با حضور معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی:

کلنگ احداث دهکده گیاهان دارویی در استان گلستان زده شد

۰۵ شهریور ۱۳۹۷ | ۱۷:۰۲ کد : ۱۸۴۱ تاپ خبر
مراسم کلنگ زنی احداث دهکده گیاهان دارویی استان گلستان هم زمان با هفته دولت در روستای بش اویلی شهرستان گالیکش برگزار شد.
کلنگ احداث دهکده گیاهان دارویی در استان گلستان زده شد

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان گلستان، مراسم کلنگ زنی احداث دهکده گیاهان دارویی استان گلستان با حضور دکتر هاشمی استاندار گلستان، دکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، دکتر پاسوارمعاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی در روستای بش اویلی شهرستان گالیکش برگزار شد.

دهکده گیاهان دارویی استان گلستان، 4 شهریور در زمینی به مساحت 15 هکتار با اعتبار زیر ساخت 35 میلیارد ریال آماده سازی خواهد شد. این پروژه به استناد موافقتنامه سه جانبه ی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان، سازمان جهاد کشاورزی استان و بهره برداری جهاددانشگاهی استان گلستان اجرا خواهد شد.

در این مراسم دکتر مختار مهاجر رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان اظهار کرد: امروز یک زنجیره ارزش در بخش کشاورزی در حال تکمیل است تا بتوانیم بنیانگذار یک توسعه پایدار در بخش کشاورزی باشیم.
وی با بیان اینکه کشور و استان گلستان، پتانسیل بسیار زیادی در زمینه گیاهان دارویی دارد، افزود: بیش از 430 رقم گیاه دارویی در استان شناسایی و از این تعداد 75 رقم مورد ارزیابی قرار گرفت و تاکنون 21 گونه که قابلیت عصاره گیری دارند، شناسایی شده اند.

رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان با اشاره به اینکه در 3000 هکتار از زمین­های استان گیاهان دارویی کشت می شود، گفت: امیدواریم بتوانیم طی یک دوره 5 ساله سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان را به 10 هزار هکتار افزایش دهیم.

مهاجر ادامه داد: در سالهای گذشته زعفران، رزماری، گل محمدی، گل گاوزبان، زیره سبز و انواع مختلف گیاهان دارویی در استان کشت و برخی عصاره گیری شده اند و مشخص شد هر یک از این گیاهان در رقابت با تولیدات کشور و استانداردهای بین المللی توانسته اند پیشی بگیرند.

وی بیان کرد: تنها نقصی که در حوزه گیاهان دارویی داشتیم بحث فراوری،‌ آموزش و ترویج و استفاده گردشگری کشاورزی است که با همکاری جهاددانشگاهی این امر را تقویت خواهیم کرد.

رییس سازمان جهادکشاورزی گلستان اظهار کرد: میزان تولیدات بخش کشاورزی استان 4 میلیون و 600 هزار تن با ارزش اقتصادی 7500 میلیارد تومان است. پیش بینی می­کنیم در بخش گیاهان دارویی حداقل به ارزش افزوده 1000 میلیارد تومانی برسیم بدون اینکه افزایش وزنی در تولیدات داشته باشیم که البته این کار را با جایگزینی گیاهان دارویی با محصولات با ارزش اقتصادی کم دنبال می­کنیم.

دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی نیز در این مراسم گفت: امیدواریم جهاددانشگاهی با توجه به جامعیتی که در کشت، برداشت و فراوری در حوزه گیاهان دارویی دارد، بتواند دهکده گیاهان دارویی گلستان را به عنوان الگوی مناسبی برای سایر نقاط کشور ایجاد کند.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی تصریح کرد: امروزه رویکرد دنیا و به دنبال آن کشور ما، عبور از داروهای شیمیایی به سمت داروهای طبیعی است. متأسفانه به صورت غیر علمی گیاهان دارویی از مراتع برداشت و خسارت زیادی به منابع طبیعی وارد می شود.

وی افزود: باید گیاهان دارویی را اهلی سازی و آنها را به صورت صنعتی و مکانیزه کشت کنیم و بعد به صورت اقتصادی از آنها استفاده نماییم.
وی ادامه داد : جهاددانشگاهی در تمامی زنجیره ارزش گیاهان دارویی در سطح کشور کار کرده و سال گذشته توانسته 2 داروی گیاهی در زمینه آلزایمر و کبد چرب و دیابت را تولید کند. تا پایان امسال نیز انتظار داریم دو داروی دیگر که یکی از آنها در زمینه سرطان است را تولید نماییم.

دکتر پورعابدی بیان کرد: امیدواریم با پتانسیل خوبی که استان گلستان در این زمینه دارد بتوانیم دانش خود را به ثروت تبدیل و نمونه موفقی را به کشور عرضه نماییم.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ضمن اشاره به برخی دیگر از فعالیت های جهادانشگاهی تصریح کرد: جهاددانشگاهی این آمادگی را دارد که در زمینه کاهش سن بلوغ ماهیان خاویاری از 7 سال به سه سال و همچنین حفظ ژنتیک اسب اصیل ترکمن با استان همکاری داشته باشد.

دکتر پورعابدی در پایان گفت: امیدواریم با بهره برداری از این پروژه به توسعه اقتصادی، اشتغالزایی دانش بنیان، گردشگری و ترویج فرهنگ استفاده از گیاهان دارویی و محصولات طبیعی کمک کنیم.

در ادامه این مراسم دکتر سید مناف هاشمی استاندار گلستان نیز گفت: در طول 40 ساله انقلاب دستاوردهای زیادی داشتیم و با وجود همه فشارهایی که ابرقدرت ها به ما وارد آوردند، امروز جمهوری اسلامی یکی از قدرت های مقتدر منطقه است.

وی با تاکید بر اینکه باید با تلاش مضاعف بتوانیم روی پای خودمان باستیم تصریح کرد: این پروژه، ما را به سمت خودکفایی سوق داده همچنین در راستای شعار سال مقام معظم رهبری در خصوص حمایت از کالای ایرانی نیز می باشد.
استاندار گلستان با اشاره به گردش مالی بالای گیاهان دارویی در دنیا گفت: با توجه به سبقه پزشکی و درمانی که در حوزه گیاهان دارویی و سنتی داریم کشور ما از جایگاه خوبی در صادرات گیاهان دارویی برخوردار نیست.

دکتر هاشمی با بیان اینکه امروز بزرگترین دغدغه مقام معظم رهبری و دولت تدبیر و امید، بحث اشتغال برای جوانان است بیان کرد: در حال حاضر 3000 هکتار کشت گیاهان دارویی در استان صورت گرفته که نشان     می دهد اشتغال بسیاری از جوانان ما در این حوزه است.

در پایان این مراسم، کلنگ احداث دهکده گیاهان دارویی استان گلستان توسط امام جمعه شهرستان گالیکش، استاندار گلستان، معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان و فرماندار گالیکش به زمین زده شد.

 

 


نظر شما :