نتایج پژوهش محققان پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی نشان داد؛
بیخطر بودن استفاده از سلولهای بنیادی در مبتلایان به نارسایی مزمن کلیه
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، در فاز اول و دوم یک کارآزمایی بالینی، به منظور تایید بیخطر بودن استفاده از سلولهای بنیادی مزانشیمی و کاربردی بودن آنها در مبتلایان به نارسایی مزمن کلیوی، دکتر ناصر اقدمی، آتنه مخلوق، سروش شکرچیان و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی ساری و بیمارستان بقیهالله، هفت بیمار را با علل مختلف ابتلا به نارسایی مزمن کلیه، مانند فشار خون بالا، سندرم نفروپاتیک و علل ناشناخته، انتخاب کردند.
برای انجام این پژوهش از هر بیمار نمونه مغز استخوان گرفته شد و پس از تکثیر، 1 تا 2 میلیون سلول مزانشیمی به ازای هر کیلوگرم از وزن بیمار به صورت داخل وریدی تزریق شد. هدف اول، بررسی بیخطر بودن این روش بود که با ارزیابی تعداد و شدت عوارض منفی انجام شد و هدف دوم نیز کاهش تصفیه گلورمرولی بود که با بررسی عملکرد کلیه، طی 18 ماه پس از تزریق سلول ارزیابی شد.
نتایج این پژوهش که در مجله بینالمللی Cytotherapy به چاپ رسیده، نشان میدهد، پس از 18 ماه بررسی هیچ عارضه جانبی در اثر تزریق سلولهای مزانشیمی در این بیماران مشاهده نشده است. همچنین تصفیه گلومرولی و سطح کراتین خون پس از 18 ماه، بهبودی معنیداری را نشان نداد.
گفتنی است، نارسایی مزمن کلیه، شرایطی است که طی آن ساختار و کارکرد کلیه به تدریج تخریب میشود. حدود 13 درصد از جمعیت جهان به این بیماری مبتلا هستند. بررسیهای اخیر نشان داده است که سلول درمانی در حیوانات مدل آزمایشگاهی مبتلا به نارسایی مزمن کلیه، کارکرد و ساختار این عضو را بهبود میبخشد.
نظر شما :