افتتاح مرکز توسعه‌ی کسب‌وکارهای کوچک و خرد در سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه

۱۷ اسفند ۱۳۹۸ | ۱۱:۰۰ کد : ۱۶۶۳۰ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان
مرکز توسعه کسب و کارهای کوچک و خرد کرمانشاه با حضور معاون اقتصادی استانداری و مدیران حوزه اقتصادی استان، در سازمان جهاددانشگاهی استان کرمانشاه افتتاح شد.
افتتاح مرکز توسعه‌ی کسب‌وکارهای کوچک و خرد در سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه، دکتر سیامک آزادی مدیر مرکز توسعه کسب و کارهای کوچک و خرد کرمانشاه در حاشیه‌ی افتتاح این مرکز (14 اسفندماه) در جمع خبرنگاران، وظیفه اصلی این مرکز را توجه به اولویت‌ها و مزیت‌های استان در حوزه کسب و کارهای کوچک و خرد عنوان کرد و گفت: طبق برنامه ریزی‌هایی که انجام گرفته، توجه به مزیت‌ها را تنها منحصر به یک حوزه نخواهیم کرد، بلکه حوزه‌های مختلف مانند صنعت، کشاورزی و خدمات را مورد توجه قرار می‌دهیم.
وی با بیان اینکه این مرکز متولی برنامه ریزی برای توسعه کسب و کارهای کوچک و خرد در استان است، تصریح کرد: پس از شناسایی اولویت‌ها و پتانسیل‌های استان درحوزه‌های مختلف، در گام بعدی با یک رویکرد شبکه‌ای برنامه توسعه هرکدام از این حوزه‌ها را تدوین می‌کنیم.
مدیر مرکز توسعه کسب و کارهای کوچک و خرد کرمانشاه خاطرنشان کرد: همچنین در زیرمجموعه این برنامه توسعه‌ای، برای هرکدام از رسته‌های شناسایی شده، سطوح مختلفی را تعریف خواهیم کرد.
دکتر آزادی اضافه کرد: پس از انجام مقدماتی مانند شناسایی رسته‌ها وسطح بندی آنها، اقدام به ثبت نام از متقاضیان ایجاد کسب و کار دراین رسته‌ها خواهیم کرد و در گام بعدی پس از اهلیت سنجی متقاضیان آنها را به پیشرانان و راهبران رسته‌ها وصل می‌کنیم تا شاهد ایجاد کسب و کارهای پایداری باشیم.
وی در ادامه به تجربه دو ساله جهاددانشگاهی کرمانشاه در حوزه توسعه مشاغل به‌ویژه مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: امیدواریم با استفاده از این تجربه بتوانیم راهبری و دیده‌بانی توسعه کسب و کارهای کوچک و خرد را در استان در این مرکز به‌خوبی اجرایی کنیم.

 

همه‌ی دستگاه‌های حوزه‌های کشاورزی، گردشگری و صنعت در کنار جهاددانشگاهی
دکتر هدایت حاتمی معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه نیز در حاشیه‌ی افتتاح این مرکز که با حضور مدیران حوزه‌ی اقتصادی در سازمان جهاددانشگاهی استان برگزار شد، از سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی در استان طی سال ۱۳۹۸ خبر داد.

