معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی:

مناظره فرهنگ تفکر عمیق و سیرت بینی و حقیقت طلبی در اندیشه دانشجو را غنا می بخشد

۰۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۴:۲۱ کد : ۱۶۵ فرهنگی
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی گفت: بستر رشد فکری و ذهنی مردم جامعه و اغنای پردازش فکری آنان با نهادینه و توسعه فرهنگ تفکر عمیق عام مردم جامعه مهیا می شود و مناظره اصولی و غیر غرض ورزانه بهترین وسیله تحقق این مهم و بصیرت بخشی و فهوا بخشی ذهنی مردمان یک جامعه است.
مناظره فرهنگ تفکر عمیق و سیرت بینی و حقیقت طلبی در اندیشه دانشجو را غنا می بخشد

به گزارش روابط عمومی واحد آذربایجان غربی، امین رستم زاده معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان و دبیر علمی هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان در دومین جلسه کمیته علمی و اجرایی هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشگاه های آذربایجان‌غربی با اشاره به این که مردم یک جامعه هر چقدر از عمق فکری کمتر برخوردار باشند تحت تاثیر صورت موضوعات سیرت و چشم انداز واقعی‌تر و جوهری‌تر را به باد فراموشی در لحظه تصمیم گیری و تحلیل می‌سپارند گفت: این عدم سیرت بینی و نداشتن بصیرت رخنه‌گاه اصلی نفوذ یاس و ناامیدی و نداشتن چشم انداز واقعی است؛ لذا در بستر ابزارهایی همانند مناظره فرهنگ تفکر عمیق و سیرت بینی در اندیشه مردم یک جامعه نهادینه می‌شود.
وی گفت:مناظره در موضوعات با رعایت اخلاق آن در واقع به تولید محتوایی می انجامد که ژرفای حقیقت را هر چه بیشتر متجلی می نماید.
معاون جهاددانشگاهی آذربایجان غربی اظهار کرد: جدال احسن در دین اسلام وجهه ای اساسی و ابزاری کارآمد در زدودن باطل از حق و رفع شبهه های مطروحه از تفکرات انحرافی و فاسد بوده است.
وی با اشاره به تعریف بزرگان از مناظره از جمله شمس‌الدین آملی صاحب نفایس النفوس اظهار کرد: مناظره از منظر ایشان  "نظر است به بصیرت از جانب مستدل به وسایل در نسبت واقعه میان دو چیز از برای اظهار صواب که تاکید ایشان بر نظر انداختن توام با بصیرت و استدلال برای تجلی حقیقت است".
رستم زاده گفت: نباید جدل را با مناظره یکسان دانست همانطور که در مباحث فقهی و حقوقی و مناظرات اسلامی طرف مقابل مناظره خصم تلقی نمی‌شود و بلکه یاوری است که در واقع به کمک گفت و گو در کشف حقیقت مجهول سعی علمی ذهنی صورت می‌پذیرد و ابوعلی سینا دانشمند برجسته ایران نیز در منطق الشفاء تصریح دارد "مناظره از سنخ مجادله نیست و مجادله اخص از مناظره است و اساسا در مجادله، حق و باطل بودن مطرح نیست در حالی که در مناظره هدف صرفا اثبات، کشف و ظهور حق و حقیقت و بطلان باطل بر مبنای منطق صداقت صحبت و برهان عقلی و یا نقلی است.
این استاد دانشگاه گفت: اسلام تاکید دارد مناظره باید از اغراض شخصی و احساسات و تعصبات جاهلانه پیراسته شده و به جدل منجر نشود.
رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به نظرات مختلف اساتید در خصوص لزوم نقد و نقادی بیان کرد: شهید مطهری همیشه تاکید می‌کرد مطالعه کردن موضوعی و تخصصی و جمع آوری نظریات مختلف ویژگی نقادی را در ذهن انسان بارورتر می‌کند برخلاف مطالعات پراکنده متفرق سطحی که حفظ کردن بدون تحلیل را جایگزین خلاقیت می‌نماید و در مناظره زمینه‌ای برای طرح نظرات مختلف و متفاوت با عمق متناسب با بحث پیش می‌آید که منجر به ارتقای قدرت تحلیل و فعالیت ذهنی مردم جامعه می‌شود.    
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به این که رهنمودهای مقام معظم رهبری بهترین نسخه و منبع برای طراحی و تدوین رویدادهای اصیل اثرگذار فرهنگی دانشجویی است خاطرنشان ساخت: باید بصورت علمی و واکاوانه این فرمایشات را احصاء دسته بندی کرده و برنامه ریزی علمی و عملی برای آن صورت پذیرد.
رستم زاده در خاتمه گفت: جهاددانشگاهی با چنین عقبه علمی و عملی با الهام از آموزه‌های مقام معظم رهبری به طراحی تدوین و اجرای مسابقات ملی مناظره دانشجویان نموده و درصدد است تامناظره هایی با هدف التزام به اخلاق علمی، پرهیز از ورود به نزاع های غیر علمی در میان نسل جوان و نخبه کشور با اهتمام به روز آمدی و کارآمدی مباحث اجرا نماید.
گفتنی است: هفتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان "نشان خواجه نصیر الدین طوسی" در سطح دانشگاههای آذربایجان غربی در ارومیه با ثبت نام از گروههای دانشجویی این دوره از مسابقات از 20 فروردین آغاز شده و تا 6 اردیبشهت ادامه خواهد داشت.


نظر شما :