آخر سال جهادی یک نهاد انقلابی؛

تلاش گسترده‌ی جهادگران واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی برای مقابله با کرونا در کشور

۲۴ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۴:۰۰ کد : ۱۶۷۵۲ عمومی تاپ خبر
در حالی که آمار شیوع ویروس «کووید ۱۹» معروف به کرونا، هرروز بیش‌تر از روزهای قبل در کشور گسترش می‌یابد، جهادگران واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی در سراسر کشور از هفته‌های گذشته تا به امروز، مشغول تدارک و پشتیبانی برای مقابله با این ویروس منحوس هستند. این تلاش‌ها تا پایان ریشه‌کنی کروناویروس ادامه خواهد داشت.
تلاش گسترده‌ی جهادگران واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی برای مقابله با کرونا در کشور

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، گزارش زیر تلاش دارد تا خلاصه‌ای از تلاش‌های جهادگران سراسر کشور در واحدهای سازمانی خود را تشریح کند؛ این گزارش ادامه خواهد داشت:

 

عزم جدی شرکت‌های دانش‌بنیان جهاددانشگاهی در ساخت ملزومات مقابله با ویروس کرونا
دکتر معصومه خان‌احمدی رییس پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه، گفت: در حال حاضر چند شرکت فناور و دانش‌بنیان در خصوص ساخت تجهیزات و ملزومات مقابله با کرونا، عزم جدی خود را در ساخت ماسک‌های نانو فیلتر و ژل و مواد ضدعفونی‌کننده‌ی مورد نیاز آغاز کرده‌اند.
وی با اشاره به این‌که شرکت‌های دانش‌بنیان در تمام حوزه‌ها تحت حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه هستند، افزود: روز گذشته پس از تأیید نمونه‌ی محصول ماسک این شرکت توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان، بخشی از حمایت‌های مالی لازم در حداقل زمان ممکن برای این شرکت توسط پارک علم و فناوری تامین شد تا در جهت تقاضای استان این شرکت چالش جدی نداشته باشد.

 

 

توان تولید روزانه پنج تا ۱۰ تُن مواد ضدعفونی‌کننده
مسعود کمبرانی با بیان این‌که پژوهشکده‌ی توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی با توجه به شرایط کشور به تولید محلول‌های و ژل‌های ضدعفونی‌کننده اقدام کرده است، گفت: بعد از شیوع  ویروس کرونا در کشور با توجه به سیاستی که جهاددانشگاهی مبنی بر رفع مشکلات کشور دارد، تصمیم گرفته شد که بخشی از نیاز مردم و یا  حداقل نیاز خانواده‌ی جهاددانشگاهی به مواد ضدعفونی‌کننده از طریق پژوهشکده‌ی توسعه صنایع شیمیایی برطرف شود.
وی افزود: در همین راستا، پژوهشکده‌ی توسعه‌ی صنایع شیمیایی با تغییر خط تولید خود به تولید مواد ضدعفونی‌کننده اقدام کرد. در این پژوهشکده، محلول‌های ضدعفونی‌کننده برای دست و سطوح و ژل ضدعفونی‌کننده، با الکل موجود و به مقدار محدود تولید شد.
رییس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی با اشاره به نیاز فعلی کشور به مواد ضدعفونی‌کننده گفت: اگر مواد اولیه در اختیار جهاددانشگاهی قرار بگیرد، می‌توانیم روزانه پنج تا ۱۰ تن از این مواد را تولید کنیم و در اختیار سازمان‌ها و مردم قرار دهیم.

 

طراحی و ساخت دستگاه ترمومتر برای کنترل دمای بدن روی گیت‌های ورودی
با توجه به شیوع ویروس کووید 19 و لزوم تشخیص به موقع افراد مشکوک برای حفظ سلامت جامعه، متخصصان سازمان جهاددانشگاهی خواجه‌نصیرالدین طوسی موفق به ساخت سیستم کنترل فرمان ورود به گیت تردد افراد شدند که از روی دمای بدن، ورود افراد را کنترل می‌نماید.
این طرح با هدف تامین نیاز ضروری کشور برای کنترل گذرگاه‌های ورودی و هم‌چنین کنترل تردد افراد در سازمان‌ها و اماکن مختلف طراحی و ساخته شده است و می‌تواند دمای بدن افراد را با سرعت اندازه‌گیری نموده و فرمان بازشدن را به گیت بدهد.
ساختار دستگاه به‌گونه‌ای است که چنان‌چه دمای اندازه‌گیری‌شده از فرد بیش از حد مجاز تعیین شده باشد، در اتاق فرمان آلارم شنیده می‌شود و اجازه‌ی ورود به افراد داده نمی‌شود.
هم‌چنین تعداد افراد و دمای بدن آن‌ها ذخیره می‌شود تا بتوان در روزهای آینده وضعیت افراد را تحلیل کرد. این دستگاه در دو مدل نصب‌شده روی گیت و قابل حمل ساخته شده است و امکان نصب دوربین را نیز دارد.
این سازمان آمادگی ارایه‌ی انواع گیت‌های کنترل تردد افراد را در سطح وسیع برای گذرگاه‌های مورد نیاز کشور دارد.

