالقوه را کشاورزی به بالفعل تبدیل کنیم .
بابایی این نشست را فتح بابی دانست که نتیجه آن تعامل بیشتر و استفاده از ظرفیتهای متقابل دو مجموعه است و در شرایطی که معضل کم آبی و اشتغال از دغدغه های جامعه می باشد این تعامل می تواند گره گشا باشد .
علم جهاددانشگاهی را میتوان در شبکهی تعاون روستایی نمود داد
مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس، معتقد است که امکان بروز و نمود دانش و علم موجود در جهاد دانشگاهی خصوصا در حوزهی تولید محصولات گیاهی و فرآوری آنها در بستر شبکهی گستردهی تعاونیهای روستایی وجود دارد.
احد بهجتحقیقی نیز در این نشست گفت: اگر تعاونیهای وسیع بخش کشاورزی در کنار یک مجموعه دانشبنیان و علمی قرار بگیرد و علم تولید شده در جهاددانشگاهی در شبکه تعاون روستایی به منصه ظهور برسد، زمینههای رونق اقتصادی در عرصهی صنعت کشاورزی بیش از پیش مهیا میشود.
وی ضمن تاکید بر تعامل و همکاری دو مجموعهی جهاددانشگاهی و سازمان تعاون روستایی فارس، بیان کرد: جهاددانشگاهی در ابتدای انقلاب با فلسفه تعهد در کنار تخصص و تخصص در کنار تعهد تشکیل شد .
بهجت حقیقی که قرار گرفتن کلمه جهاد در کنار دانشگاه را حاکی از نگاه ژرف امام( ره ) به این مجموعه میداند، افزود: اساس شکلگیری جهاددانشگاهی راهاندازی شرکتهای دانشبنیان بوده که با تبدیل علم به کارخانجات کوچک در کنار مزارع فرصتی را ایجاد کنند که در شرایط فعلی تحریم، رکود اقتصادی و کمآبی تحولی عظیم بیافریند .
مدیر سازمان تعاون روستایی فارس همچنین عدم فرآوری محصولات در حجم سنگین و مقیاس بزرگ را از نقایص موجود در کشاورزی عنوان و تاکید کرد: در صورتی که تعاونیهای بخش کشاورزی در کنار یک مجموعه دانشبنیان و علمی مانند جهاد دانشگاهی قرار بگیرند، فرصت طلایی ایجاد خواهد شد تا که در شرایط تحریم به جای واردات دستگاهها از کشورهای خارجی از تولیدات نخبگان کشور استفاده کنیم .
نظر شما :