برگزاری نشست «بازخوانی و بررسی آراء و اندیشه های بنیانگذار انقلاب اسلامی» توسط جهاددانشگاهی همدان

۱۷ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۰:۵۷ کد : ۱۸۶۹۸ فرهنگی
نشست «بازخوانی و بررسی آراء و اندیشه های بنیانگذار انقلاب اسلامی» در آستانه سی‌و‌یکمین سالگرد رحلت ایشان با حضور رییس جهاددانشگاهی واحد همدان در رشته فلسفه تعلیم و تربیت، یکی از اساتید دانشگاه بوعلی سینا در رشته روابط بین‌الملل و یکی از فعالان انقلابی همدان در رشته علوم سیاسی دوشنبه ۱۳ خرداد در محل خبرگزاری بین المللی قرآن – شعبه همدان برگزار شد.
برگزاری نشست «بازخوانی و بررسی آراء و اندیشه های بنیانگذار انقلاب اسلامی» توسط جهاددانشگاهی همدان

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد همدان، رییس جهاددانشگاهی این واحد همدان با تاکید بر این که ایجاد زمینه فساد با راه امام(ره) تطبیق ندارد، گفت: در ایجاد ساختارهای اجرایی باید دقت نظر صورت گیرد چراکه نمی شود ساختاری را به وجود آورد که در آن زمینه سوءاستفاده و اختلاس باشد و انتظار داشته باشیم فسادی صورت نگیرد بلکه در ابتدا باید کسانی که این ساختار اجرایی را ایجاد کرده بازخواست شوند.

اکبر اسدی افزود: امام خمینی(ره) در تمام سختی ها و مشکلاتی که وجود داشت هیچ گاه نگاه و توجه خود را از خداوند برنداشتند.

وی با اشاره به رعایت حق النفس از سوی امام خمینی(ره) بیان کرد: امام راحل به نظافت، پاکیزگی، نظم و حتی ورزش بسیار اهمیت داده و به آن مقید بودند، در ایامی که حضرت امام(ره) در بازداشتگاه رژیم ستم‌شاهی بودند به طور مرتب و در زمان خاصی در سلول کوچک انفرادی پیاده روی می کردند، همیشه منظم بودند به طوری که دیگران وقت خود را با امام(ره) تنظیم می کردند.

اسدی تاکید کرد: یکی دیگر از ابعاد شخصیتی حضرت امام(ره) که او را محبوب دل ها می کرد رعایت حق الناس بود که ایشان در زمینه حقوق اقشار مختلف، احترام به مردم، دقت در بیت المال بسیار حساس و نکته سنج بودند.

وی ادامه داد: امام(ره) در بسیاری از ابعاد نیز در اوج قرار داشتند؛ به طور مثال شجاعت یکی دیگر از ویژگی های بارز شخصیتی ایشان است که در اوج تهدیدات نظام های شرق و غرب تزلزلی در اندیشه و عمل ایشان ایجاد نکرد.

رییس جهاددانشگاهی همدان گفت: شاید برخی از افراد و شخصیت ها در دنیا به سبب یک ویژگی خاص شناخته شده باشند اما در سایر ابعاد شخصیتی دچار ضعف و مشکل بوده و عدم توازن در ابعاد شخصیتی آنها باعث شکستشان در عرصه های مختلف می شود.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی های شخصیتی امام(ره)، مردم را مجذوب خود می کرد به طوری‌که از کارگر گرفته تا معلم، بازاری، رزمنده یا حتی یک روستایی ساده و خانم خانه دار برای تحقق اهداف انقلاب در حد توان تلاش و کوشش و مخلصانه در این راه فداکاری می کردند .

