به همت مرکز تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی اردبیل؛
کارگاه آموزشی"طب سنتی ایرانی- اسلامی" برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، در این کارگاه آموزشی که 24 مرداد برگزار شد، دکتر خیراندیش رییس موسسه حجامت ایران گفت: در صورت تعامل مناسب و سازنده بین تمام بخشهای طب سنتی و طب کلاسیک، تحول و رشد عظیمی در هر دو رشته به وجود میآید.
پدر طب سنتی ایران نامناسب بودن برخی داروها را از مشکلات اساسی در حوزه درمان عنوان و خاطرنشان کرد: این موضوع در توسعه طب سنتی و عملکرد پزشکان خلل ایجاد میکند و نسخه پزشک به درمان بیماری منتهی نمیشود چرا که وقتی بیمار برای تهیه دارو مراجعه میکند دارو یا تقلبی و یا دوره ماندگاری آن گذشته است.
وی یکی از دلایل اثربخش نبودن داروها را عدم رعایت قاعده در فرآیند آن دانست و مطرح کرد: باید در تولید دارو تمام جوانب حتی زمان کاشت داروهای گیاهی و یا انجام درمان در زمان مشخص و خاص خود رعایت شود.
دکتر خیراندیش با بیان اینکه برای توسعه طب سنتی باید نقاط قوت و ضعف آن بررسی شود گفت: در درمان بیماری ها علاوه بر دارو باید به معنویت آن هم همچون تاثیر دعا بر عملکرد مولکولی آب توجه شود تا اثربخشی دارو را دوچندان کند.
وی تحقیق و بررسی بر روی گونههای گیاهان دارویی کشور را خواستار شد و افزود: خوشبختانه در کشورمان نعمت و ثروت طبیعی به وفور یافت میشود ولی متاسفانه از اینها استفاده بهینه نمیکنیم در حالیکه میتوان از این منابع طبیعی، بدون هزینه و با یک برنامه درست استفاده و علاوه بر نیاز کشور نیاز چندین کشور را برطرف کنیم.
رییس موسسه حجامت ایران با اشاره به اینکه طب سنتی، طب آینده و حال است بر توسعه این بخش تاکید و اضافه کرد: یک باور غلطی در بین داروسازها وجود دارد که تصور می کنند وقتی طب سنتی وارد بازار کار میشود منفعت و رونق آنها کاهش مییابد در حالی که این گونه نیست.
وی با تاکید به نگرش مثبت و توجه ویژه به تهیه داروها اظهار کرد: آبگرمهای معدنی زیادی به عنوان داروهای استثنایی در ایران وجود دارد که این آب ها علاوه بر تاثیر در قسمت های مشخصی از بدن، موجب تغییر اخلاط و درمان در کل بدن میشوند.
نظر شما :