در نشست مشترک رایزن علمی و فناوری ایران در اروپا با مسوولان جهاددانشگاهی مطرح شد؛
بررسی ارتباطات گسترده علمی و فناوری با اروپا در شرایط تحریم
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی ظهر امروز 17 مرداد در این نشست که در سالن همایش دفتر مرکزی این نهاد برگزار شد، بیان کرد: جهاددانشگاهی در چند سال اخیر سفرهایی برای همکاری بیشتر با اروپا به کشورهایی مانند آلمان و آشنایی نزدیک با موسساتی چون "فرانهوفر" داشته و خواهان گسترش روابط خود با موسسات پژوهشی و فناوری اروپا است.
وی با اشاره به شرایط جدید تحریم ایران توسط آمریکا، اظهار کرد: ما درصدد هستیم تا با همکاری با سازمانهای مردمنهاد (NGO) مانند بنیاد نخبگان و فرهیختگان ایران و اروپا، بتوانیم از تلهی تحریم آمریکا بهسلامت عبور کنیم.
دکتر پورعابدی با توجه به اینکه جهاددانشگاهی از جمله بزرگترین نهادهای پژوهشی غیردولتی در کشور است، گفت: ما خواستار شناسایی و معرفی فرصتهای زیاد همکاری با اروپا توسط رایزن علمی و فناوری ایران در اروپا هستیم و این فرصتها نباید توسط وزارت علوم و ارگانهای دولتی از بین برود.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با اعلام آمادگی این نهاد برای ایفای نقش خود در شرایط تحریم، بیان کرد: جهاددانشگاهی، فعالیتهای خود را در کشورهای منطقه از جمله عراق و جمهوری آذربایجان شروع کرده است.
وی با اشاره به لزوم ارتباط منسجمتر و هماهنگتر در شرایط جدید، اظهار کرد: جهاددانشگاهی آماده است پروژههای خود را با شرکتهای کوچکتر اروپایی که حساسیت بر روی آنها کمتر است، آغاز کند.
دکتر قادر قربانیاصل رایزن علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران در اروپا نیز در این نشست در پاسخ به سوالات مدیران جهاددانشگاهی، بیان کرد: در حوزهی ارتباطات علمی با اروپا در شرایط تحریم مشکلی نخواهیم داشت، اگرچه کارمان در این زمینه سخت خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه پیشرفت امروز کشور چین، مدیون نخبگان آن در خارج از این کشور است، بیان کرد: ما باید برای نخبگانمان در کشورهای دیگر برنامه داشته باشیم تا بتوانیم از این پتانسیل بزرگ بهخوبی استفاده کنیم.
دکتر قربانیاصل با توجه به حضور گستردهی جهاددانشگاهی در دانشگاهها و غیردولتی بودن این نهاد در شرایط تحریم، گفت: باید از این ظرفیت بالا برای شناسایی پروژههای پژوهشی خوب برای همکاری با اروپا و استفادهی اقتصادی برای کشور در قالب یک ساختار سازمانی جدید به نحو احسن استفاده شود.
نظر شما :