درخواست راهاندازی مرکز آموزشی علمی ـ کاربردی داراب توسط جهاددانشگاهی فارس
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی استان فارس، علی مظفری فرماندار شهرستان داراب در نشست مشترک با مظاهر بابایی رییس جهاددانشگاهی فارس، ضمن تقدیر از فعالیتها و خدمات این نهاد انقلابی در شهرستان داراب خواستار راهاندازی مرکز علمی کاربردی توسط جهاددانشگاهی در این شهرستان شد.
دراین نشست در خصوص مسائل و مشکلات مرکز آموزشی این شهرستان و همچنین راهاندازی خط تولید عصارهگیری گلهای محمدی در این شهرستان بحث و تبادل نظر شد.
علی مظفری در این نشست گفت: ضمن بازدید از مرکز آموزشی جهاد دانشگاهی داراب از نزدیک با فعالیتها و خدمات بسیار خوب ارایه شده و مسائل و مشکلات موجود در این مرکز آشنا و خواستار ادامه این فعالیتها و گسترش آن در سطح شهرستان شد.
وی افزود: با توجه به گستردگی جمعیت حدود 220 هزار نفری داراب و عدم رشد علمی مناسب و با توجه به نبود دانشگاه دولتی، از جهاد دانشگاهی توقع داریم که با احداث یک مرکز علمی کاربردی در این شهرستان و تربیت نیروی علمی، گامی اساسی را در جهت رشد و اعتلای جوانان این شهرستان برداشته و زمینه پیشرفت و اشتغال ایشان را فراهم کند.
فرماندار داراب در ادامه اظهار داشت: شهرستان داراب یکی از بکرترین و دستنخوردهترین شهرهای استان محسوب میشود که با توجه به وجود سطح زیرکشت بالای گل محمدی، از پتانسیل بسیار بالایی در امر گردشگری، صادرات و تولید و برندسازی برخوردار است.
وی افزود: داراب با توجه به سطح زیرکشت بالغ بر 5000 مترمربع به عنوان قطب تولید گل محمدی در لایزنگان و تولیدکننده بهترین پنبه، انواع مرکبات، خرما، انجیر و دیگر محصولات باغی است که به طور مثال گل محمدی تولیدی این شهرستان از لحاظ کیفیت و معطر بودن در سطح بالاتری نسبت به میمند فارس و قمصر کاشان قرار دارد.
مظفری در پایان اظهار داشت: تاریخ افتخار آمیز داراب زمانی به اوج شکوفایی میرسد که امام حسن مجتبی (ع) در صلحنامه خود با معاویه، جایگاه ویژهای برای داراب قائل میشوند .
وی افزود: در بند 4 عهد نامه صلح، خراج دارابگرد را برای بازماندگان شهدای جنگ جمل و صفین قرار میدهند و بر همین اساس الفتی ویژه بین اهل بیت عصمت و طهارت به وجود آمد که در طول تاریخ تداوم یافت و این منطقه در راستای اشاعه اسلام، بزرگانی به عالم دین و دانش تقدیم نمود و تنها صحابه پیامبر اعظم(ص) که در ایران مدفون است دحیه کلبی انصاری میباشد که مرقدش در کنار شهر قدیم دارابگرد زیارتگاه مومنین است .
فرماندار داراب از آمادگی کامل مجموعه فرمانداری و دیگر دستگاههای اجرایی شهرستان در خصوص همکاری با جهاد دانشگاهی خبر داد.
رئیس جهاد دانشگاهی فارس نیز در این دیدار ضمن ارایه گزارشی از عملکرد مرکز آموزشی داراب گفت: با توجه به ظرفیت خوب این شهرستان در نظر داریم جهت تقویت و گسترش فعالیتهای این نهاد در فاز اول اجرای خط تولید عصارهگیری از گلهای محمدی را با توان و تجربه داخلی و پشتوانه پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی آغاز نماییم.
بابایی همچنین افزود: جهاد دانشگاهی آمادگی کامل دارد تا با مشارکت بخش خصوصی خط تولید عصارهگیری گلهای محمدی را در بخش لایزنگان شهرستان داراب راهاندازی کند، که این امر هم موجب اشتغالزایی در شهرستان میشود هم موجبات برندسازی و استفاده بهینه از ظرفیتهای شهرستان را شامل میگردد.
وی اظهار امیدواری کرد که با همت و تلاش مجموعه دستگاههای اجرایی شهرستان و خیرین محترم و همچنین استفاده از ظرفیتهای علمی و فناورانه این نهاد، بتوان مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی را با هدف ارتقای سطح دانش و فرهنگ و روزآمدی در این شهرستان تأسیس نمود تا جوانان بتوانند از این موقعیت علمی استفاده کافی و وافی را ببرند.