اخذ موافقت قطعی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی از سوی جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر هادی رفیعی با بیان این مطلب افزود: این موضوع حاصل زحمات تمامی اعضا و پژوهشگران این پژوهشکده در حوزه های علوم انسانی و به ویژه گردشگری بوده است.
وی با اشاره به فعالیت 3 گروه پژوهشی جامعه شناسی گردشگری، اقتصاد گردشگری و مدیریت و برنامه ریزی گردشگری، افزود: از جمله فعالیتهایی که در پژوهشکده گردشگری و در راستای ارتباط با زنجیره عرضه خدمات گردشگری صورت می گیرد فعالیتهای مرکز خدمات تخصصی گردشگری است.
وی تصریح کرد: برگزاری کارگاه ها و آموزش های مرتبط در حوزه های گردشگری از خدمات این مرکز است و در حال حاضر طراحی چند نرم افزار تخصصی صنعت گردشگری و طراحی و عرضه برخی تجهیزات و کالاهای ویژه همچون قفل ورودی درب های هتل و سوغات فرهنگی ویژه مشهد را می توان از فعالیتهای این مرکز برشمرد.
وی افزود: یکی دیگر از فعالیت های این پژوهشکده در حوزه علوم انسانی مشارکت در طرحها و پژوهش های مرتبط با صنعت گردشگری و در زمینه توسعه پایدار می باشدکه با ایجاد گروه پژوهشی توسعه پایدار شهری و منطقه ای، بخش قابل توجهی از نیازهای مطالعاتی و پژوهشی دستگاههای اجرایی پاسخ داده خواهد شد. بحث های روانشناسی و مشاوره از دیگر فعالیتهای حوزه علوم انسانی است.
وی تاکید کرد که با تاسیس مرکز مشاوره و روانشناسی جهاددانشگاهی خراسان رضوی و با همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد توانسته ایم خدمات ارزنده ای را در این خصوص به مردم مشهد ارایه کنیم.
به گفته رییس پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی چاپ 10 شماره از دو فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات اجتماعی گردشگری از دیگر فعالیت های این پژوهشکده در حوزه گردشگری است.
دکتررفیعی با بیان اینکه تمرکز گروه جامعه شناسی گردشگری -که سابقه فعالیتش به دهه 70 برمی گردد- بر انجام پژوهش ها و مطالعات کاربردی در رابطه با جنبه های اجتماعی و فرهنگی گردشگری، نظیر رضایت گردشگران، روابط بین گردشگر و میزبان، نگرش گردشگران به جامعه میزبان، و ... است، یادآور شد: این گروه تاکنون علاوه بر انجام طرح ها و مقالات پژوهشی متعدد در زمینه گردشگری مذهبی و مسایل فرهنگی و اجتماعی، طرح پژوهشی«پیمایش ملی ارزشها، نگرش ها و رفتارشناسی گردشگری ایران» را نیز در دست اجرا دارد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سیاستگذاری، برنامهریزی و مدیریت گردشگری از اولویتهای اصلی دستگاههای اجرایی این حوزه به شمار میآید، اظهار کرد: در همین راستا گروه مدیریت و برنامهریزی گردشگری به عنوان یکی از اضلاع پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی از سال 1381 فعالیت علمی خود را آغاز کرد.
دکتر رفیعی انجام مطالعات بنیادی و کاربردی در حوزهی برنامه ریزی و مدیریت گردشگری، تهیه و تدوین طرح های توسعه (بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت) در حوزه گردشگری و انجام پژوهشهای کاربردی و توسعه ای در زمینه گردشگری سلامت و پزشکی را از توانمندی های گروه مدیریت و برنامهریزی گردشگری برشمرد.
به گفته وی، گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری جهاددانشگاهی با هدف انجام مطالعات و طرحهای پژوهشی بنیادی، توسعهای و کاربردی در زمینههای مختلف اقتصادی، با تاکید بر حوزه اقتصاد گردشگری فعالیت خود را از سال 1383 آغاز نموده است. این گروه تا کنون توانسته در زمینههای مختلف گردشگری با رویکرد اقتصادی و در سطوح ملی و منطقهای، اقدام به انجام طرحهای پژوهشی نماید.
وی تهیۀ بخش مطالعات اقتصادی سند راهبردی و برنامۀ 5 ساله زیارت امام رضا (ع)، تدوین برنامه افزایش سهم صنایع دستی در سوغات سفر و زیارت، ارایه راهبردهای تسهیل سرمایهگذاری با هدف توسعه گردشگری، مطالعات بازار کالا و خدمات گردشگران و زائران شهر مشهد و تدوین سند توسعه گردشگری مبتنی برفناوری و نوآوری را از جمله فعالیت های شاخص گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری دانست.
رییس پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی اظهار کرد: تدوین سند آمایش استان، تدوین سند سرمایه گذاری و اشتغال استان، سند توسعه و اشتغال زایی روستایی خراسان رضوی با محوریت 462 روستا، انجام طرح توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی چابهار به کارفرمایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، تدوین سند توسعه صنعت، معدن و تجارت استان و مسئولیت کمیسیون اشتغال دانش آموختگان استان را از دیگر فعالیتهای شاخص حوزه علوم انسانی جهاددانشگاهی میباشد.
نظر شما :