رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان:
با راه اندازی پروژه دهکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی می تواند خدمات بهتری به استان ارایه کند
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان گلستان، در نشست هم اندیشی با حضور دکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی و هیات همراه در دفتر رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان پیرامون فعالیتهای جهاددانشگاهی در استان گلستان و راه اندازی دهکده گیاهان دارویی بحث و تبادل نظر شد.
دکتر پورعابدی با اشاره به مدل کسب و کار جهاددانشگاهی گفت: جهاددانشگاهی به عنوان بزرگترین نهاد تحقیقاتی و توسعه ای در کشور شناخته شده است. مدل کسب و کار در این نهاد به صورتی است که یک چالش در سطح استان و یا سطح ملی شناسایی شده و توسط گروه های پژوهشی تخصصی مورد مطالعه و بررسی قرار می گیرد. سپس نتایج تحقیقات به مراکز خدمات تخصصی مجموعه جهاددانشگاهی ارایه شده و به سه روش خروجی کار گرفته می شود. اول دانش فنی به دست آمده که معمولا به مجموعه های کاربردی و تولیدی خارج از جهاد واگذار می شود. دوم دانش فنی به صورت مشارکت با تولیدکنندگان عملیاتی می شود. و سومین روش استفاده از توان شرکتهای دانش بنیان منفک شده از جهاددانشگاهی است.
وی ادامه داد: سعی ما بر این است که در حوزه های منتخب و کارشناسی شده فعالیت نماییم. در حوزه ناباروری برای جلوگیری از خروج ارز از کشور وارد شدیم و توانستیم موفقیتهای بزرگی کسب کنیم. اکنون سالانه 10هزار سیکل ناباروری در کشور توسط جهاد انشگاهی انجام می شود.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با اشاره به نقش سلولهای بنیادی در ادامه حیات بشر افزود: با توجه به پیشرفت های خوب جهاددانشگاهی در حوزه سلول های بنیادی، اولین کارخانه صنعتی تولید سلولهای بنیادی با همکاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی راه اندازی شد. از این طریق قطعات بدن انسان در داخل بدن ساخته و ترمیم خواهد شد.
دکتر پورعابدی تصریح کرد: در حوزه شبیه سازی نیز فعالیت های خوبی در زمینه گونه های در حال انقراض و همچنین تولید دام های مرغوب انجام شده است. پژوهشگاه رویان در اصفهان بر روی دام های سبک و پژوهشکده ابن سینا بر روی دام های سنگین فعالیت می کند. در این زمینه تحقیقات خوبی بر روی بز سانن و قوچ قمیش انجام شده و نتایج آن منجر به معرفی و توزیع دام اصلاح شده بین دامداران شده است.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با تاکید بر فعالیتهای این نهاد در حوزه پزشکی گفت: با توجه به اینکه دفتر علوم پزشکی جهاددانشگاهی مجوز درمانگاه تخصصی به واحد گلستان را صادر کرده است، انتظار می رود با حمایت استان، حداقل یکی از خدمات خاص پزشکی مورد نیاز مردم در استان گلستان به بهره برداری برسد.
وی افزود: در حوزه علوم انسانی نیز برنامه های شاخصی در سطح کشور با حمایت سازمان برنامه و بودجه با موضوعات سرمایه های اجتماعی، خانواده، پیشگیری از اعتیاد، شاخص های سرمایه گذاری، گردشگری، حاشیه نشینی و کاهش آسیب های اجتماعی و ... در حال انجام است.
همچنین در حوزه مشاغل خانگی به خصوص در استانها فعالیت های خوبی توسط جهاددانشگاهی برقرار است که امیدواریم در استان گلستان نیز انجام شود.
در استانهایی که جهاددانشگاهی مدیریت مشاغل خانگی را بر عهده گرفته علاوه بر حوزه روستایی در شهرها نیز نتایج خوبی به دست آمده، حتی با جامعه هدف فارغ التحصیلان دانشگاه ها نیز مشاغل خانگی پاسخگوی خوبی در حوزه اشتغال جوانان بوده است.
مهندس پیش قدم رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان با اشاره به ظرفیت های جهاددانشگاهی در کشور گفت: جهاددانشگاهی در توسعه کشور نقش و جایگاه ویژه ای داشته و با راه اندازی پروژه دهکده گیاهان دارویی، جهاد دانشگاهی می تواند خدمات بهتری به استان ارایه نماید .
وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی می تواند با استفاده از امکانات موجود در استان در حوزه درمانی خدمات خوبی ارایه دهد. همچنین امیدواریم در حوزه توسعه روستایی با همکاری جهاددانشگاهی، جهاد کشاورزی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز فرمانداری ها در سال97 برنامه اجرایی خوبی داشته باشیم.
مهندس پیش قدم با اشاره به نیاز کشور به استفاده از انرژی های نو افزود: با توجه به توانمندی جهاددانشگاهی در تولید سلول های خورشیدی و احداث نیروگاههای خورشیدی در استان کارهای خوبی در این زمینه قابل اجرا است.
نظر شما :