رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی جهاددانشگاهی:
بدون زاینده رود گردشگری اصفهان از نشاط تهی است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، رحیم یعقوب زاده در خصوص صنعت گردشگری اظهار کرد: این صنعت بسیار مهم و تاثیرگذاری است، اما این سوالی که وجود دارد این است که در کشور تا چه اندازه توانستهایم از این صنعت استفاده کنیم و سود ببریم چراکه متاسفانه در کشور از قابلیتهای این صنعت استفادهای نبرده ایم.
وی افزود: در برخی از شهرها و استانها جاذبههای فرهنگی متعددی وجود دارد که میتواند به جاذب گردشگر بدیل شود و قابل چشمپوشی نیست. استان اصفهان یکی از این استانها است که پتانسیلهای بسیار بیبدیلی دارد.
رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: در استان اصفهان 300 اثر ثبت شده ملی و جاذبههای طبیعی همچون زاینده رود یا مناطق حفاظت شده وجود دارد زاینده رود برای اصفهان و ایران، همچون نیل برای مصر است. این رود در تمدن ایران نقش داشته و حتی همچون نیل، موجب انسجام ملی بوده است.
یعقوب زاده اضافه کرد: زاینده رود یک محور است که حول آن بسیاری از اماکن، آثار تاریخی و حتی رفتار مردم شکل گرفته است. به همین دلیل بسیاری از جاذبههای تاریخی اصفهان در مجاورت آن قرار دارند.
وی تاکید کرد: خشک شدن این رود و این بستر بیآبی که می بینیم موجب میشود که آن جاذبههای تاریخی که در جوار این رود معنا پیدا کرده بودند امروز حیات کامل خود را از دست بدهند. محوری وجود دارد که پیرامون را شکل داده است و امروز دیگر وجود ندارد. زایندهرود یک رود جهانی است پس باید واقعگرایانه از خودمان بپرسیم چه عواملی باعث خشک شدن زاینده رود شدهاند؟
رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی جهاد دانشگاهی ادامه داد: مطالعات نشان داده است مردم اصفهان زمانی که زاینده رود خشک است عصبیتر هستند و نشاط کمتری در شهر دیده میشود. بنابرین با توجه به همه اهمیتی که زاینده رود دارد باید به صورت کارشناسی تلاش شود این رودخانه به هر قیمتی شده احیا شود. خشکی زاینده رود به هسته گردشگری ایران آسیب زده است.
یعقوب زاده بیان کرد: شاید لازم باشد بسیاری از صنایع سنگینی که از زاینده رود برداشت آب دارند تعطیل شوند. گرچه برخی عنوان میکنند این کارخانهها اشتغال ایجاد کرده و در حیات اقتصادی اصفهان و کشور نقش دارد، اما گردشگری بسیار بیشتر از کارخانههای اصفهان میتواند اشتغال ایجاد کند. چراکه با محوریت گردشگری شغلهای بسیار زیادی تشکیل میشود، رستوران، اقامتگاه، هتل، حملونقل و اشتغالهای پایدار بسیاری تشکیل میشود که توان جایگزینی صنایع سنگین و آلاینده را دارد.
وی اظهار کرد: به نظر میرسد رسانهها باید این مساله را جدیتر بگیرند و حساسیتهای منطقی مردم را بالا ببرند. شاید در این حالت تحت فشار افکار عمومی مدیران به یک نتیجه مشخص برسند و بتوانیم اقدامی برای زاینده رود انجام دهیم.
رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: در زمینه حفاظت از میراث فرهنگی باز هم همان مشکل قدیمی فرهنگسازی را باید مدنظر قرار داد. این حساسیت برای بسیاری از دستگاهها نیاز است. واقعیت این است که از طریق متولیان نباید انتظار داشت. در وهله اول میگویند بودجه برای آن نداریم. در بهترین حالت خانههای تاریخی را به سمت رستوران و کافه شدن سوق میدهند.
یعقوب زاده ادامه داد: واقعیت این است که سازمان میراث فرهنگی 90 درصد از بودجه خود را ناچارا برای هزینههای جاری صرف میکند و بودجه چندانی برای توسعه زیرساختها ندارند. با توجه به شرایط موجود باید شهرداریها به میراث فرهنگی کمک کنند. شهرداری میتواند بخشی از بودجه خود را به خرید خانههای تاریخی اختصاص دهد.
وی اضافه کرد: کاهش ارزش پول هر کشور، در بحث گردشگری کششی را برای کشورهای همسایه ایجاد میکند که به آن کشور سفر کنند. بنابرین در این شرایط انگیزهای برای بسیاری از کشورها ایجاد خواهد شد تا به ایران ارزان سفر کنند.
رییس مرکز گردشگری علمی- فرهنگی جهاد دانشگاهی تاکید کرد: باید بررسی شود که هر گردشگری که به شهر اصفهان وارد می شود چه میزان هزینه میکند. مطالعات نشان میدهد که بیش از 70 درصد گردشگرانی که به ایران وارد میشوند کمتر از 500 دلار هزینه میکنند.
وی بیان کرد: علت کم خرجی گردشگران در ایران این است که عراق، آذربایجان، افغانستان و پاکستان کشورهایی هستند که بیشترین گردشگر را به ایران میفرستند و این افراد چندان برای سفرهای خود هزینه نمیکنند. بنابرین گردشگران با ارز کمتری وارد میشوند و با همان هزینه امکانات بیشتری خواهند داشت.
نظر شما :