رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی:
۷ تا ۹ شهریور ماه نوزدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان برگزار میشود
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل ازایسنا، دکترعبدالحسین شاهوردی در نشست خبری که صبح امروز ۴ شهریور در پژوهشگاه رویان برگزار شد از برگزاری نوزدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان از هفتم تا نهم شهریورماه خبر داد.
وی با بیان اینکه این کنگره با توجه به استمرار در سالهای مختلف جایگاه بسیار خوبی را در جامعه علمی کسب کرده است، گفت: این برنامه علمی به عنوان یک تابلو از توانمندیهای کشور در زمینه تولیدمثل، سلولهای بنیادی و بیوتکنولوژی است.
رییس پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه این جشنواره تأثیرگذاری بالایی در علم پزشکی دارد، اظهار کرد: اگر ما در این جشنواره حرفی برای گفتن داشته باشیم در این فعالیتها تعاملات بسیار خوبی صورت میگیرد که در رشد علمی دنیا تأثیرگذار خواهد بود.
دکترشاهوردی با بیان اینکه در این جشنواره پروژههایی انتخاب میشوند که در آنها ایدههای برتر وجود داشته باشد و خروجی موثری داشته باشند، گفت: ما در داوری پروژهها رویکرد بین رشتهای و وجود زمینه برای انتقال تجربه را از معیارهایمان قرار دادهایم.
رییس نوزدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان درباره امتیاز بازآموزی نوزدهمین کنگره بینالمللی پزشکی تولیدمثل و سیزدهمین سمینار پرستاری و مامایی توضیح داد: برای متخصصان اورولوژی، زنان و زایمان، خون و سرطان بالغین ۱۴.۵ امتیاز، برای متخصصان رادیولوژی، دکترای بیولوژی تولیدمثل، کارشناس و کارشناس ارشد و دکترای علوم تغذیه، کارشناسی ارشد و دکترای ژنتیک، دکترا و کارشناسی ارشد و کارشناسی مامایی ۱۰.۲۵ امتیاز، برای متخصصان غدد درونریز و متابولیسم، دکترای بهداشت باروری، پزشکان عمومی، دکترای حرفهای داروسازی، دکترای داروسازی بالینی، دکترای ایمنیشناسی، کارشناسی ارشد ایمنی شناسی، دکترا و کارشناسی ارشد علوم تشریح، دکترا و کارشناسی ارشد فیزیولوژی ۷.۲۵ امتیاز، برای متخصصان روانپزشکی، کارشناس و کارشناسی ارشد و دکترای پرستاری، دکترا و کارشناسی ارشد و کارشناس مددکاری اجتماعی، دکترای دامپزشکی، دکترا و کارشناس ارشد زیستشناسی تکوین ۴.۵ امتیاز بازآموزی در نظر گرفته شده است.
وی درباره امتیاز بازآموزی چهاردهمین کنگره بینالمللی سلولهای بنیادین یادآور شد: برای مختصصان بیماریهای مغز و اعصاب ۱۵ امتیاز، برای متخصصان بیماریهای پوست، گوارش و کبد بالغین، گوارش بالغین، دکترای ژنتیک ملکولی ۱۰.۵ امتیاز، برای متخصصان جراحی عمومی، متخصصان ارتوپدی، متخصصان جراحی استخوان و مفاصل، متخصصان چشمپزشکی، بیماریهای داخلی، کارشناسی ارشد و دکترای ایمنیشناسی ۷.۵ امتیاز و برای متخصصان بیماریهای قلب و عروق، کارشناسی ارشد و دکترای هماتولوژی، دکترای هماتولوژی آزمایشگاهی و بانک خون، دکترای پزشکی مولکولی، دکترای زیست فناوری پزشکی و دکترا و کارشناسی ارشد علوم تشریح ۴.۵ امتیاز بازآموزی برای شرکت در این کنگره در نظر گرفته شده است.