 

 

ﺗﻮﻟﻴﺪ اﺳﭙﺮی ﺿﺪﻋﻔﻮنی‌ﻛﻨﻨﺪﻩ
فاطمه غنی‌پور مدیر سازمان تجاری‌سازی فناوری و اشتغال دانش‌اموختگان جهاﺩﺩاﻧﺸﮕﺎﻫﻲ اﺳﺘﺎﻥ ﻣﺮﻛﺰﻱ اﻋﻼﻡ کرد: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻋﺰﻡ ﻣﻠﻲ ﺟﻬﺖ ﺷﻜﺴﺖ ﻭﻳﺮﻭﺱ ﻛﺮﻭﻧﺎ، ﺗﻮﻟﻴﺪ اﺳﭙﺮﻱ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺗﻮﺳﻄ ﭘﻴﺸﺮاﻥ ﮔﻴﺎﻫﺎﻥ ﺩاﺭﻭﻳﻲ ﺟﻬﺎﺩﺩاﻧﺸﮕﺎﻫﻲ اﺳﺘﺎﻥ ﻣﺮﻛﺰﻱ ﺩﺭ ﺗﻮﻟﻴﺪ اﻧﺒﻮﻩ اﻧﺠﺎﻡ می‌شود.
وی افزود: ﺩﻛﺘﺮ ﻣﺤﺴﻨﻲ ﻋﺮاﻗﻲ اﺯ ﭘﻴﺸﺮاﻧﺎﻥ ﮔﻴﺎﻫﺎﻥ ﺩاﺭﻭﻳﻲ و مسوول ﻭاﺣﺪ ﻓﻨﺎﻭﺭ ﮔﻴﺎﻫﺎﻥ ﺩاﺭﻭﻳﻲ بوده که ﺩﺭ ﻣرکز نوآوری و شکوفایی ﺟﻬﺎﺩﺩاﻧﺸﮕﺎﻫﻲ اﺳﺘﺎﻥ ﻣﺮﻛﺰﻱ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﻣﻲ‌ﺑﺎﺷد.
اﻳﻦ ﭘﻴﺸﺮاﻥ ﺩﺭ ﻃﺮﺡ ﻣﻠﻲ ﺗﻮﺳﻌﻪ اﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﺯﻧﺎﻥ ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﺧﺎﻧﻮاﺩﻩ ﻛﻪ ﺑﺎ ﻛﺎﺭﻓﺮﻣﺎﻳﻲ ﻣﻌﺎﻭﻧﺖ ﺯﻧﺎﻥ ﻭ ﺧﺎﻧﻮاﺩﻩ ﺭﻳﺎﺳﺖ ﺟﻤﻬﻮﺭﻱ ﻭ ﺑﺎ ﻧﻆﺎﺭﺕ ﻭﺯاﺭﺕ ﺗﻌﺎﻭﻥ ﻛﺎﺭ و ﺭﻓﺎﻩ اﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺑﺮاﻱ 10 ﻧﻔﺮ اﺯ ﺯﻧﺎﻥ ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﺧﺎﻧﻮاﺩﻩ اﻳﺠﺎﺩ اﺷﺘﻐﺎﻝ کرده اﺳﺖ.
اﺳﭙﺮﻱ ﺿﺪﻋﻔﻮﻧﻲ‌ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺭﻭﻳﺎﻝ ﺳﭙﺖ ﺑﺎ ﻣﺠﻮﺯ ﺭﺳﻤﻲ اﺯ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻏﺬا و ﺩاﺭﻭ، ﺩاﺭاﻱ ﻣﻨﺸﺎ ﮔﻴﺎﻫﻲ می‌باشد.

