۴۰ سالگی انقلاب اسلامی _جهاددانشگاهی رویش کارآیی و وفاداری/۱۸۳
رییس جهاددانشگاهی گیلان: فعالیت ها در حوزه محیط زیست مهم ترین برنامه این واحد در نقشه جامع علمی کشور است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان گیلان، دکتر فریبرز جمالزاد با بیان این که برای بررسی ثمرات هر انقلابی باید به تراوشات حاصل از آن انقلاب رجوع کرد، گفت: نهادها در انقلاب اسلامی یکی از تراوشاتی هستند که از هر پشتوانه ای برای انقلاب پشتوانه تر هستند.
وی جهاددانشگاهی را نهادی انقلابی دانست و افزود: جهاددانشگاهی همانند سایر نهادهای انقلابی بدون جهت گیری های سیاسی و براساس وظایف ذاتی خود از ابتدای انقلاب تاکنون در خدمت نظام و پشتوانه ای برای انقلاب بوده است.
وفاداری به آرمان های انقلاب رسالت ذاتی جهاددانشگاهی است
رییس جهاددانشگاهی استان گیلان وفاداری به آرمان های انقلاب را یکی از وظایف ذاتی تمام نهادها از جمله جهاددانشگاهی برشمرد و گفت: حوزه دینی و فرهنگی پایه و اساس شکل گیری و تداوم انقلاب است و سازمان ها و نهادهای متشکله از انقلاب نیز در این مسیر گام بر می دارند.
جمالزاد حوزه فعالیت های جهاددانشگاهی را پژوهشی، آموزشی و فرهنگی دانست و گفت: در ابتدای شکل گیری جهاددانشگاهی تمرکز فعالیت بر روی برنامه های فرهنگی بود، اما با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی و برنامه محور بودن کشور، جهاد مطابق این برنامه ها وظایف ذاتی خود را تغییر داد و در برهه ای از زمان وظایف آموزشی و در زمان دیگر وظایف پژوهشی و فرهنگی جهاد برجسته شد.
وی یکی از مهم ترین حوزه های فعالیت جهاددانشگاهی در زمان فشارهای اقتصادی برای کاهش فشارها را فعالیت های پژوهشی برشمرد و یادآور شد: برای موفقیت در حوزه اقتصاد مقاومتی و خودکفایی باید به پژوهش و فناوری بیش از گذشته توجه کنیم.
رییس جهاددانشگاهی استان گیلان با اشاره به فرآیند چابکی که در جهاددانشگاهی طرح ریزی شده است، گفت: اگرچه فعالیت های پژوهشی جهاددانشگاهی الگوبرداریش از گروه های پژوهشی دانشگاه است، اما به واسطه ارگانیک بودن سازمان، چابکی بیشتری در خود می بیند و مسیر دست یابی به فناوری در این نهاد به مراتب کوتاه تر از سایر الگوهای موجود در کشور است.
جمالزاد پژوهشگاه رویان را یکی از نمونه های بارز جهاددانشگاهی در حوزه خدمات علمی بیان کرد و افزود: پژوهشگاه رویان یک نهاد انقلابی است که براساس کارکرد جوانان بومی و متخصص توانسته یک الگو موفق ملی و منطقه ای باشد.
رییس جهاددانشگاهی استان گیلان با بیان این که جهاددانشگاهی سهم مشخصی از تولید دانش در کشور را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: جهاد دانشگاهی در تمام حوزه های دانش که مربوط به خودکفایی است نقش مهمی دارد.
جمالزاد با اشاره به فعالیت 21 پژوهشگاه و پژوهشکده ممیزی جهاددانشگاهی در سطح کشور گفت: این تعداد پژوهشگاه و پژوهشکده نشان از نقش مهم جهاددانشگاهی در حوزه تحقیقات علمی و تخصصی است.
وی با بیان این که فعالیت های پزشکی جهاددانشگاهی در گیلان در طول سه دهه گذشته عملکرد مناسبی نداشته است، اظهار کرد: فعالیت های پزشکی با سطح پایین ارائه می شد که نیازمند تقویت در این حوزه هستیم.
رییس جهاددانشگاهی استان گیلان با اعلام اینکه براساس برنامه ریزی های انجام شده فعالیت های پژوهشگاه رویان بصورت منطقه ای ارائه خواهد شد، گفت: فعالیت های رویان در 8 منطقه کشور توسعه و گسترش خواهد یافت.
جمالزاد با تاکید بر اینکه هزینه های راه اندازی پژوهشگاه رویان در سراسر کشور بسیار بالاست گفت: منطقه ای شدن پژوهشگاه رویان در کشور با توجه به هزینه های بالا، برنامه ای عقلانی است.
وی با اشاره به برنامه های جهاددانشگاهی در برنامه ششم توسعه خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه جهاددانشگاهی 3 ماموریت در حوزه فناوری آب شیرین کن، فناوری های نوین و ریلی را در دستور کار دارد.
رییس جهاددانشگاهی استان گیلان با اشاره به نقشه جامع علمی کشور گفت: اگر بخواهیم هدفگذاری واحدهای فناور را در نقشه جامع علمی کشور دنبال نماییم به این نتیجه خواهیم رسید که حوزه ها علمی و فناوری تخصصی می شوند.
جمالزاد یکی از مهمترین برنامه های جهاد دانشگاهی گیلان در نقشه جامع علمی کشور را فعالیت ها در حوزه محیط زیست دانست و افزود: جهاد دانشگاهی گیلان در حوزه آموزش و فرهنگی بدنبال ارتقا شاخصه های برنامه ای است.
وی تاکید کرد: در بخش آموزش باید سرانه ها و شاخصه ها با کیفیت مطلوب و براساس آنچه در برنامه ششم توسعه عنوان شده است ارائه شود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان گیلان نقش حوزه فرهنگی را در جهاد دانشگاهی تا حدودی کمرنگ تر از سایر حوزه های بیان کرد و گفت: در فعالیت های فرهنگی و دانشجویی نیز بدنبال ارتقا شاخص ها هستیم.
نظر شما :