رییس هیات‌عامل ایمیدرو اعلام کرد:

تعریف ۶ پروژه‌ی تخصصی با جهاددانشگاهی/ تاکید بر هم‌دلی و هم‌زبانی صنعت با دانشگاه

۲۷ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۱:۰۰ کد : ۱۹۱۳۷ تاپ خبر
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که ما سال‌ها واردکننده‌ی تجهیزات، مواد اولیه‌ی ماشین‌آلات و دانش فنی بودیم، حال آن‌که باید از جایی آن را آغاز می‌کردیم، گفت: اکنون با جهاددانشگاهی ۶ پروژه و با دانشگاه‌ها حدود ۳۰ پروژه تحقیقاتی که بیشتر ساخت محصول هستند، در حال اجرا داریم.
تعریف ۶ پروژه‌ی تخصصی با جهاددانشگاهی/ تاکید بر هم‌دلی و هم‌زبانی صنعت با دانشگاه

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر خداداد غریب‌پور معاون وزیر صنعت و رییس هیات‌عامل ایمیدرو در آیین رونمایی از پروژه چرخ مسی (مس کروک زیرکونیوم) که صبح امروز (سه‌شنبه، 27 خرداد) با حضور دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی، دکتر محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران و شماری دیگر از مسوولان در محل مرکز تحقیقات و فناوری فرآوری مواد ویژه‌ی فلزی سازمان جهاددانشگاهی تهران برگزار شد، اظهار کرد: ایمیدرو کوشید تا تحقیقات مسأله‌محور و نیازمحور شود. چرخ مسی تولیدشده توسط جهاددانشگاهی نتیجه‌ی همکاری با بخش خصوصی است؛ ما برای سال‌ها واردکننده‌ی تجهیزات، مواد اولیه‌ی ماشین‌آلات و دانش فنی بودیم؛ حال آن‌که باید از جایی آن را آغاز می‌کردیم.

وی گفت: اکنون با جهاددانشگاهی 6 پروژه و با دانشگاه‌ها حدود 30 پروژه تحقیقاتی که بیشتر ساخت محصول هستند، در حال اجرا داریم.

دکتر غریب‌پور با بیان این‌که در سال گذشته در بودجه‌ی پژوهشی، 30 درصد رشد و در بخش آموزشی بودجه‌ی رشد دو برابری داشته است، خاطرنشان کرد: جهش و رونق تولید، اشتغال، افزایش تولید ناخالص داخلی همگی معطوف به این است که خود آفریننده باشیم و باید نیاز خود را در تجهیزات و ماشین آلات صنعتی برطرف کنیم.

رییس هیات‌عامل ایمیدرو با بیان اینکه توانایی ساخت ماشین آلات، تجهیزات صنعتی و دانش فنی را در داخل کشور داریم، گفت: سال‌ها به جریان ثابت واردات تجهیزات عادت کرده بودیم؛ به‌طوری‌که در بهره برداری، راه‌اندازی و حتی به‌روزرسانی کارخانه‌ها از شرکت‌های سازنده خارجی کمک می‌گرفتیم، اما خوشبختانه این روند در حال اصلاح‌شدن است.

وی افزود: کشور ما توانایی ساخت تجهیزات و ماشین‌آلات برای تولید محصولات پایین دستی معدن و صنایع معدنی را دارد و این گونه نیست که تولید این محصولات تنها در اختیار کشورهای خاص باشد و ما تنها تولیدکننده محصولات بالادستی (کنسانتره، گندله، شمش و غیره) باشیم.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به این‌که خوشبختانه صنعت و دانشگاه به هم‌دلی و هم‌زبانی رسیده‌اند و این امر برای شروع، کافی است، بیان داشت: با اراده، پشتکار، مقاومت و البته صبر می‌توانیم به دانش فنی ساخت تکنولوژی و تجهیزات دست یابیم.

دکتر غریب‌پور افزود: ما در ایمیدرو، به عنوان سازمان توسعه‌ای، با افتخار در کنار دانشگاه‌ها هستیم و حتی برای توسعه صنعت، تلاش می‌کنیم پیشتاز باشیم.

 

اجرای الگوی جدید برای طراحی و راه‌اندازی چرخه‌های صنعتی

دکتر سید محمد طباطبایی رییس مرکز تحقیقات و فرآوری جهاددانشگاهی نیز در این مراسم گفت: با توجه به بالا بودن تعداد نیازها و در عین حال محدودیت زمان و هزینه، نیاز به الگوی جدید برای طراحی و راه‌اندازی چرخه‌های صنعتی داریم.

وی ادامه داد: در این شرایط به سرمایه‌گذار و مشاور خارجی نمی‌توانیم اعتماد کنیم و باید خودمان در این زمینه گام برداریم.

دکتر طباطبایی به تجهیزات بومی‌سازی‌شده در این مرکز هم‌چون تولید ورق و لوله با آلیاژی‌های خاص، دستگاه سختی القایی، سختکاری انفجاری تکه مرکزی سوزن ریل و غیره اشاره کرد.


نظر شما :