دانشمند درمانگر بیماری پروانه ای، پنجمین برنده جایزه جهانی "کاظمی پرایز"

۰۷ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۷:۱۸ کد : ۱۸۸۰ تاپ خبر
پروفسور مایکل دلوکا دانشمند برجسته زیست‌شناسی سلول‌های بنیادی اپیتلیال انسانی که با کشف سلول های بنیادی لیمبال چشم و همچنین ژن درمانی یک بیمار مبتلا به ای.بی. از چهره های سرشناس تحقیقات سلول های بنیادی دنیاست به عنوان برنده «جایزه کاظمی» در سال ۲۰۱۸ انتخاب شد.
دانشمند درمانگر بیماری پروانه ای، پنجمین برنده جایزه جهانی "کاظمی پرایز"

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، این دانشمند ایتالیایی بیش از ۲۰ سال است که بر روی سلول‌های بنیادی اپیتلیالی با هدف استفاده از پزشکی بازساختی کار می‌کند. تحقیقات ارزشمند وی سبب کاربرد سلول‌های بنیادی اپیدرمی در درمان سوختگی‌های عمیق و وسیع شده است.

دلوکا علاوه بر پوست با کشت سلول‌های بنیادی لیمبال موفق به درمان بیماری فقدان سلول‌های لیمبال شده است که این تکنیک که به بهبود بینایی در این بیماران منجر می شود هم اکنون در سراسر جهان از جمله ایران استفاده می‌شود.

پروفسور دلوکا چندی پیش موفق شد برای اولین بار با استفاده از تصحیح ژنتیکی سلول‌های بنیادی کراتینوسیت پوست، بیماری ای. بی (پروانه‌ای) را به طور قطعی درمان کند.

وی با کشت سلول‌های بنیادی کراتینوسیتی و اصلاح ژنتیکی ژن LAMB3 توانست تا ۷۸ درصد اپیدروم را در یک کودک هفت ساله مبتلا به این بیماری که در حال مرگ بود بازسازی کند.

پروفسور دلوکا طی ۳۰ سال گذشته به همراه همکارش (گرازییلا پلگرینی) موفق به درمان ۴۰۰ بیمار سوختگی عمیق پوستی، ۱۰۰ بیمار مبتلا به ویتیلیگوی پایدار، ۱۷۰ بیمار مبتلا به نقص‌های مخاطی دهانی و ۱۸ بیمار مبتلا به posterior hypospidias شده است.

گفتنی است، هم اکنون ۲۴ بیمار در ایتالیا و اتریش وارد فاز اول و دوم کارآزمایی بالینی ژن درمانی بیماری پروانه ای شده اند.


نظر شما :