کتاب « بیوتکنولوژی و تولید ترکیبات ضد سرطان» وارد بازار نشر شد

۲۷ بهمن ۱۳۹۸ | ۰۸:۴۵ کد : ۱۶۱۶۵ فرهنگی
کتاب « بیوتکنولوژی و تولید ترکیبات ضد سرطان» در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی منتشر شد
کتاب « بیوتکنولوژی و تولید ترکیبات ضد سرطان» وارد بازار نشر شد

 

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی، این کتاب ترجمه‌ای از کتاب Biotechnology and Production of Anti-Cancer Compounds است که با کمک مجموعه‌ای از پژوهشگران حوزه بیوتکنولوژی گیاهی و توسط پروفسور   Sonia Malik تدوین شده و به همت دکتر مجید قربانی نهوجی و جمعی از همکاران دانشگاهی وی ترجمه و منتشر شده است.

در این کتاب اطلاعات به روز در مورد داروهای ضد سرطانی به دست آمده از گیاهان ، تقاضای بازار آنها ، ارزش و همچنین نقش بیوتکنولوژی در بهبود ترکیبات ضد سرطانی گیاهی ارائه شده است. پیشرفت ها و تکنیک های اخیر برای استحصال داروهای ضد سرطان از گیاهان ، پروتکل های آزمایشگاهی برای تولید بهینه این ترکیبات ، نحوه عملکرد آنها و مسیرهای بیوسنتزی ترکیبات را مورد بحث قرار میدهند. تجربیات و نظرات محققان شاغل در این زمینه به اشتراک گذاشته شده است. استراتژی ها و اهداف آینده برای پیدا کردن راه های به دست آوردن ترکیبات ضد سرطان پرمصرف به روشی سازگار با محیط زیست ، اقتصادی و کارآمد برجسته شده اند.

دکتر قربانی نهوجی عضو هیئت علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: هدف از انتشار این کتاب، تهیه و ارایه منبع درسی مناسب در درس بیوتکنولوژی گیاهی جهت استفاده دانشجویان رشته های زیست شناسی، علوم گیاهی، بیوتکنولوژی گیاهی، بیوشیمی، پزشکی، داروسازی، فیتوشیمی و سایر رشته ها با رویکرد مطالعه چگونگی استفاده از گیاهان در طب مدرن و کاربرد آنها در سرطان‌های مختلف بوده است و به همین دلیل این کتاب برای محققان، معلمان و دانشجویانی که در زمینه های کشت بافت گیاهی، محصولات طبیعی، فیتوشیمی، علوم دارویی، پزشکی و کشف ترکیبات دارویی فعالیت می کنند بسیار با ارزش خواهد بود.

گفتنی است، سرطان یکی از خطرناک ترین بیماری ها و عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. گیاهان به عنوان منبع مهمی از ترکیبات ضد سرطان عمل می کنند. تغییر در علاقه عمومی مردم نسبت به استفاده از محصولات گیاهی به دلیل عوارض جانبی کمتر و سازگاری بهتر، باعث افزایش تقاضا برای داروهای ضد سرطان از منبع گیاهان شده است. برای تأمین این نیاز روزافزون ، گیاهان تولید کننده ترکیبات ضد سرطان از منابع طبیعی آنها برداشت می شوند و همین امر به انقراض آنها منجر می گردد. دانش زیست فن آوری (بیوتکنولوژی) ابزاری را برای تولید ترکیبات مورد نظر بدون برداشت گیاهان از طبیعت ارائه می دهد. پیشرفت های زیست فن آورانه استفاده از سلول ها ، بافت ها یا اندام های گیاهان مهم اقتصادی را با ممکن ساختن رشد آنها در شرایط ضد عفونی شده و همچنین با استفاده از دستکاری ژنتیکی آنها، جهت دستیابی به ترکیبات مورد نظر فراهم ساخته است.

امروزه اهمیت گیاهان دارویی در سطح جهان بر کسی پوشیده نیست. میلیون‌ها نفر از مردم جهان در زمینه کشت، بهره برداری، فرآوری و سایر جنبه‌های گیاهان دارویی فعالیت دارند. تولید محصولات ضد سرطان از منابع گیاهی در سال‌های اخیر رشد فزآینده‌ای داشته است به طوری که برخی از کشورهای پیشرو استفاده از داروهای گیاهی را در دستور کار خود قرار داده‌اند. مواد اولیه گیاهی و فرآورده‌های درمانی حاصل از آنها سهم مهمی از بازار دارویی را در بر می‌گیرند و از این رو دستیابی به راهبردهای شناخته شده بین‌المللی کیفیت آنها لازم و ضروری به نظر می‌رسد.

 

 

 

 

 


نظر شما :