دومین نشست تبیین بیانیه گام دوم با موضوع اقتصاد برگزار شد

۳۰ بهمن ۱۳۹۸ | ۰۸:۰۱ کد : ۱۶۳۰۲ فرهنگی
دومین نشست تبیین موضوع اقتصاد در بیانیه گام دوم از سلسله نشست‌های تبیین بیانیه گام دوم انقلاب در اداره کل اقتصاد و دارایی برگزار شد.
دومین نشست تبیین بیانیه گام دوم با موضوع اقتصاد برگزار شد

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد استان قم، دکتر محمد حیدری رییس این واحد در ابتدای این نشست گفت: اصل موضوع این نشست‌ها در حوزه گام دوم در عرصه اقتصادی است، طرح تبیین بیانیه گام دوم انقلاب در شورای فرهنگ عمومی تصویب شد که بیانیه را در مرحله اول تبیین کند.

وی افزود: در این زمینه جهاددانشگاهی به دنبال جذب نظرات در قالب برگزاری این جلسات و ارایه به مسوولان است و در گام دوم وارد فاز ترویجی می شویم.

دکتر حیدری عنوان کرد: در اول انقلاب مارکسیست‌ها اقتصاد را زیربنا می دانستند و ما هم با آن ها مخالفت می‌کردیم ولی واقعا اقتصاد به رغم این که زیربنا نیست ولی از مباحث بسیار مهمی است که نباید از آن غفلت کنیم.

وی ادامه داد: همه می دانیم که راهکارهای متفاوتی برای رونق اقتصادی وجود دارد ولی یکی از اصلی ترین آن ها درآمدهای مالیاتی است، ولی نباید از عرصه‌های دیگر از جمله کشاورزی، تولید و صنعت بیمه غافل بمانیم.

رییس جهاددانشگاهی قم تصریح کرد: عدالت باید با عناصری چون شفافیت در جامعه اعمال شود، یکی از علل فرار مالیاتی آن است که مردم بسیاری از این مسایل را نامشروع نمی دانند، مردم ما ممکن است از برداشتن پول خرد روی زمین اعراض کنند ولی فرار مالیاتی را حق خود می دانند.

وی اضافه کرد: مالیات بر مصرف یک شبهه بزرگ در کشور است، در کشورهای توسعه یافته این مالیات در هردو بخش تولید و مصرف است، مالیات بر ارزش افزوده به اسم 9 درصد است ولی در مقام واقع مالیات بسیاری از این کالا اخذ می شود.

حیدری گفت: امروزه در کشورهای دنیا در عرصه تغذیه تلاش می شود که فشار زیادی روی مردم نباشد ولی متاسفانه ارزش افزوده ما در این بخش نیز تسری پیدا کرده است.

وی ادمه داد: در کشورهای توسعه یافته یکی از بدترین گناهان اجتماعی، فرار مالیاتی است که بسیاری از حقوق عرفی را از مردم می گیرد یعنی حتی مردم به کسی که فرار مالیاتی دارند به چشم دیگری نگاه می کنند ولی متاسفانه در کشور ما به چشم انسان های زیرک نگاه می شود.

رییس جهاددانشگاهی قم بیان کرد: مردم ما باید با علاقه مالیات بدهند ولی شرایط به شکلی انجام می شود که مردم حس می کنند این مالیات فشار مضاعفی بر آنها وارد می کند.

نیره مظهر معاون اقتصادی اداره کل اقتصادی و دارایی استان قم نیز در این نشست عنوان کرد: اقتصاد متکی به درآمدهای غیر نفتی از دغدغه های جدی تمام دولت های پس از انقلاب بوده است ولی همه ساله تحقق این هدف با مشکلاتی همراه است.

وی ادامه داد: ایران 1 درصد جمعیت دنیا و 9 درصد از منابع نفتی دنیا را در اختیار دارد. باید این منابع به ثروت ملی تبدیل شود و مسئولان نیز در این زمینه باید راهکارهای توسعه را بیابند.