دکترشاهوردی با بیان اینکه در مجموع ۴۲۲ مقاله برای این کنگره دریافت شده است، گفت: برای چهاردهمین کنگره سلولهای بنیادین ۱۳۰ مقاله که شامل ۷۷ پوستر و ۱۰ سخنرانی میشود، پذیرفته شده است. همچنین برای نوزدهمین کنگره پزشکی تولیدمثل ۲۵۹ مقاله که شامل ۱۱ سخنرانی و ۲۲۲ پوستر میشود، پذیرفته شده است. برای سیزدهمین سمینار مامایی و پرستاری نیز ۳۳ مقاله که شامل چهار سخنرانی و ۲۷ پوستر میشود نیز پذیرفته شده است.
رئیس نوزدهمین جشنواره بینالمللی تحقیقاتی رویان درباره تعداد مقالات خارجی توضیح داد: در این کنگره ۷۹ مقاله از کشورهای خارجی از جمله هند، آلبانی، فرانسه، ایتالیا، مصر، تایلند، تایوان، ترکیه، عراق، سوئیس، کره، پاکستان و... پذیرفته شده است.
"مایکل دلوکا" ایتالیایی برنده "کاظمی پرایز ۲۰۱۸ "
عبدالحسین شاهوردی در این نشست اظهار کرد: پرفسور مایکل دلوکا به عنوان دانشمند برجسته در زیستشناسی سلولهای بنیادی اپیتلیالی انسانی به عنوان برنده جایزه «کاظمی پرایز» رویان در سال ۲۰۱۸ شناخته شده است.
وی درباره علت اهدای این جایزه به بلوکا توضیح داد: پرفسور مایکل بلوکا بیش از ۲۰ سال است که بر روی سلولهای بنیادی اپیتلیالی(بافت پوششی یا اپیتلیوم بافتی است که از سلولهای چندضلعی اجتماع یافتهای تشکیل شدهاست که پوشش سلولی سطوح خارجی و داخلی بدن از جمله پوست، دیوارهٔ رگها و حفرههای کوچک را میپوشاند) با هدف استفاده از پزشکی بازساختی کار میکند. تحقیقات ارزشمند وی سبب کاربرد سلولهای بنیادی اپیدرمی جهت درمان سوختگیهای عمیق و وسیع شده است. این پرفسور ایتالیایی علاوه بر پوست با کشت سلولهای بنیادی لیمبال موفق به درمان بیماری فقدان سلولهای لیمبال شده است.
به گفته دکتر شاهوردی استفاده از سلولهای بنیادی لیمبال منجر به بهبود بینایی در این بیماران شده و هم اکنون در ایران و سراسر جهان استفاده میشود.
وی در حال حاضر موفق شده است برای اولین بار با استفاده از تصحیح ژنتیکی سلولهای بنیادی کراتینوسیت پوست، بیماری ای. بی موسوم به پروانهای را به طور قطعی درمان کند.
دکتر شاهوردی اظهار کرد: پرفسور دلوکا موفق شده در سال ۲۰۱۷ با کشت سلولهای بنیادی کراتینوسیت پوست و اصلاح ژنتیکی ژن ال. ای. ام. بی ۳، ۷۸ درصد اپیدروم را در یک کودک هفت ساله مبتلا به این بیماری که در حال مرگ بود بازسازی کند.
وی ادامه داد: دلوکا در طول ۳۰ سال گذشته به همراه همکارش graziella pellegrini موفق به درمان ۴۰۰ بیمار سوختگی عمیق پوستی، ۱۰۰ بیمار مبتلا به ویتیلیگوی پایدار، ۱۷۰ بیمار مبتلا به نقصهای مخاطی دهانی و ۱۸ بیمار مبتلا به posterior hypospidiis شده است.
گفتنی است،"کاظمی پرایز" عنوان یک جایزه بزرگ علمی است که در حوزه بیولوژی به صورت سالانه و با همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری به یک دانشمند برگزیده این جشنواره اعطا میشود. فرانسه، ایتالیا، مصر، تایلند، تایوان، ترکیه، عراق، سوئیس، کره، پاکستان و... پذیرفته شده است.
نظر شما :