توسط پژوهشگران جهاددانشگاهی خراسانجنوبی صورت گرفت؛
ثبت اختراع آبنبات فراسودمند زرشک با خاصیت تصفیهی خون
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، این محصول فراسودمند توسط مهندس محسن پویان مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی و دکتر ساره حسینی عضو گروه پژوهشی تولید و فرآوری گیاهان استراتژیک جهاددانشگاهی خراسان جنوبی و با همکاری دکتر امیر حسین الهامی راد عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد سبزوار به عنوان اختراع در سامانه مالکیت فکری کشور به شماره 100287 ثبت شد.
آبنبات شیرین موجود در بازار از مخلوط غلیظ شکر با آب به همراه افزودنی های طعم دهنده و رنگ دهنده ساخته شده است.
شکر موجود در این آبنبات ها باعث فساد دندان شده و همچنین با افزایش قند خون احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. علاوه بر آن مازاد قند محصول در بدن به چربی تبدیل شده و موجب افزایش تدریجی چربی و تری گلیسیرید می شود که عامل ابتلا به اضافه وزن و چاقی می باشد.
رنگ خوراکی دارای نانو ذرات اکسیدتیتانیوم موجود در آبنبات نیز منجر به کاهش توانایی سلول های روده در جذب مواد مغذی می شود و همچنین توانایی روده در برابر عوامل بیماری زا را تضعیف می کند.
آبنبات های رژیمی که در سال های اخیر به بازار آمده است با شیرین کننده هایی مانند ایزومالت، استویا و سوکرالوز تهیه شده اند و غالبا از رنگ دهنده ها و طعم دهنده های غیر طبیعی در فرایند تولید آن ها استفاده می شود.
در فرمولاسیون آبنبات فراسودمند زرشک از عصاره زرشک به عنوان رنگ دهنده و طعم دهنده طبیعی استفاده شده که محصول مورد نظر را به یک فرآورده فراسودمند تبدیل کرده است.
زرشک دارای ترکیب فعالی به نام بربامین است که از قلب در برابر آسیب های بافتی جلوگیری می کند. با کاهش میزان ساکارز در فرمولاسیون این محصول از افزایش قند خون و همچنین افزایش وزن پس از مصرف محصول ممانعت می شود.
این محصول قابلیت تولید در کارخانه برای مصارف داخلی و همچنین صادرات به بازار های هدف را داشته و قابلیت جایگزینی با آبنبات معمولی موجود در بازار را دارد، علاوه بر این محصول مذکور با افزایش تمایل مصرف کنندگان به استفاده از میوه زرشک باعث افزایش بهره وری این میوه نیز می شود.
نظر شما :