سلول های بنیادی؛ جایگزینی برای پیوند مغز استخوان
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، ملیحه بهنامیان مسوول بانک خون بند ناف واحد گفت: سلول بنیادی مادر تمام سلولها است و توانایی تبدیل به تمام سلولهای بدن را دارد.
وی ادامه داد: این سلولها توانایی خود نوسازی و تمایز به انواع سلولها از جمله سلولهای خونی، قلبی، عصبی و غضروفی را دارند. هم چنین در بازسازی و ترمیم بافتهای مختلف بدن به دنبال آسیب و جراحت موثر بوده و میتوانند به درون بافتهای آسیب دیدهای که بخش عمده سلولهای آنها از بین رفته است، پیوند زدهشوند و جایگزین سلولهای آسیب دیده شده و به ترمیم و رفع نقص در آن بافت بپردازند.
مسوول بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی عنوان کرد: به دلیل توانایی منحصر به فرد سلولهای بنیادی، این سلولها امروزه از مباحث جذاب در زیست شناسی و علوم درمانی است.
بهنامیان بیان کرد: سلولهای بنیادی که از خون بند ناف نوزادان گرفته میشوند جایگزین بسیار مناسبی برای پیوندهای مغز استخوان میباشد و پتانسیل استفاده در درمان بیش از 80 نوع بیماری لاعلاج یا صعب العلاج را دارد.
مسوول بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر بیماری هایی که منشا خونی دارند از جمله تالاسمی، سرطان خون و کم خونی ها با استفاده از سلولهای بنیادی خون بندناف قابل درمان است.
بهنامیان تصریح کرد: امروزه ثابت شده است که سلولهای بنیادی قادر به درمان محدوده وسیعی از بیماریهای مزمن و حاد هستند و تحقیقات زیادی در زمینه استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهایی چون پارکینسون، بیماریهای قلبی، کبدی، دیابت، دیستروفی عضلانی، آسیبهای نخاعی و سکته در حال انجام است.
وی ضمن اعلام ذخیره بیش از 500 نمونه در بانک خون بندناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، افزود: بانک خون بند ناف از زمان تاسیس، فعالیت خود را در راستای اطلاع رسانی به خانواده هایی که در آستانه تولد فرزند بوده و تمایل به ذخیره سازی سلول های بنیادی دارند، آغاز کرده است.
مسوول بانک خون بند ناف جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، یادآور شد: والدین برای ثبت نام باید از هفته 36 بارداری به نمایندگی بانک خون بند ناف استان مراجعه کنند و همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09153613072 تماس بگیرند.
نظر شما :