با هدف تحکیم خانواده صورت میگیرد؛
برگزاری دورهی «غنیسازی روابط همسران» توسط مرکز درمان ناباروری ابنسینای جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی مرکز درمان ناباروری ابنسینا جهاددانشگاهی، این مرکز با هدف تحکیم خانواده و ارتقاء روابط زناشویی، با در نظر داشتن شرایط ویژه دوره شیوع کرونا، جلسات آموزش مجازی غنیسازی روابط همسران را برگزار میکند. در این جلسات که بهصورت زنده از طریق صفحه رسمی اینستاگرام مرکز درمان ناباروری ابنسینا پخش میشود، دکتر بهزاد قربانی، روانپزشک و عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی ابنسینا، به تشریح اصول غنیسازی روابط همسران میپردازند.
دکتر بهزاد قربانی درباره هدف اصلی برگزاری این جلسات مجازی گفت: حفظ یک رابطه زناشویی موفق، سختترین نوع حفظ رابطه است و متغیری که باعث ایجاد ثبات و رضایت در روابط می شود، خود زن و مرد هستند. زندگی زناشویی بدون دغدغه و شاد و همراه با صمیمیت زناشویی نیازمند یادگیری مهارتهایی است که شاید در خانواده هستهای آموزش داده نشوند.
عضو تیم تخصصی کلینیک سلامت جنسی مرکز درمان ناباروری ابنسینا آموزش غنیسازی روابط همسران را یکی از راههای افزایش کیفیت روابط زناشویی دانست و افزود: و ایجاد و تقویت رضایت در رابطه زوجها، آموزش به آنها است که با عنوان برنامههای غنیسازی روابط زناشویی (Relationship Marital Enrichment Program) یا برنامههای ارتقاء رابطه نام برده میشود. آموزش غنیسازی حرکتی برای رشد رابطه زناشویی است که از طریق ایجاد اهداف و سمت و سوهایی برای ازدواج به تقویت رابطه میانجامد. غنیسازی ازدواج یک فرایند همیشگی است و مستلزم تلاش هر دو زوج است. رشد زناشویی به هدفگذاری و برنامهریزی برای تغییرات رفتاری خاص نیاز دارد و افراد در روش غنیسازی، مهارتهایی را میآموزند که به تغییر رفتار در خود و همسرشان میانجامد. آنها یاد میگیرند چگونه بهتدریج رفتارها و سبکهای ارتباط زناشویی نامطلوبشان را با کمک هم تغییر دهند.
این روانپزشک در توضیح و تشریح برنامه غنیسازی روابط همسران گفت: این برنامه را نخستین بار دیوید اچ. اولسون، روانشناس کانادایی طراحی کرد و این برنامه بر شش هدف تمرکز دارد: کشف نیرومندیهای رابطه، تقویت مهارتهای ارتباطی، حل تعارضات زوجها، کشف مسائل اصلی خانواده، تحول در بودجه و طرح مالی، تحول اهداف. در نگاه اولسون، خانوادههای قوی و توانمند شاخصهای زیر را دارند: ۱- پایبندی به خانواده، ۲- قدردانی و محبت نسبت به یکدیگر، ۳- ارتباط مثبت، ۴- وقت گذاشتن لذتبخش با یکدیگر در زمانهای مناسب، ۵- احساس سلامت معنوی، ۶- توانایی تحمل فشارها و بحرانها.
از نظر اولسون پیشگیری از درمان آسانتر است و در مدل غنیسازی زوجها، مسائلی که نیاز به آموزش و بهبودی رابطه دارد شناسایی میشوند، اما تمرکز بر نقاط قوت و رشد بین آنها است نه بر مشکلات. هدف از این برنامه، ایجاد صمیمیت در ابعاد مختلف عاطفی، عقلانی، روانی، مذهبی، جنسی، جسمی، ارتباطی، اجتماعی و تفریحی است.
قربانی با اشاره به مهارتهایی که در این برنامه آموزش داده میشوند، افزود: در این رویکرد مهارتهایی آموزش داده میشود که به ارضاء نیازهای اساسی خانواده مانند عشق، مهربانی، تعلق، اعتماد، وفاداری، امنیت و لذت کمک میکند. این مهارتها عبارتاند از: مهارتهای زندگی از جمله مهارتهای ارتباطی، مهارت حل مسئله، مهارت حل تعارض و مهارت همدلی. همچنین، افزایش آگاهی و شناخت زوجها از خویشتن، دیگری و زندگی مشترک و تحکیم روابط و مناسبات عاطفی میان آنها از طریق آموزش صمیمیت بین همسران، آموزش بهبود ارتباط جنسی و آموزش مدیریت منزل.
این روانپزشک برنامه غنیسازی روابط همسران را از جمله رویکردهای بسیار کارآمد در ارتقاء روابط همسران و سلامت خانواده دانست و گفت: در این برنامه همسران باید فهرستی از آرزوهای خود و اهدافی برای خود و خانواده تعیین کنند. بنابراین، افزون بر تمرین مهارتهای ارتباطی، موضوعات بدون توافق نیز مشخص میشوند و انتظارات زوجها از زندگی و تأثیر این انتظارات بر روابط میان آنها تعدیل میشود. همچنین، به همسران درباره اهمیت تصمیمگیری مشترک و در نظر گرفتن تأثیرات انتخابهایشان بر دیگری آموزش داده میشود. آموزش غنیسازی روابط به همسران بسیار آسان است و فهمپذیر بودن مواد آموزشی، به شکلی که هر زوج با هر سطح از سواد بتواند از آموزش بهرهمند شود، اهمیت دارد. مطالعات انجامشده نشاندهنده تأثیر مثبت برنامه غنیسازی زندگی زناشویی بر ارتباطات میان فردی، سازگاری زناشویی، رضایتمندی، استقلال و در نهایت، صمیمیت بین همسران است.
جلسههای هفتگی آموزش مجازی غنیسازی روابط همسران در روزهای دوشنبه، ساعت ۱۱ تا ۱۲ بهصورت لایو از صفحه اینستاگرام مرکز درمان ناباروری ابنسینا، با شناسه «avicennaclinic» پخش میشود و کاربران میتوانند ضمن حضور مجازی در این جلسات، پرسشهای خود را نیز طرح کنند
نظر شما :