وی افزود: هرچند این میزان سرمایه‌گذاری برای استان امیدوار کننده بود، اما کافی نیست و نیاز داریم تا سال آینده این رقم را دو یا سه برابر افزایش دهیم.
دکتر خاتمی ادامه داد: درصورتی که بتوانیم در پایان سال 1399 به این هدف دست پیدا کنیم، آن زمان شاهد تکان و تحول در حوزه اشتغال استان خواهیم بود.
معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه از برنامه ریزی برای تحقق این هدف هم خبرداد و گفت: برای اینکه بتوانیم به هدف سه برابر کردن میزان سرمایه گذاری در استان برسیم، طرح‌های حوزه سرمایه گذاری استان را ساماندهی و به دو بخش تقسیم کرده‌ایم که بخشی از آن سرمایه گذاری‌های کلانی مانند پتروشیمی، کارخانه چینی و سرامیک و ... است که اشتغال بالایی به همراه دارد و از سوی دیگر چالش‌هایی نیز پیش روی اجرایی شدن آنها است، لذا این نوع از سرمایه گذاری‌ها را در کارگروه ستاد سرمایه گذاری استان در استانداری بررسی می‌کنیم.
وی با بیان اینکه گروه دوم از طرح‌های سرمایه گذاری طرح‌هایی هستند که تعداد متقاضیان آنها زیاد است و باید قدم به قدم سرمایه گذاران را راهنمایی کنیم تا به ایجاد اشتغال و تولید برسند، عنوان کرد: احداث هزار زنبورستان، 150 مزرعه بوقلمون و ... از جمله این طرح‌هاست که آنها را در دستور کار داریم و سرمایه گذاران آنها چندان از نظر اقتصادی توانمند نیستند و نیاز به آموزش‌هایی نیز دارند.
دکتر حاتمی تصریح کرد: بخش عمده‌ای از ایجاد اشتغال استان هم در چنین حوزه‌هایی است و مردم بیشتر درگیر مشاغل خرد اینچنینی هستند، بنابراین تلاش کرده‌ایم تا در بخش‌هایی مانند کشاورزی، گردشگری و صنایع کوچک و کارگاهی که در آن پتانسیل‌های بسیار خوبی داریم، با برنامه ریزی مناسب توسعه کسب و کارهای کوچک و خرد را داشته باشیم.
وی اضافه کرد: در این برنامه ریزی سعی شده تا زنجیره‌های ارزش هر رشته را تدوین کرده و از سوی دیگر بین دستگاه‌های مختلف هم تقسیم کار کرده‌ایم و منابع مالی و بانکی را نیز به این سمت برده‌ایم.
معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه افزود: از بانک‌های استان خواسته‌ایم تا منابع مالی خود را پشت سر این هدف یعنی توسعه کسب و کارهای خرد و کوچک بیاورند تا بتوانیم با اشتغالزایی بالا در هرکدام از رشته‌های پیش بینی شده، به بلوغ در آن رشته هم برسیم.
وی با اشاره به راه اندازی مرکز توسعه کسب و کارهای کوچک و خرد کرمانشاه در راستای تحقق این اهداف، خاطرنشان کرد: تمام سرمایه گذاری‌هایی که کلان نیستند را در این مرکز ساماندهی و برنامه ریزی می‌کنیم و با کمک مربیان و راهبران به متقاضیان سرمایه گذاری در حوزه‌های مختلف کمک می‌شود تا به کسب و کار پایداری برسند.
دکتر حاتمی گفت: از همه دستگاه‌های حوزه‌های کشاورزی، گردشگری و صنعت خواسته‌ایم تا در کنار جهاددانشگاهی قرار بگیرند تا با توسعه مشاغل خرد به تحول در فضای کارآفرینی استان برسیم.

 

رونمایی از سند 3 ساله‌ی اشتعال استان
همچنین در حاشیه افتتاح مرکز توسعه کسب و کارهای خرد و کوچک کرمانشاه، از سند سه ساله اشتغال استان نیز رونمایی شد.
معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه بابیان اینکه در این سند، رشد اشتغال استان طی سه سال متوالی از 1398 تا 1400 پیش بینی شده، عنوان کرد: سال 1397 نرخ بیکاری استان 2.9 درصد کاهش پیدا کرد و درسال 1398 هدف‌گذاری برای کاهش سه درصدی نرخ بیکاری استان انجام گرفت، یعنی اینکه نرخ بیکاری استان از 18.5 باید به 15.5 درصد برسد.
وی خاطرنشان کرد: در راستای تحقق این هدف برنامه ریزی‌های زیادی انجام دادیم و در پایان سال خبرهای امیدوار کننده‌ای خواهیم داد.
دکتر حاتمی در ادامه عنوان کرد: براساس این سند، طی دوسال 1399 و 1400 نرخ بیکاری استان باید پنج درصد یعنی هرسال 2.5 درصد کاهش داشته باشد.
وی افزود: در سندی که تدوین کرده‌ایم، برای رسیدن به این هدف بین دستگاه‌های مختلف تقسیم کار انجام شده و هر دستگاهی می‌داند چه برنامه‌ای را باید اجرا کند.


نظر شما :