توسط جهاددانشگاهی استان گلستان کارگاه آموزشی کاشت، داشت، فراوری و بازاریابی گیاهان دارویی برگزار شد

۰۶ شهریور ۱۳۹۷ | ۰۸:۰۵ کد : ۱۸۵۴ آموزش و کارآفرینی
کارگاه آموزشی و نشست تخصصی کاشت، داشت، فراوری و بازاریابی گیاهان دارویی با همکاری جهاددانشگاهی استان گلستان و سازمان جهادکشاورزی استان برگزار شد.
توسط جهاددانشگاهی استان گلستان کارگاه آموزشی کاشت، داشت، فراوری و بازاریابی گیاهان دارویی برگزار شد

 به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان گلستان، کارگاه آموزشی و نشست تخصصی کاشت، داشت، فراوری و بازاریابی گیاهان دارویی  با حضور دکتر میرعرب معاون امور بین الملل طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی و دکتر دهقان عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در گرگان برگزار شد.

این کارگاه آموزشی به همت جهاددانشگاهی استان گلستان و جهادکشاورزی استان در سالن رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به مدت دو روز  با حضور 80 نفر از مدیران و کارشناسان باغبانی جهادکشاورزی شهرستان های این استان برگزار شد.

رضا ثقفی رییس جهاددانشگاهی گلستان گفت: امیدواریم در راستای شتابی که گلستان در حوزه گیاهان دارویی دارد، از این کارگاه آموزشی بهره کافی در جهت توسعه و رونق این حوزه در استان برده شود.

در ادامه مهدی لطفی زاده مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی گلستان اظهار کرد: در شرایط فعلی اقتصادی و معیشتی خانوارهای روستایی، برای داشتن ارزش افزوده مناسب در زمین های کشاورزی روستایی بخصوص در شهرهای جنوبی استان که زمین ها در قطعات کوچکی هستند، بهترین راهکار انجام فعالیت های باغبانی است. وی افزود: یکی از موضوعات در این بخش گیاهان دارویی است که در استان گلستان ظرفیت بسیار خوبی برای آن وجود دارد. بخش هایی از این ظرفیت مورد استفاده قرار گرفته اما هنوز از بخش های زیادی غافل هستیم.

وی تصریح کرد: سال گذشته در سطح 2700 هکتار از اراضی استان گیاهان دارویی که اغلب آنها از نوع زیره سبز و گل گاوزبان بود، کشت شده است.

مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی گلستان بیان کرد: با توجه به برنامه ششم توسعه، امسال توسعه کشت گیاهان دارویی در سطح 1600 هکتار از اراضی استان در نظر گرفته شده است.

لطفی­زاده بیان کرد: 21 شهریور ماه امسال نشست تخصصی توسط کارگروه گیاهان دارویی استان با موضوع زیره سبز و گل گاوزبان برگزار خواهد شد.

مدرسین کارگاه آموزشی در طی این دوره در مورد ضرورت کشت گیاهان دارویی در استان و معرفی گیاهان مطلوب جهت کشت در استان گلستان که جنبه اقتصادی نیز دارند، تدریس نمودند.

دکتر میرعرب معاون امور بین الملل طرح ملی گیاهان دارویی وزارت جهادکشاورزی با بحث در مورد زنجیره ارزش در تولید گیاهان دارویی و معرفی بازار راهکارهای مناسبی در این زمینه برای استان معرفی نمودند.

وی با معرفی و بررسی بازار مصرف گیاهان دارویی مورد نظر برای استان ، پیشنهادهای مطلوبی برای استان ارائه شد.

دکتر میرعرب اظهار کرد: وجود مشکلات زیربنایی و نبود شرکت های تخصصی در صادرات یکی از مشکلات اصلی ما در بحث گیاهان دارویی می باشد.

دکتر میرعرب ضمن اشاره به پتانسیل اقلیمی استان گلستان و به منظور توسعه کشت گل محمدی و ایجاد چرخه تولید و فرآوری این صنعت در استان گزارشی تحلیلی ارائه نمودند که به نظر ایشان با برنامه ریزی و پیاده سازی آن توسط سازمان جهادکشاورزی استان در کنار بخش خصوصی می توان ارزش افزوده قابل قبولی را به استان تزریق نمود.

 دکتر دهقان نیز در مورد کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی و پتانسیل استان و هم چنین نحوه خشک کردن آسان گیاهان با رعایت اصول علمی، نحوه بسته بندی و سورتینگ محصول، مطابق با نیاز مصرف کننده و اصول اولیه بازاریابی محصولات جهت عرضه به بازار توضیحات مفصلی را ارائه نمودند.

نحوه برگزاری کارگاه توسط جهاددانشگاهی استان و هماهنگی به عمل آمده در این خصوص و نیز مباحث مطرح شده توسط اساتیدکارگاه به خصوص دکتر دهقان به گونه ای بود که در پایان کارگاه رضایت تمامی شرکت کنندگان از مطلوبیت کارگاه حاصل شده بود.

در روز پس از برگزاری کارگاه نیز که به جمع بندی و ارزیابی کارگاه در حضور رییس جهادکشاورزی استان و مدیران شهرستانی پرداخته شد، از جهاد دانشگاهی استان گلستان بابت اجرای تأثیرگذار و بی نقص دوره تقدیر به عمل آمد.

 

 


نظر شما :