 

دنیاگرایی؛ یکی از آفت های نظام اسلامی در حال حاضر

اسدی با اشاره به آسیب هایی که در حرکت انقلاب اسلامی ایجاد شده است، توضیح داد: استفاده درست از مواهب و نعمات دنیوی از دستورات اسلام است که این سفارش بدون ریاضت دادن و سختی دادن است اما آن‌چه در این مساله مهم است، حرص و ولع برای جمع کردن ثروت و قدرت طلبی است که اگر گریبانگیر مسئولان و مردم شود حرکت نظام جمهوری اسلامی که بر مبنای اندیشه های الهی حضرت امام(ره) شکل گرفته را در مسیر تحقق خود دچار تزلزل می کند.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: یکی از آفت های نظام اسلامی در حال حاضر دنیاگرایی، به ویژه در بین مسئولان است.

وی ادامه داد: آنچه که امام راحل به آن معتقد و شاید به عنوان یک اصل در نظام به آن قائل بودند دوری از دنیاگرایی بود چراکه اگر زمینه حرص و ولع در دنیاگرایی و قدرت طلبی در وجود انسان مجال پیدا کند به سرعت رشد کرده و زمینه ایجاد فساد را فراهم می کند.

اسدی با تاکید بر این که شعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» تنها در بعد سیاسی مطرح نبوده و نیست، بیان کرد: این شعار در ابعادی چون فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نیز وجود داشت، در بعد اقتصادی که در حال حاضر مشکلاتی در جامعه وجود دارد، دوری از آموزه های اقتصادی اسلام و برگرفته از نگاه اقتصادی غرب است که اگر به این مهم توجه نشود می تواند چالشی برای نظام جمهوری اسلامی ایجاد کند.

وی افزود: در دهه اول انقلاب اعتقاد به آرمان‎های حضرت امام(ره) و انقلاب شاید نسبت به اکنون پررنگ تر بود و تجلی این اعتقاد در زندگی مسوولان در رده های مختلف نمود داشت که کم‌ترین استفاده از امکانات به ویژه امکانات دولتی را داشتند و به حداقل ها قانع بودند اما متاسفانه رفته رفته این رویه تغییر کرد و داشتن امکانات و در رفاه بودن تبدیل به یک ارزش و مایه تفاخر شد که مقام معظم رهبری نیز به شیوه های مختلف نسبت به این موضوع هشدار داده و قدرت طلبی و دنیاطلبی در مسوولان را به عنوان یک آسیب جدی برای نظام مطرح کردند.

رییس جهاددانشگاهی همدان با تاکید بر این‌که جمهوری اسلامی ایران بر طبق اصول کلی که حضرت امام(ره) برای انقلاب اسلامی ترسیم کردند، با جانشینی خلف صالح ایشان به حرکت پرخروش خود ادامه داده و دستاورهای بزرگی نیز داشته است، گفت: حرکت اصلی و کلی نظام جمهوری اسلامی منطبق با آرمان های امام راحل است اما از مشکلات و ضعف های موجود نباید چشم پوشی کنیم چراکه ندیدن ضعف ها، حرکت عظیم انقلاب و آرمان های حضرت امام(ره) و منویات مقام معظم رهبری را دچار آسیب بیشتر و از مسیر اصلی خود جدا می کند.

 

ایجاد زمینه فساد با راه امام خمینی(ره) تطابق ندارد

اسدی با تاکید بر این که ایجاد زمینه فساد با راه امام(ره) تطبیق ندارد، اظهار کرد: در ایجاد ساختارهای اجرایی باید دقت نظر صورت گیرد چراکه نمی شود ساختاری را به وجود آورد که در آن زمینه سوءاستفاده و اختلاس باشد و انتظار داشته باشیم فسادی صورت نگیرد بلکه در ابتدا باید کسانی که این ساختار اجرایی را ایجاد کرده بازخواست شوند.

وی افزود: اگر نظام اسلامی به حرکت خود بر مبنای آرمان های بلندی که از امام(ره) به یادگار مانده و از لسان رهبری معظم انقلاب تبلور پیدا می کند ادامه دهد، تمام آزادگان جهان به جمهوری اسلامی و الگوگیری از آن بیش از پیش امیدوار می شوند.

