با هدف دستیابی به طب سنتی اقوام مختلف توسط پژوهشکده‌ی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی انجام می‌شود؛

اجرای طرح جمع‌آوری «اتنوبوتانیکی» استان خراسان‌شمالی

۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۱۴:۰۰ کد : ۱۷۸۲۹
طرح جمع‌آوری اتنوبوتانیکی استان خراسان‌شمالی با هدف دستیابی به طب سنتی اقوام مختلف ساکن در این استان توسط پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی به اجرا درآمد.
اجرای طرح جمع‌آوری «اتنوبوتانیکی» استان خراسان‌شمالی

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی این طرح با مسوولیت دکتر قوامی عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی و با مشارکت گروه مهام شرق در حال اجرا می باشد.

دکتر قوامی در این خصوص عنوان کرد: زندگی انسان بواسطه پوشش گیاهی اطرافش حمایت و تقویت می‌شود. یکی ازجنبه‌های رابطه انسان با گیاهان بهره‌برداری از پوشش گیاهی اطرافش می‌باشد. گیاهان دارویی از جمله کهن‌ترین دانش‌های بشری و بخش مهمی از طب عامیانه است که در روستاها و مناطق دور افتاده هنوز مورد استفاده قرار دارد. اتنوبوتانی یا همان قوم گیاهشناسی واژه‌ای است که به ارتباط انسان با پوشش گیاهی اطرافش اطلاق می‌شود. یکی از استفاده‌های پوشش گیاهی کاربردهای سنتی از گیاهان دارویی توسط بومیان مناطق مختلف می‌باشد که به طور وسیعی ممکن است سبب تولید داروهای با منشأ گیاهی ‌شود که در برخی از کشورها از آن به عنوان طب مکمل نیز نام برده می‌شود.

دکتر قوامی هدف از اجرای این طرح را انجام مطالعات اتنوبوتانی استان خراسان شمالی دانست که دارای اقوام پارسی (تات)، ترک، کرمانج و ترکمن می‌باشند. با توجه به آب و هوای متفاوت و نیز پوشش گیاهی متنوع که در این مناطق وجود دارد می‌توان با این پژوهش به آداب و سنن این اقوام در خصوص مصرف گیاهان دارویی و یا فرآورده‌های دامی که گاهی جهت درمان هم‌زمان با گیاهان دارویی به کار برده می‌شود دست پیدا نموده و زمینه را برای پژوهش‌های بعدی در رابطه با علوم داروسازی و پزشکی مهیا نمود.

دکتر قوامی اهداف دیگر این طرح را معرفی گونه‌های دارویی پر مصرف در راستای حفظ این گونه‌ها مقایسه گونه‌های دارویی جمع‌آوری شده با گونه‌های دارویی موجود در فارماکوپه ایران تشویق افراد جامعه جهت حفظ سلامتی خود و نسلهای آینده و تلاش جهت اصلاح سبک زندگی و معرفی گونه‏ های دارویی مهم جهت تولید دارو با منشا گیاهی عنوان کرد

کلیدواژه‌ها: پژوهشکده گیاهان دارویی طب سنتی پژوهشی


نظر شما :