توسط جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد؛

میز گرد "پزشکی از گذشته تا آینده و چالش‌های پیش رو"

۰۶ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۴:۰۱ کد : ۱۸۶۰
جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی به بهانه روز پزشک و با هدف مروری بر تاریخچه پزشکی در سه حیطه سنتی، رایج و نوین، میزگردی تحت عنوان"پزشکی از گذشته تا آینده و چالش‌های پیش رو" را برگزار کرد.
میز گرد "پزشکی از گذشته تا آینده و چالش‌های پیش رو"

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی به بهانه روز پزشک و با هدف مروری بر تاریخچه پزشکی در سه حیطه سنتی، رایج و نوین، میزگردی تحت عنوان"پزشکی از گذشته تا آینده و چالش‌های پیش رو" با حضور سه تن از اساتید طب سنتی، پزشکی رایج و پزشکی نوین و جمعی از دانشجویان رشته‌های مختلف علوم پزشکی برگزار کرد که یکی از مهم‌ترین مباحث آن تاکید بر ضرورت برقراری تعامل و ارتباط ساختارمند بین این سه حیطه پزشکی با هدف افزایش کارایی و ارایه ایده‌های ناب پزشکی و درمانی بود.

بی‌شک یکی از مهم‌ترین داشته‌های بشر از دیرباز تا کنون مقوله "سلامت" بوده، هر چند خیلی اطلاعات دقیقی راجع به نگرش انسان‌های نخستین در مورد سلامتی و بیماری‌ها در دست نیست، ولی بر اساس همین اندک اطلاعات موجود در کتب تاریخی، بروز بیماری را به نیروهای ماورای طبیعی و خدایان نسبت می‌دادند و ابتلا به بیماری و یا بهبودی فرد را به ترتیب نتیجه خشم یا بخشش خدایان می‌دانستند.بر اساس منابع موجود تاریخی، پیدایش مفهوم پزشکی به پیش از ابداع خط توسط سومری‌ها نسبت داده شده که با گذشت زمان دستخوش تغییر و تحولات شده و به دوران یونان قبل از باستان می‌رسد.

دکتر ایرج خسرونیا  رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی در ابتدای این میزگرد، طب رایج را مجموعه‌ای از طب سنتی و پزشکی نوین دانست و گفت: اگرچه بین نظریات طب سنتی و پزشکی رایج و آینده اختلافاتی وجود دارد، با این حال هر سه گروه معتقدند که باید به بیمار به عنوان یک انسان نگاه شود نه یک منبع درآمد. شاید بیماری که به ما مراجعه می‌کند قادر به تامین مخارج درمان خود نباشد، ولی پزشک چه در طب قدیم، چه پزشکی نوین و چه در طب فعلی باید به آن شخص به عنوان یک انسان نگاه کرده و تمام توان خود را برای کمک به بیمار صرف کند. اگر این کار را کردیم آن طب قابل قبول است؛ چه طرز تفکر ۲۰ سال پیش را داشته باشیم و چه ۵۰ سال آینده را در نظر بگیریم.

وی در این میزگرد بر موضوعات همچون ضرورت تخصیص سه چهارم بودجه وزارت بهداشت برای پیشگیری، بروز بیماری‌ها در سنین پایین و مرگ‌های زودرس در کشور، ضرورت ایجاد ساختاری نظام‌مند برای اصلاح رژیم غذایی ایرانیان، تبلیغات ناسالم غذایی در صدا و سیما، سودجویی‌ از طب سنتی، اتحاد علوم رایج و سنتی با هدف حل مشکلات حوزه سلامت، ضرورت و اهمیت صرف زمان مناسب برای معاینه بیمار، واقعی شدن تعرفه‌های پزشکی، فرسودگی ابزار و تجهیزات پزشکی مراکز درمانی و دانشگاهها، ارزان‌ترین درمان در ایران، معضل واردات کنترل نشده داروهای مشابه، تحریم نانوشته و خودسانسوری در دارو و برخی موضوعات و مسایل دیگر حوزه سلانت کشور تاکید کرد.

همچنین دکتر حمید الله افراسیابیان ـ متخصص طب سنتی در این میزگرد با اشاره به اهمیت همکاری سه نگرش پزشکی سنتی، رایج و نوین، عنوان کرد: در این میزگرد سه نگرش پزشکی در کنار هم قرار گرفته‌اند که کار ارزشمندی است، چرا که بجای بحث و اختلاف، می‌توانند با همکاری یکدیگر به ارتقای سلامت جامعه کمک کنند که این قدم ارزشمند و موثری است .

 وی به موضوعاتی همچون طب سنتی طبی مبتنی بر فرایندهای داخلی بدن انسان، تفاوت طب سنتی با مدرن، علل بروز سرطان در طب سنتی، عمر طولانی در طب سنتی، علل بروز بیماری و سلامتی بر پایه طب سنتی، علل بروز سکته در صبحگاهان، اجرای طرح کنترل شیوه زندگی افراد توسط متولیان طب سنتی، ضرورت انجام پژوهش و تحقیقات بیشتر در حوزه طب سنتی، ضرورت فراهم کردن بستر تعامل طب سنتی و رایج و پزشکی نوین، ابراز تاسف نسبت به وجود برخی سودجویی‌ها از طب سنتی، نکات مشترک طب سنتی با پزشکی نوین و غیره اشاره کرد.

دکتر رفیعی تبار  استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بنیانگذار نانوفناوری ایران نیز در این میزگرد ضمن تشریح تاریخچه پزشکی نوین اظهار کرد: پزشکی نوین از زمان پاستور وکوخ بر پایه  استفاده از علم بیوشیمی بنیان نهاده شد. به عبارت دیگر طی ۱۵۰ سال گذشته پیشرفت‌های قابل توجهی درحوزه‌های مختلف تشخیص و درمان پزشکی بوقوع پیوسته، با این حال علم و فناوری پزشکی موجود هنوز با محدودیت‌های بسیار جدی روبروست.

وی در این میزگرد به موضوعات مختلفی همچون دستاوردهای نانو پزشکی در تشخیص و درمان زودرس سرطان، کاربرد نانوبیوحسگرها برای غربال و تهاجم سلول‌های سرطانی، پاسخ "نانو" به تمام چراهای عالم پزشکی، علوم همگرا و طراحی سیستم‌هایی پیشرفته‌تر از انسان در آینده، بررسی علل دقیق بروز بیماری با طراحی مدل‌های نانو، اتحاد طب سنتی و رایج و نوین، عوامل افزایش آمار سرطان در کشور، لزوم تشریح علمی مضرات مواد مخدر صنعتی در صدا و سیما و درآمدزایی بالای پیشرفت علم نانو در کشور اشاره کرد.

همچنین بررسی وضعیت تحقیقات و انتشار مقالات علمی در کشور، پیشنهاد تجمیع دانشمندان کشور برای حل مسایل اساسی، ضرورت تعاملات بین‌المللی برای تحقق پروژه‌های علمی، خطاهای پزشکی به دلیل فرسودگی ابزار و تجهیزات پزشکی، ضرورت استفاده از ابزار تشخیصی دقیق نانوتکنولوژی در کشور، انتقاد ازعدم رعایت اصول اولیه برای ساخت آزمایشگاه‌ها، آینده روشن پزشکی در حوزه نانو ، ضرورت همگرایی علوم برای پاسخ به چراهای عالم پزشکی، انتقاد از نحوه پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های کشور و عزم ملی و حمایت مسوولان برای تقویت و پیشرفت نانو پزشکی از دیگر مسایلی بود که توسط دکتر رفیعی تبار مطرح شد.


نظر شما :