اسدی اظهار کرد: در کنار مشکلاتی که در جامعه ما وجود دارد و انحرافاتی که از سوی برخی مسوولان در طول حیات انقلاب اسلامی به وجود آمده، ظرفیت های بزرگ انسانی در جمهوری اسلامی شکل گرفته که افرادی همچون حاج قاسم سلیمانی پرورش یافته اند که در زمات حیات و فعالیتشان و بعد از شهادت دنیا را تحت تاثیر قرار داده و این شهید عزیز یکی از شاگردان مکتب امام خمینی(ره) است.

 

نگاه ژرف امام در تاسیس نهادهای مردمی و انقلاب 

رییس جهاددانشگاهی واحد همدان در ادامه با اشاره به این که انقلاب یعنی دگرگونی و تحول، خاطرنشان کرد: اهداف و آرمان‌های انقلاب در ابتدای تشکیل نیازمند مجموعه‌هایی بود که امام(ره) با داشتن نگاهی ژرف و عمیق و با وجود مخالفت هایی که وجود داشت با پافشاری به تاسیس برخی نهادها گامی بزرگ در تداوم انقلاب برداشتند که اگر این نگاه عمیق نبود انقلاب در روزهای اول زمین گیر شده بود.

وی اشاره ای به تشکیل نهادهایی به فرمان امام خمینی(ره) کرد و گفت: تشکیل کمیته انقلاب اسلامی در اوایل انقلاب موجب خنثی سازی بسیاری از توطئه ها شد از طرفی نیز سپاه پاسداران به فرمان امام راحل برای اهداف بلندتری از جمله حفاظت از آرمان ها در داخل و خارج از کشور تشکیل شد همچنین تشکیل نهادی چون جهاد سازندگی در رونق و شکوفایی تولید دستاوردهای زیادی را در این زمینه ایجاد کرد.

وی ادامه داد: نهادهای دیگری چون کمیته امداد و بنیاد مستضعفان برای تحقق شعارهای انقلاب و حمایت از نیازمندان ایجاد و از طرفی نهاد جهاددانشگاهی در دانشگاه و مراکز آموزش عالی ماموریت بسط و گسترش اهداف و آرمان های انقلاب اسلامی را عهده دار شد.

اسدی با اشاره به این که نهادهای مولود انقلاب اسلامی منشا خدمات ارزندهای در نظام شدند، تصریح کرد: فعالیت جهاددانشگاهی در حوزه های مختلف مورد توجه مسوولان نظام به ویژه رهبر معظم انقلاب قرار گرفته است که این مهم مسوولیت جهادگران دانشگاهی را بیشتر می کند.

 

چرایی ورود امام(ره) به عرصه سیاست 

وی توضیح داد: اگر به دوران زندگی امام راحل دقت نظر داشته باشیم، می توان به صورت فرضی چهار دوره را در زندگی ایشان در نظر گرفت، دوران قبل از جوانی، دوران جوانی که امام(ره) در این دوره بیشتر در حوزه عرفان فعالیت کرده و دوران میانسالی که بیشتر در حوزه اخلاق فعالیت کرده و در نهایت دوران پیری که بیشتر فعالیت خود را در حوزه سیاست گذارنده اند، آثار برجای مانده از ایشان نیز گواهی بر این مدعاست.

اسدی ادامه داد: بر مبنای این تقسیم بندی می توان این گونه استنباط کرد که حرکت سیاسی حضرت امام(ره) که موجب تحول بسیار بزرگی در این عرصه چه در داخل و خارج از کشور شده بر مبنای این دو اصل قرار گرفته که موجب شده ایشان با کمترین یا حتی بودن لغزش در این عرصه وارد شده و با شجاعت رهبری و هدایت مسلمانان را عهده دار شوند.

کلیدواژه‌ها: واحد همدان نشست فرهنگی پیام جهاد 2


نظر شما :