ورود جهاددانشگاهی فارس به تولید، فرآوری و اسانس‌گیری گل ‌محمدی

۲۴ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۱:۵۴ کد : ۱۸۹۷۷
دکتر مظاهر بابایی در دیدار رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس، بیان کرد: جهاددانشگاهی دارای دو پژوهشکده گیاهان دارویی و صنایع شیمیایی است، از طرفی گل محمدی یکی از محصولات عمده این استان به حساب می‌آید، لذا با بهره گیری از تکنولوژی‌های موجود در این مجموعه، به موضوع تولید، فرآوری و اسانس‌گیری  گل‌محمدی ورود کردیم.
ورود جهاددانشگاهی فارس به تولید، فرآوری و اسانس‌گیری گل ‌محمدی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی فارس، دکتر مظاهر بابایی در دیدار رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس، بیان کرد: جهاددانشگاهی با برنامه‌ریزی دقیق و براساس اولویت‌ها و ظرفیت‌های استان و همچنین با اتکا به توان علمی داخلی، با هدف ارتقای سطح سلامت، رفع معضل بیکاری، رونق تولید، جلوگیری از خام فروشی، تکیه بر درآمدهای غیرنفتی و استفاده از صنایع تبدیلی و با بهره‌گیری از توان ملی جهاددانشگاهی در سطح کشور اقدام به اجرای طرح‌های شاخص کرده است.

وی با بیان این که بخشی از بودجه اجرای این طرح‌ها تامین شده و مابقی نیازمند توجه جدی است، به ورود این مجموعه استانی در حوزه جلوگیری از خام فروشی و صنایع تبدیلی اشاره و در این خصوص عنوان کرد: جهاددانشگاهی دارای دو پژوهشکده گیاهان دارویی و صنایع شیمیایی است، از طرفی گل محمدی یکی از محصولات عمده این استان به حساب می‌آید، لذا با بهره گیری از تکنولوژی‌های موجود در این مجموعه، به موضوع تولید، فرآوری و اسانس‌گیری  گل‌محمدی ورود کردیم.

بابایی با بیان اینکه مراحل اولیه برای اجرای این طرح در یکی از شهرستان‌های استان طی شده است، توان علمی، تحقیقاتی و اجرایی جهاددانشگاهی در سطح ملی و استانی، در حوزه گیاهان دارویی را یادآور شد و اضافه کرد: برای اجرای طرح اسانس‌گیری گل محمدی و گیاهان دارویی، تمام ظرفیت‌های موجود جهاد را به‌کار گرفته‌ایم و امیدواریم که با تامین اعتبارات لازم و همراهی مسوولان و دستگاه‌های تصمیم‌ساز و حمایت کننده، شاهد تحقق گامی بلند در راستای رونق اقتصادی استان و جهش تولید در این بخش در استان فارس باشیم.

وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی پارک ملی صنایع نرم فرهنگی در دانشگاه علم و فرهنگ تهران و پیش‌بینی راه‌اندازی ۵ شعبه از این پارک در دیگر استان‌ها، از راه‌اندازی این پارک در فارس همزمان با سالروز تاسیس جهاددانشگاهی با هدف برندسازی، تجاری سازی و صادرات صنایع دستی خبر داد.

رییس جهاددانشگاهی فارس خاطرنشان کرد: فارس جزو استان‌های شاخص کشور در حوزه تاریخی، مذهبی، صنایع دستی و گردشگری است، به گونه‌ای که ۷۰ محصول صنایع دستی مختص خود دارد که می‌تواند بازار صادرات خوبی به استان‌ها و کشورهای هدف صادرات داشته باشد و در عین حال با تمرکز بر آن، می‌توان شاهد کسب درآمدهای غیرنفتی بیش از گذشته بود.

بابایی گفت: با توجه به ظرفیت استان فارس در زمینه‌های مذکور، جهاددانشگاهی در جهت اخذ مجوز و موافقت اولیه و تامین بخشی از هزینه‌ها اقدام کرده است که ان شاء ا... این روند تا حصول نتیجه نهایی ادامه خواهد داشت.

وی به حوادث آبان ماه ۹۸ که منجر به آتش سوزی ۸۰ درصد از ساختمان دانشگاه علمی کاربردی جهاددانشگاهی شیراز شد، اشاره و بیان کرد: طبق نظر کارشناسان رسمی دادگستری، برآورد خسارت ساختمان بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان گزارش شده است.

رییس جهاددانشگاهی فارس گفت: با حادث شدن این موضوع، به ناچار بودجه‌ای که برای توسعه و اجرای طرح‌های جهاددانشگاهی استان پیش‌بینی شده بود، صرف راه‌اندازی و بهسازی مجدد ساختمان خسارت دیده برای تداوم فعالیت‌ها شد.

بابایی عنوان کرد: امروز و با توجه به تنگناها و محدودیت‌های مالی و اقتصادی که به واسطه شرایط کرونایی تشدید شده است، جهاددانشگاهی به عنوان یکی از کارآمدترین نهادهای انقلابی در زمینه‌های علمی، آموزشی، تحقیقاتی، فرهنگی و پیش‌گام در اجرای طرح‌های نوآورانه، نیازمند توجه مسوولان استان فارس در تامین بخشی از اعتبارات مورد نیاز برای تکمیل طرح‌ها و پروژه‌های مد نظر و بهسازی کامل ساختمان مجتمع آموزشی خود است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس نیز در ادامه این دیدار، ضمن ابراز خرسندی از آشنایی با ماموریت‌های جهاددانشگاهی، بیان کرد: طی دو سال گذشته براساس قانون اجازه داده شده تا از اعتبارات توازان ملی به مراکز آموزشی و دانشگاهی از جمله جهاددانشگاهی کمک کنیم.

حسن نوروزی گفت: امسال نیز در ابتدای سال این کار انجام شده و تمام تلاش خود را برای اختصاص اعتباری در قالب ردیف‌های قانونی پیش‌بینی شده به مجموعه جهاددانشگاهی فارس به کار خواهیم گرفت.

کلیدواژه‌ها: واحد فارس گیاهان دارویی گل‌محمدی پژوهشی پیام جهاد 7