 

 

تولید ژل گیاهی ضدعفونی‌کننده با اثر ضدویروسی قوی
با تلاش محققان پژوهشکده‌ی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، ژل گیاهی ضدعفونی کننده آنی حاوی اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهان رُزماری (Rosemary)، آویشن (Thyme)، اکالیپتوس (Eucalyptus)، آقطی (Sambucus) و ژل آلوئه‌ورا (Aloe vera) فرموله شده و این محصول پس از طی موفقیت‌آمیز مراحل آزمایشگاهی، در حال حاضر در مرحله‌ی تولید نیمه‌صنعتی قرار گرفته است.
به گفته‌ی دکتر رضا غفارزادگان سرپرست پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی با توجه به نیاز کشور در مقطع حساس کنونی و شیوع ویروس کرونا (COVID-19) در سطح جهانی، تولید صنعتی این محصول در اولویت فعالیت‌های پژوهشکده قرار گرفته و نهایتا ظرف مدت یک هفته، با اقدام جهادی کارشناسان این پژوهشکده به تولید انبوه خواهد رسید.
اغلب محلول‌های ضدعفونی‌کننده موجود در بازار به علت اینکه ممکن است سبب کاهش چربی‌های روی پوست شوند، احتمال آسیب رساندن به لایه‌ی بیرونی پوست را افزایش داده و باعث خشکی و سفت شدن پوست می‌شوند.
از سوی دیگر، محلول اتانول 70% نیز جهت از بین بردن ویروس‌ها، نیاز به ماندگاری 15 دقیقه‌ای بر روی پوست دارد که این امر نیاز به استفاده از ضدعفونی‌کننده‌های آنی را بیشتر نمایان می‌سازد؛ با انجام فرمولاسیون مذکور در پژوهشکده گیاهان دارویی، مشکلات ذکر شده مرتفع شده و با به‌کارگیری این محصول، تمامی ویروس‌های موجود بر روی سطح پوست در مدت زمان کوتاهی از بین خواهند رفت.

 

آغاز به کار تولید ماسک بهداشتی توسط جهاددانشگاهی بوشهر
با تلاش و پیگیری‌های جهاددانشگاهی استان بوشهر و در راستای حمایت از ایده‌های خلاقانه تیم‌های مستقر در مرکز نوآوری و شتاب‌دهی و هم‌راهی و همکاری پیشران‌های فعال و همکار در طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار تولید ماسک‌های پارچه‌ای در شهر بوشهر و شهرستان تنگستان آغاز شد.
رییس جهاددانشگاهی بوشهر در این خصوص عنوان کرد: جهاددانشگاهی به‌عنوان یک نهاد دانش‌بنیان و توسعه‌ای و پل میان دانشگاه، جامعه و صنعت تمام تلاش و سعی خود را به منظور استفاده از ظرفیت شرکت ها و دانشگاه‌ها و ورود واحدهای صنعتی و تولیدی به چرخه تولید و رفع نیازهای جامعه به‌ویژه در شرایط خاص و حساس نظیر بحران شیوع ویروس کرونا برشمرد. 
علی احمدی‌زاده اقدام اخیر جهاددانشگاهی بوشهر را در راه‌اندازی کارگاه‌های تولید ماسک با استفاده از ظرفیت‌های موجود با نگاه هم‌افزایی و بهره‌مندی بیش‌ازپیش توانمندی‌های دانشی و تولیدی در شهرستان‌های بوشهر و تنگستان دانست. 
وی در پایان ابراز امیدواری کرد تا این اقدام مشترک و کار تیمی باعث ایجاد اشتغال برای تعدادی از زنان سرپرست خانوار و هم‌چنین حمایت از پیشرانان و افراد خلاق و ایده‌پرداز در قالب کسب‌وکارهای جوانان بتواند هم‌چون دیگر برهه‌ها بخشی از مشکلات و کمبودهای استان را حل کند.

 

 

 

تولید ژل ضدعفونی‌کننده‌ی دست در جهاددانشگاهی خوزستان
رییس سازمان جهاددانشگاهی خوزستان از تولید ژل ضدعفونی‌کننده‌ی دست در پژوهشکده تکنولوژی تولید این سازمان خبر داد.
سید علی‌رضا علوی با اعلام این خبر گفت: با توجه به شرایط موجود و ضرورت تامین مواد ضدعفونی کننده برای توزیع عمومی و قطع زنجیره انتقال کروناویروس از طریق رعایت بهداشت فردی، پژوهشگران جهاددانشگاهی خوزستان از هفته‌ی گذشته به سرعت وارد عمل شده و موفق به تولید ژل ضدعفونی‌کننده دست شدند.
وی افزود: مجوز تولید این ژل از سوی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز صادر شده و به این ترتیب ژل‌های تولیدشده در داروخانه ۱۳ آبان وابسته به جهاددانشگاهی توزیع عمومی می‌شود.

