نشست همکاری های مشترک بین جهاددانشگاهی خراسان رضوی و هلدینگ کشاورزی و دامپروری آستان قدس رضوی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، در این نشست دکتر داراب یزدانی مدیرکل دفتر کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی با اشاره به طرحهای پیشنهادی جهاددانشگاهی به آستان قدس رضوی در این حوزه گفت: از جمله این طرحها میتوان به طرح تولید فرآوردههای غذایی حجیم فراسودمند و تاسیس بانک جنین از گاوهای ممتاز نژادهای مختلف گوشتی، شیری و دومنظوره اشاره کرد.
وی افزود: طرح تولید داروهای گیاهی ، ایجاد مرکز به نژآدی به منظور تولید و تکثیر بز سانن، احداث و راهاندازی ایستگاه پشتیبانی پرورش و اصلاح نژاد شتر یک کوهانه با ظرفیت 100 نفر در استان سیستان و بلوچستان و افزایش بهرهوری از موقوفات آستان قدس رضوی در استان سمنان با طراحی و استقرار سیستم تصمیم گیری هوشمند از دیگر طرحهای پیشنهادی جهاددانشگاهی به آستان قدس رضوی در جهت همکاریهای مشترک بوده است.
وی چابک سازی دسترسی به شبکه گسترده و هدفمند بودن فعالیتهای پژوهشی گسترده در قالب شبکه برنامه علمی را از مزایای جهاددانشگاهی بر شمرد و تصریح کرد: علاوه بر این پژوهشهای انجام شده در جهاددانشگاهی کاربردی میباشند.
وی اظهار کرد: بهرهبرداری از جلبکهای دریای خزر در تولید مکملهای غذایی دام و طیور در استان مازندران، بهینه سازی تولید و فراوری گیاهان دارویی زرشک، زعفران و عناب در خراسان جنوبی، به زراعی و به نژادی توت فرنگی در کردستان، کشت و توسعه سه گونه گیاهان دارویی در استان گلستان و اهلی سازی 7 گونه گیاه دارویی در استان لرستان از جمله توانمندیهای شاخص جهاددانشگاهی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی است.
مدیرکل دفتر کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی با آستان قدس رضوی این آمادگی را دارد تا در زمینههای پژوهشی با آستان قدس رضوی سرمایهگذاریهای لازم را انجام دهد، ادامه داد: در بحثهای اصلاح نژآد، تجارت الکترونیک، تولید بذرهای صیفی و سبزیجات و گیاهان دارویی آمادگی همکاریهای مشترک با آستان قدس رضوی هستیم.
در ادامه دکتر محمدجواد وریدی، مدیر هلدینگ کشاورزی و دامپروری موسسه سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی به ظرفیتهای تولیدات کشاورزی، دامی و صنایع غذایی در آستان قدس رضوی اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر آستان قدس رضوی دارای 84 هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی است به طوری که یک هزارم تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه از 10 هزار هکتار اراضی زراعی آستان قدس رضوی، 7 هزار هکتار آن تحت پوشش آبیاری قطره ای است، به تولید بذر هیبرید وتوسعه سیستمهای گلخانه در هلدینگ کشاورزی آستان قدس رضوی اشاره کرد.
وی از آمادگی آستان قدس رضوی برای مشارکت جهاددانشگاهی در حوزه گیاهان دارویی خبر داد و بیان کرد: از جهاددانشگاهی به عنوان یک نهاد تاثیرگذار خواهانیم تا در زمینه فرهنگ سازی لبنیات به آستان قدس رضوی کمک نماید.
به گفته مدیر هلدینگ کشاورزی و دامپروری موسسه سازمان اقتصادی آستان قدس رضوی، جهاددانشگاهی نیز از این توانایی برخوردار است تا نسبت به فرهنگ سازی استفاده از خمیر مایه به جای جوش شیرین به واحدهای صنایع غذایی کمک نماید.
در ادامه این نشست به توانمندی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حوزه تولید رنگهای خوراکی طبیعی، اکستروژن مواد غذایی، تولید اسنکهای حجیم و همچنین توسعه فناوری تولید مواد اولیه مورد نیاز صنعت غذا اشاره شد.
در پایان نشست برای ادامه همکاریهای مشترک با تشکیل کارگروههای مختلف تاکید شد.
نظر شما :