فرماندار گرمی:

جهاددانشگاهی در تهیه نقشه راه توسعه شهرستان گرمی وارد شود

۳۱ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۲:۳۵ کد : ۱۷۹۰ عمومی تاپ خبر
ابراهیم امامی فرماندار مغان(گرمی) بیان کرد: جهاددانشگاهی در تهیه نقشه راه توسعه همه جانبه شهرستان گرمی وارد شود و در به مقصد رساندن این نقشه مشارکت کند.
جهاددانشگاهی در تهیه نقشه راه توسعه شهرستان گرمی وارد شود

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل، ابراهیم امامی 29 مرداد در نشست شورای معاونان و مدیران جهاددانشگاهی استان اردبیل اظهار کرد: برای شهرستان گرمی سه محور توسعه در حوزه‌های کشاورزی، صنعت و گردشگری تعیین شده و اقداماتی برای تحقق آنها در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه انجام این امور نیازمند همفکری و ارایه ایده‌های نو و سازنده است،تصریح کرد: از جهاددانشگاهی که در زمینه‌های مختلف تحقیقاتی، آموزشی، مهارت‌افزایی و کارآفرینی موفق عمل کرده است انتظار بیشتری برای تلاش در این زمینه داریم و از برنامه‌های توسعه محور این نهاد استقبال و حمایت خواهیم کرد.

فرماندار گرمی از انتخاب این شهرستان به عنوان پایلوت توسعه پایدار روستایی در کشور خبر داد و تصریح کرد: با اینکه ایجاد زیرساخت‌ها، شرط لازم برای توسعه است اما شرط کافی نیست و باید در کنار آن انگیزه‌های اقتصادی و فرهنگی برای این توسعه وجود داشته باشد.

امامی با بیان اینکه تنوع گیاهی و اقلیمی شهرستان گرمی فرصت‌ مناسبی برای انجام تحقیقات و ایجاد صنایع فرآوری ایجاد کرده است اضافه کرد: از معاونت پژوهشی و مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی انتظار داریم فعالیت خود را برای شناسایی و ایجاد صنایع مرتبط با گیاهان دارویی در این شهرستان افزایش دهد.

وی با اشاره به اینکه توسعه موفق در سایه استفاده از تجارب موفق رخ می‌دهد، افزود: با وجود سرمایه‌ گرانبهای گیاهی در شهرستان گرمی و تجارب ارزنده جهاددانشگاهی، اگر طرح‌های کاربردی و عملیاتی با حضور این نهاد در این زمینه ساماندهی شود می‌تواند در تولید صنایع مورد نیاز، ایجاد فناوری جدید و اشتغالزایی در این زمینه موفق باشد.

امامی اظهار داشت: فعالیت مرکز درمان ناباروری، بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف و مراکز آموزشی، فرهنگی و اطلاع‌رسانی، هدیه ارزشمند جهاددانشگاهی برای استان اردبیل است.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های دانش بنیان توجیه اقتصادی دارد، برگزاری همایش معرفی فعالیت‌های دانش بنیان و ارزش و اهمیت آن از سوی جهاددانشگاهی و معرفی بیشتر شهرستان گرمی از سوی خبرگزاری‌های وابسته به آن نهاد را خواستار شد و گفت: اطلاع‌رسانی مناسب از اقدامات انجام گرفته در سطح شهرستان در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی، آگاهی مردم از برکات و دستاوردهای انقلاب را به دنبال خواهد داشت.

وی گفت: جهاددانشگاهی در تهیه نقشه راه توسعه همه جانبه شهرستان گرمی وارد شود و در به مقصد رساندن این نقشه مشارکت کند.

در این نشست رییس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل، با اشاره به این که گیاهان دارویی را یکی از ظرفیت‌های مهم شهرستان گرمی برای توسعه آن است، افزود: با بهره‌گیری از این پتانسیل می‌توان ضمن ایجاد زمینه‌های تحقیقاتی، صنعت گردشگری و کشاورزی منطقه را ارتقا داد.

مهران اوچی اردبیلی یکی از برنامه‌های در دست اجرای جهاددانشگاهی را شناسنامه‌دار کردن گیاهان دارویی شهرستان گرمی عنوان و تصریح کرد: شناسایی و فرآوری گیاهان دارویی این شهرستان می‌تواند سیمای اقتصادی، گردشگری و اشتغال آن را تغییر و به سمت توسعه پیش ببرد.

وی با بیان اینکه در تلاش هستیم یک معرفی اجمالی از گیاهان دارویی منطقه در قالب اطلس گیاهان دارویی شهرستان گرمی تهیه نماییم اضافه کرد: کار تحقیقاتی شناسایی، اهلی‌سازی و کشت و توسعه گیاه بومی"علف مار" به عنوان گیاه اندومیک و بومی در این شهرستان شروع و تاکنون نمونه‌هایی از این گیاه در 11 ایستگاه جمع‌آوری شده و در حال بررسی ویژگی‌های فیتوشیمیایی است.

رییس جهاددانشگاهی استان اردبیل ضمن ارایه گزارشی از فعالیت‌های این نهاد بیان کرد: با توجه به سیمای کشاورزی شهرستان گرمی، جهاددانشگاهی آمادگی دارد در زمینه احیای باغات دیم، بررسی میزان سموم و پسماندهای شیمیایی، ایجاد واحدهای صنعتی مورد نیاز شهرستان و تغییر الگوی کشت شهرستان گرمی ورود کند و نقش خود را به عنوان یک نهاد علمی و پژوهشی در توسعه شهرستان گرمی ایفا کند.

اوچی اردبیلی به استقرار 15 شرکت فناور با 26 طرح فناورانه در مرکز رشد گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان اردبیل اشاره و اظهار کرد: این مرکز آماده پذیرش محققان و پژوهشگران شهرستان گرمی جهت تبدیل ایده‌های خود به محصول و حمایت از آنان جهت تجاری‌سازی محصولات تولیدی آنان است.

وی با بیان اینکه افتخار می‌کنیم اولین شعبه جهاددانشگاهی استان در شهرستان گرمی راه‌اندازی شده است اضافه کرد: در حال حاضر نیز برنامه‌های خوبی برای گسترش فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی این نهاد در این شهرستان در دست اجرا داریم.

 رییس جهاددانشگاهی استان اردبیل تصریح کرد: خبرگزاری‌های دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اردبیل و بین‌المللی قرآن(ایکنا) دفتر اردبیل وابسته به جهاددانشگاهی، آماده معرفی ظرفیت‌های گردشگری شهرستان و اطلاع‌رسانی از اقدامات انجام گرفته در آن و مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) آماده همکاری با دستگاه‌های اجرایی شهرستان جهت انجام نظرسنجی‌های مورد نیاز است.

در این نشست روسای ادارات بنیاد شهید، بهزیستی، زندان و شبکه بهداشت شهرستان گرمی، برگزاری نشست های مشترک و تعامل بیشتر برای برگزاری برنامه‌های مشترک و توسعه دوره‌های آموزشی تخصصی و مجازی در شهرستان گرمی را خواستار شدند. 

  گفتنی است در پایان این نشست فرماندار و هیات همراه از آزمایشگاه گیاهان  دارویی جهاددانشگاهی در شهرستان گرمی بازدید و در جریان انجام طرح‌کار تحقیقاتی شناسایی، اهلی‌سازی و کشت و توسعه گیاه بومی"علف مار" قرار گرفتند.

 

 


نظر شما :