 

حضور بر بالین بیماران و انجام نمونه‌گیری در منزل
مرکز درمان و مراقبت در منزل همراه با آزمایشگاه تشخیص طبی جهاددانشگاهی واحد اصفهان در روزهایی که بحران کرونا در کشور وجود دارد در کنار شهروندان اصفهانی خواهد بود.
آزمایشگاه تشخیص طبی جهاددانشگاهی اصفهان در این روزها که رفت‌وآمد موجب شیوع بیماری می‌شود، انجام خدمات نمونه‌گیری را در منزل و به صورت رایگان انجام خواهد داد.
شهروندان اصفهانی می‌توانند با شماره‌گیری 36936-031 درخواست نمونه‌گیری خود را ثبت و پس از ارسال عکس نسخه‌ی خود از طریق فضای مجازی نمونه‌گیر به محل آن‌ها اعزام و آزمایش را انجام و از طریق فضای مجازی نیز نتیجه آزمایش اعلام می‌شود.
مرکز درمان و مراقبت در منزل و هم‌چنین آزمایشگاه تشخیص طبی جهاددانشگاهی در ایام نوروز نیز به همشهریان اصفهانی خدمت ارایه می‌کند.
متقاضیان جهت هرگونه مشاوره یا درخواست خدمت با شماره تلفن پنج‌رقمی 36936 تماس حاصل کنند.

 

 

توزیع ۲۰۰۰۰ لیتر آب ژاول رایگان در گلستان
رییس جهاددانشگاهی گلستان اظهار کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در سطح استان و نیاز و ضرورت ضدعفونی کردن سطح شهرها و روستاها، این واحد طی تماس و مذاکرات تلفنی با مدیرعامل نیروگاه برق نکا و همکاری بسیار خوب این واحد، موفق شد تا در سه محموله‌ی ۲۰ هزار لیتر آب ژاول رایگان را تهیه کند.
رضا ثقفی بیان کرد: محموله‌ی اول به مقدار ۸۰۰۰ لیتر، به‌صورت رایگان بین شهرداری گرگان، هلال‌احمر بندرگز، مردم حاشیه‌نشین شهر گرگان و تعدادی از دهیاری‌های شهرستان گرگان توزیع شد.
وی افزود: محموله‌ی دوم نیز به مقدار ۶۰۰۰ لیتر با همکاری مرکز جهاددانشگاهی گنبدکاووس به‌صورت رایگان در اختیار شهرداری، هلال‌احمر، مرکز بهداشت، ورزش و جوانان و دو سازمان مردم‌نهاد در این شهرستان و شهرداری صادق‌آباد قرار گرفت.
رییس جهاددانشگاهی گلستان بیان کرد: محموله‌ی دیگر هم به مقدار ۶۰۰۰ لیتر به‌صورت رایگان بین شهرداری علی آبادکتول، شهرداری گرگان، دهیاری شاهکوه، دهیاری شفیع‌آباد خان‌ببین و مرکز درمانی آق‌قلا و بندرترکمن توزیع شد.
وی در ادامه گفت: طی نامه‌ای به استاندار و رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان، در راستای عمل به وظیفه انسانی و مسوولیت اجتماعی آمادگی مجموعه‌ی خود را جهت همکاری در مبارزه با شیوع کرونا در سطح استان اعلام کردیم.
ثقفی تصریح کرد: در این راستا اقدام به معرفی داوطلبان کمک به مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی استان از بین دانش‌آموختگان دوره‌های پزشکی این واحد شامل کمک پرستاری، کمک‌های اولیه و فوریت‌های پزشکی، امدادگر اورژانس و دانشجویان رشته مددکاری کردیم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: هفته‌ی گذشته قرارداد تولید ۵۰۰۰ دست لباس گان بیمارستانی بین جهاددانشگاهی گلستان و اتاق بازرگانی گرگان به امضا رسید.
رییس جهاددانشگاهی گلستان با اشاره به این‌که این لباس‌ها در عرض دو هفته تولید خواهند شد، گفت: این اقدام با استفاده از پتانسیل طرح ملی توسعه‌ی مشاغل خانگی و طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار انجام گرفته است.

