وقتی دانش و پژوهش چاشنی گل محمدی میشود
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، مهدی ابراهیمی مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی گفت: گل محمدی با نام علمی Rosa Damascena یکی از انواع گل رز است که گل های صورتی بسیاری معطری تولید می نماید. از گل های آن عمدتا برای تولید گلاب و اسانس استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه از جمله مهمترین خواص دارویی گلبرگ های گل محمدی می توان به خاصیت ضد افسردگی آن اشاره نمود، گفت: این گیاه همچنین سبب تقویت قلب، کاهش التهاب و تاحدودی تسکین درد نیز می شود.
مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: از پودر گلبرگ گل محمدی می توان به عنوان ملین و مصلح نیز استفاده نمود. استفاده از اسانس گلبرگ های گل محمدی نیز به دلیل داشتن خاصیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی مورد توجه است.
ابراهیمی ادامه داد: یکی از مهمترین کاربردهای اسانس گل محمدی تولید عطر و ادکلن های بسیار با کیفیت و گران قیمت در این صنعت است که در سراسر جهان نیز طرفدارانی بسیاری دارد، به علاوه استفاده از اسانس گل محمدی در صنایع آرایشی، بهداشتی، غذایی و دارویی را نیز باید به سایر کاربردهای آن اضافه نمود.
وی بیان کرد: میزان اسانس گل محمدی با توجه به واریته آن ممکن است بین یک صدم تا سه صدم درصد متفاوت باشد. سیترانلول، ژرانیول، اوژنول، سیترال، نرول و فارنزول از جمله مهمترین اجزاء تشکیل دهنده اسانس گل محمدی می باشند.
مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: کشور ایران یکی از کشورهای تولید کننده گل محمدی در جهان می باشد و برخی از محققین ایران را منشا اولیه این گیاه می دانند، مقاومت این گیاه دارویی ارزشمند به بسیاری از تنش های محیطی زنده و غیر زنده آنرا به گیاهی مناسب برای اقلیم خراسان جنوبی تبدیل کرده است، به ویژه که شرایط آب و هوایی استان برای تجمع حداکثر اسانس در زمان گلدهی آن در اردیبهشت ماه نیز مناسب است.
ابراهیمی اظهار کرد: خراسان جنوبی تنها حدود 1% از کل تولید گل محمدی در کشور را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: کاشت گل محمدی بعنوان یکی از گیاهان استراتژیک استان در مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از سال گذشته در یک هکتار آغاز شده و پیش بینی می شود برداشت گل از درختچه های یکساله این گیاه تا پایان اردیبهشت ماه ادامه یابد.
مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاددانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: انجام پژوهش های کاربردی روی این گیاه ارزشمند توسط محققین گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی از جمله مهمترین اهداف کاشت آن در دهکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی بوده است.
ابراهیمی یادآور شد: عرضه گل محمدی و فرآورده های آن توسط مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی استراتژیک جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در سایت بیرناب با هدف حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان گل محمدی نیز از دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی استان برای تقویت زنجیره ارزش این محصول و خلق ثروت از مزیت های منطقه است.
نظر شما :