رییس جهاددانشگاهی خراسان رضوی خبر داد:

راه‌اندازی آزمایشگاه تشخیص کووید ـ ۱۹ در استان خراسان‌رضوی توسط جهاددانشگاهی

۲۵ فروردین ۱۳۹۹ | ۱۱:۵۸ کد : ۱۷۲۰۹ تاپ خبر
دکتر شمسیان از راه‌اندازی آزمایشگاه تشخیص کووید ـ ۱۹ در استان خراسان‌رضوی توسط جهاددانشگاهی برای بیماران سرپایی خبر داد.
راه‌اندازی آزمایشگاه تشخیص کووید ـ ۱۹ در استان خراسان‌رضوی توسط جهاددانشگاهی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر سید علی اکبر شمسیان با بیان این مطلب افزود: جهاددانشگاهی خراسان رضوی در شرایط دشوار این روزها که همه‌گیری کرونا، سلامت را به جبهه جهاد کشور تبدیل کرده است، مانند همیشه در کنار مردم و مدیریت ارشد استان ایستاده تا با به کارگیری تمام توان خود به یاری همکاران حوزه سلامت شتافته و در حد توان ایفای نقش نماید.

وی افزود: فعالیت‌های جهاددانشگاهی در خصوص تشخیص بیماری کووید ۱۹ از زمان شیوع ویروس در چین آغاز شد و با اعلام تشخیص بیماری در ایران شدت گرفت.

به گفته وی، با توجه به توان بالای جهاددانشگاهی کشور در علوم پایه پزشکی، طراحی و ساخت کیت تشخیصی  کووید ۱۹ در دستور کار چند واحد توانمند این نهاد از جمله سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی قرار گرفت.

رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: جهادگران پرتلاش پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی زودتر از سایر واحدهای این نهاد، موفق به ساخت کیت تشخیص مولکولی این بیماری به عنوان نخستین کیت تشخیصی داخلی شدند که به تایید مرکز تشخیص سریع انستیتو پاستور ایران هم رسید.

دکتر شمسیان بیان کرد: سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با سابقه موفق بیش از چهار دهه در حوزه تشخیص طبی و دارا بودن مرکز تحقیقاتی در زمینه ویروس‌شناسی و گروه پژوهشی بیولوژی سلولی و مولکولی با همکاری معاونت درمان و گروه ایمنولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، حمایت شورای اسلامی شهر مشهد مقدس و مسئولا ارشد استان از امروز 25 فروردین ماه سال ۹۹، فعالیت خود را در زمینه بیماران سرپایی مشکوک به ابتلا به کووید ۱۹ آغاز می‌کند.

وی ادامه داد:  در آزمایشگاه تشخیص کوید ۱۹  جهاددانشگاهی خراسان رضوی، از کیت تشخیص مولکولی کوید ۱۹ با نام تجاری COVIMED ساخت پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی استفاده می‌گرددکه با بررسی سه ناحیه‌ی از ژنوم ویروس و بر مبنای پروتکل سازمان بهداشت جهانی انجام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه  کیت طراحی شده در جهاددانشگاهی خراسان رضوی مراحل نهایی کنترل کیفی را در درون مجموعه سپری کرده و آماده ارسال برای تایید نهایی است، عنوان کرد: یکی از چالش‌های جدی برای انجام تعداد بالای آزمایش در سطح بین‌المللی کیت استخراج RNA این ویروس است که هم‌اکنون به علت میزان تقاضای بالا امکان تهیه گسترده آن از خارج از کشور وجود ندارد ولی از طرف چند شرکت‌ دانش بنیان فعال از جمله شرکت ریزمولکول دانا وابسته به دانشگاه فردوسی مشهد تهیه شده و در انجام این آزمایش در کنار کیت‌های مطرح بین‌المللی و با همان کیفیت استفاده می‌شود.

دکتر شمسیان گفت: هدف جهاددانشگاهی خراسان رضوی از راه اندازی مرکز سرپایی تشخیص کووید 19، بالا بردن ظرفیت تشخیص این بیماری در استان و کمک به دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای مهار زودهنگام این بیماری است.

به گفته وی، نحوه نمونه‌گیری و مراحل انجام آزمایش در این نهاد به گونه‌ای طراحی شده که ایمنی مراجعین و همکاران جهادگر که همگی داوطلبانه برای حضور در این مرکز اعلام آمادگی کردند، حفظ شود. بیماران مشکوک به کووید19 ابتدا باید با شماره‌های ۳۱۹۹۷۶۰۴ الی ۶ تماس حاصل فرمایند تا پس از تکمیل اطلاعات لازم و شرح‌حال برای انجام نمونه‌گیری به بیماران نوبت داده می‌شود.

وی یادآور شد: نمونه‌گیری از ترشحات نازوفارنکس و اوروفارنکس ( خلف حفره بینی و انتهای حفره دهان) انجام می‌شود. به منظور تسهیل فرایند برای بیماران و بالابردن دقت، مراحل اولیه به صورت تلفنی و الکترونیک انجام می شود.

وی افزود: دانشمندان، پژوهشگران و فناوران جمهوری اسلامی ایران در جریان این پاندمی، سطح توانمندی بالای کشور را در زمینه علوم پایه پزشکی به نمایش گذاشتند که قابل تحسین است.

رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های این سازمان به این مهم محدود نمی‌شود و پژوهشگران جهاددانشگاهی خراسان رضوی در زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی و کارآفرینی مشغول تحلیل وضعیت موجود هستند تا راهکارهایی برای برون رفت از شرایط پساکرونا با توجه به شرایط اقتصادی کشور ارائه دهند.

وی عنوان کرد: جهاددانشگاهی خراسان رضوی نیز درحال استفاده از زیرساخت‌های فرهنگی و پیوندهای اجتماعی قشردانشجو  برای بهره‌مندی از ظرفیت کمک‌های خیرخواهانه در طرحی باعنوان « نان و پنیر و همدلی» برای حمایت از محرومان است.


نظر شما :