 

تولید البسه‌ی ایزوله ویژه‌ی کادر درمانی بیمارستان‌ها
دکتر مهدی ورسه ای رییس جهاددانشگاهی صنعتی امیرکبیر گفت: باتوجه به این‌که پزشکان و پرستاران به عنوان نیروهای خط مبارزه با ویروس کرونا در حال خدمت‌رسانی به بیماران هستند و سلامت این افراد بسیار مهم و حایز اهمیت هست، چراکه در صورت آسیب رسیدن به این عزیزان عملا موتور محرک نظام درمان با چالش مواجه خواهد شد؛ لذا تصمیم گرفته شد با طراحی و تولید البسه‌ی ایزوله ویژه‌ی کادر درمانی بیمارستان‌ها در جهاددانشگاهی صنعتی امیرکبیر به یاری این عزیزان برویم.
وی افزود: با تلاش‌های صورت‌گرفته علی‌رغم مشکلات پیش‌رو، اولین لباس‌های تولیدی پس از تایید به تعداد ۵۰۰ دست تحویل بیمارستان شهید طالقانی تهران به‌عنوان یکی از مراکز پذیرش بیماران کرونا در تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شد و امیدواریم بتوانیم با همت همکارانم در ایام پایانی سال و هم‌چنین ایام نوروز تعداد البسه‌ی تولیدی را افزایش دهیم؛ به‌طوری که با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، تلاش داریم به تولید ۳۵۰ تا ۴۰۰  دست در روز برسیم. 
ورسه ای در پایان با تکذیب هرگونه دریافت کمک مالی توسط پویش های مردمی و دانشجویی به نام جهاددانشگاهی صنعتی امیر کبیر افزود: از آنجا که موظف هستیم تمامی محصولات تولیدی خود را به‌طور مستقیم در اختیار بیمارستان‌های طرف قرارداد قرار دهیم و هرچند به دلیل  ایام پایانی سال با کمبود منابع و نیروی انسانی مواجه هستیم، اما گاها خبرهایی به ما می‌رسد که در حال جمع‌آوری منابع مالی برای این البسه وجود دارد که با تکذیب این امر توسط جهاددانشگاهی صنعتی امیر کبیر به همه‌ی هم‌وطنان و دانشجویان توصیه می‌شود از پرداخت هرگونه کمک نقدی به هر عنوان و اسم به نام جهاددانشگاهی صنعتی امیر کبیر خوداری نمایند.

 

 

ارسال بسته‌های هدیه برای پرسنل خدوم بیمارستان «مسیح دانشوری»
پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در راستای مسوولیت اجتماعی خود و به پاس قدردانی از پرسنل خدوم بیمارستان مسیح دانشوری بسته‌های هدیه‌ای را از محصولات پژوهشکده شامل دم‌نوش‌های آرامش‌بخش و ژل ضدعفونی‌کننده‌ی دست برای آن عزیزان ارسال کرد.
این پژوهشکده در راستای مسوولیت اجتماعی خود و به پاس قدردانی از پرسنل خدوم بیمارستان مسیح دانشوری که خالصانه در جهت ارتقای سلامت هم‌وطنان در این برهه حساس از جان مایه می‌گذارند، بسته‌های هدیه‌ای را از محصولات پژوهشکده شامل دم‌نوش‌های آرامش‌بخش و ژل ضدعفونی‌کننده‌ی دست برای آن عزیزان ارسال کرده و آرزومند توفیق و سلامتی برای تمامی جان‌برکفان عرصه سلامت در کشور می‌باشد.
این روزها و در بحبوحه‌ی شیوع بیماری کرونا در سطح جهان، نام بیمارستان مسیح دانشوری در خط مقدم مبارزه با این ویروس در کشور بیش از پیش در رسانه‌ها مطرح می‌شود؛ جایی که میزبان اولین بیمار مبتلا به کرونا در تهران بوده و پزشکان، پرستاران و پرسنل خدوم آن هر روز برای نجات بیماران با جان خود معامله می‌کنند.
 امید آن‌که این عزیزان در کنار آحاد ملت و به توفیق الهی بر چالش‌های ناشی از این بیماری فائق آمده و با شکست کرونا، برگ زرین دیگری را عرصه صیانت از سلامت مردمان این سرزمین به ثبت برسانند.

 


 


نظر شما :