دکتر محمد خیرا... پور معاون توسعه مدیریت و منابع ادارکل امور مالیاتی استان قم نیز در این جلسه اظهار کرد: مبحث اقتصاد بدون نفت را نمی توان در یک جلسه یا دوره زمانی مورد کنکاش حداکثری قرارداد. موضوع نفت یکی از مناقشات جدی تاریخ اقتصاد ایران بوده است و اختلاف سلایق مختلفی نیز در این یک قرن گذشته مطرح بوده است.

وی افزود: به روزترین آمارهای جهانی بیان می کند که نفت مهمترین حامل انرژی با سهمی بالغ بر 90 درصد در تامین منابع انرژی در بخش حمل و نقل است.

خیرا... پور گفت: ذخایره نفت انباشته شده در جهان بالغ بر 1730میلیارد بشکه است. ایران دارای 156 میلیارد بشکه نفت است. درآمدهای نفتی یکی از مهمترین شاخصه های موثر بر اقتصاد ایران بوده است. درآمدهای نفتی کشور متاثر از قیمت جهانی نفت خواهد بود و لذا به تحولات جهانی وابسته است و شاخصی برونزا محسوب می شود. در نیجه شوک های بیرونی را به خود جذب می کند.

حجت الاسلام فرودستان نماینده سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قم گفت: مساله مالیات بر مصرف به خوبی در کشور ما انجام نمی شود و بسیاری از کالاهایی که در کشور ما مالیات بر مصرف به آنها تعلق گرفته است به نوعی کف جامعه مصرف می شود.

حجت الاسلام افشاری نماینده سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری  قم در این جلسه بیان کرد: امروزه متاسفانه صندوق توسعه ارزی به سمت مصارف و جبران کسری بودجه رفته است. در بیانیه گام دوم انقلاب باید توجه کنیم که به چالش های گذشته دچار نشویم.

وی اضافه کرد: موضوع صادرات نفت و صادرات پتروشیمی و صنایع وابسته از جمله تاکیدات رهبری معظم است که ایشان فرمودند که باید به سمت فراوری نفت برویم و از خام فروشی به این سمت حرکت کنیم.

افشاری اظهار کرد: یکی از مشکلات اقتصادی کشور، عدم شفافیت است، مساله دیگر عنصر افزایش نرخ ارز است. عدم شفافیت در جایی که وزارت نفت ارزهای درآمدی خود را به دولت واگذار نمی کند و انحصار در پتروشیمی مشکلاتب بسیاری را به کشور تحمیل کرده است.

شهاب سامی نماینده شرکت بورس قم عنوان کرد: تا زمانی که شفافیت وجود نداشته باشد نمی توانیم درآمدهای خود را کنترل کنیم. زمانی که شفافیت وجود دارد همه حوادث نیز به این سمت رخ می دهد.  امروزه دولت مجبور به افزایش مالیاتی است ولی هنوز شفافیت خاصی در این زمینه وجود ندارد.

وی ادامه داد: به دلیل این که شفافیت وجود ندارد همیشه شاهد عواقب اجتماعی و اقتصادی آن در جامعه هستیم. اگر می خواهیم گام دوم را برداریم باید ابتدا روی شفافیت تمرکز کنیم.

رضا ا...یاری نماینده سازمان صمت قم گفت: مباحث تئوریک و پژوهشی بسیار مطلوب است ولی باید به مصادیق توجه کرد. منابع اولیه نفتی در کشور ما وجود دارد ولی دسترسی و متغیر شدن قیمت منابع نفتی از مشکلات عدیده ما است که باید به آن توجه کرد.

علی اکبر ابدالی نماینده دیگر سازمان صمت در این جلسه اظهار کرد: بحث اقتصاد مقاومتی روی محور تولید می چرخد ولی در مواضع و سخنرانی ها به انحراف می رود. سخن این جااست که تا کنون در عرصه مالیات چنین بازخوردی ندیدیم. یعنی بسیاری از تولیدکنندگان از این جهت دارای مشکل هستند.

وی ادامه داد: حال اینکه در برنامه های جدید دولت آیا واقعا برنامه ای وجود دارد که بتواند این مشکلات را حل کند؟ آیا سهم 44 درصد تجارت و 20 درصد معدنی در حوزه مالیات محقق شده است؟

محمدرضا نایینی نماینده سازمان جهاد کشاورزی در ادامه این نشست گفت: در خصوص بخش کشاورزی که دارای سهم 8 ونیم درصدی در مالیات است باید بگوییم که این سهم بسیار کم است زیرا در بخشی از محصولات دارای رتبه های جهانی هستیم.

وی افزود: قیمت تمام شدن محصولات کشاورزی در ایران بسیار بالاست. مثلا زیتون در اسپانیا و ایتالیا با یک سوم قیمت ایران تولید می شود و در بازار جهانی عرضه می کنند.

نایینی بیان کرد: این ظرفیت و پتانسیل در ایران وجود دارد که بتواند از ظرفیت چهارفصل بودن خود استفاده کند و هم کیفیت محصولات و عرضه آن را افزایش دهد، آن زمان قطعا می توانیم سهم بالاتری از تولید از محل محصولات داشته باشیم. هلند 30 درصد محصولات خاص کشاورزی دنیا را تامین می کند. ترکیه نیز روی همین عنصر موفق عمل کرده است.

وی ادامه داد: اگر بتوانیم روی کیفیت محصولات متمرکز شویم قطعا می توانیم برگشت ارز بسیاری به کشور داشته باشیم.

محمد سعید الهیان نماینده شورای بیمه استان قم در این نشست گفت: یکی از مواردی که در این جلسه عنوان شد، حذف معافیت ها و بخشودگی ها است. یکی از مواردی که در حوزه صنعتی دچار مشکل هستیم عوارضی است که به مجموعه فروش بیمه هایی که شبکه فروش عرضه می کند مرتبط است.

وی افزود: در بیمه شخص ثالث یک سری عوارض وجود دارد. صنعت بیمه در عرصه شفاف سازی پیگیر است که این عوارض چگونه جذب می شود، وقتی بیمه نامه ای به فروش می رسد مالیات بر ارزش افزوده از آن اخذ می شود ولی  باید توجه کنیم در صنعت بیمه باید عناصر بسیاری را برای درآمدزا کردن این بخش ها در نظر بگیریم، در زمینه حذف معافیت ها باید توجه کرد که این معافیت ها به چه شکل حذف می شود و در عمل چه اتفاقی رخ می دهد.

در پایان علی حسینی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گفت: در جلسه قبل پیرامون عوامل رشد اقتصادی، برون زا و درون زا بودن اقتصاد، سرمایه فیزیکی متناسب با سرمایه انسانی و... بحث شد و مباحث مختلفی در خصوص آسیب ها و وضعیت مطلوب و شفافیت مورد بحث قرار گرفت.

وی افزود: یکی از معضلات اقتصاد کشور، اتکا به نفت است که در این نشست موضوع اقتصاد بدون نفت مورد بررس و نقد قرار گرفت تا بتوانیم به راهکارهای خوبی در این عرصه برسیم.

حسینی اظهار کرد: در نشست‌ها تبیین بیانیه گام دوم انقلاب به دنبال اجماع نخبگانی و خبرگانی هستیم و باید بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان راهبرد چهل ساله دوم انقلاب در بین جوامع نخبگانی و مسئولین به درستی تبیین شود.

گفتنی است طبق مصوبه شورای فرهنگ عمومی استان قم تبیین بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در هفت محور با محوریت جهاد دانشگاهی قم و با حضور نخبگان و جوانان دانشگاهی تبیین می‌شود و تمامی دستگاه‌ها موظف هستند در تبیین و اجرای این بیانیه با جهاد دانشگاهی قم همراهی داشته باشند.

هفت محور مهم بیانیه در حوزه علم و پژوهش، معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و روابط خارجی و سبک زندگی است.


نظر شما :