مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاددانشگاهی واحد اصفهان افتتاح شد

۰۷ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۵:۵۸ کد : ۱۵۵۴۶
مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاد دانشگاهی با مجوز رسمی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با پشتوانه نیروهای متخصص آماده ارایه خدمات پزشکی و پرستاری بر بالین بیمار در منزل است.
مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاددانشگاهی واحد اصفهان افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد اصفهان، مهدی ژیان‌پور در نشست خبری افتتاح مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاددانشگاهی واحد اصفهان، با بیان اینکه رسالت جهاددانشگاهی این است که هرکجا باری برزمین مانده باشد بدون هیاهو و با تلاشی مجدانه آن بار را بردارد. افزود: این تلاش در حوزه پزشکی گاهی در راه توسعه مرزهای دانش است. تلاشی که به خوبی در پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌های معتبر جهاددانشگاهی مانند رویان، ابن‌سینا، معتمد و علوم بهداشتی نمود دارد. گاهی نیز این تلاش در جهت خدمت باکیفیت و با هزینه مناسب به مردم است.

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی واحد اصفهان تصریح کرد: در حوزه پزشکی باید حداقل‌های مورد نیاز مردم  با کیفیت و هزینه مناسب ارائه شود، در همین راستا آزمایشگاه تشخیص طبی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان از نخستین مجموعه هایی راه اندازی شده در کشور است که با ارائه خدمات با کیفیت و هزینه مقرون به صرفه از سال ۱۳۶۳ تاکنون مشغول به فعالیت است.

ژیان‌پور با تاکید بر مفهوم کیفیت زندگی و اهمیت آن در زندگی شهروندان توضیح داد: کیفیت زندگی به تاخیر انداختن لذات آنی برای رسیدن به منافع آتی است. وی دریافت خدمات پزشکی در منزل را گامی مناسب در راستای رسیدن به کیفیت زندگی دانست و تاکید کرد: در حال حاضر اصفهان جزء آلوده‌ترین کلانشهرها در میان هشت کلانشهر کشور است. اینکه بتوانیم با ارایه خدمات بهداشتی و پزشکی در منزل از ورود بی مورد در سطح شهر بکاهیم اولویتی است که باید به آن توجه شود.

وی مزیت‌های استفاده از خدمات در منزل را کاهش استرس و تنش دانست و گفت: شهر و بویژه محیط‌های بیمارستانی و درمانی  برای بیمار و همراه آن تنش‌ها و فشارهایی به همراه دارد که می‌توان با دریافت خدمات در منزل این مشکل را برطرف کرد.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان خاطرنشان کرد: در حال حاضر اکثر مراکز مراقبتی در سطح شهر توسط اشخاص اداره می شود و جهاد دانشگاهی نخستین نهادی است که به این موضوع ورود کرده است. در واقع جهاد دانشگاهی اصفهان بعد از جهاد علوم پزشکی و شهید بهشتی تهران سومین مرکزی است که به این حوزه وارد شده و تلاش دارد خدمات بهداشتی پزشکی با کیفیت مناسب و هزینه مقرون به صرفه ارائه ‌کند.

به دنبال عدالت درمانی برای بیماران هستیم

همچنین در این نشست محمد خادم‌الفقرا مدیر مرکز درمان در منزل جهاددانشگاهی واحد اصفهان، گفت: در این مرکز فعلا خدمات پزشکی شامل نمونه گیری، انجام و ارسال جواب آزمایش، سرم درمانی، تزریقات، سوند ادراری، لوله معده، مدیریت و مراقبت انواع زخم و استومی، خدمات توانبخشی (فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتاردرمانی)، طب سنتی (فصد خون، حجامت، زالو درمانی و ماساژ)، طب سوزنی برای انواع بیماری ها، رادیولوژی پرتابل، مراقبت از سالمندان، بیماران محتضر و مادران باردار بعد از زایمان، و اختصاص پرستار و آمبولانس جهت اعزام به سراسر کشور انجام می‌شود، اظهار کرد: افراد می‌توانند با شماره ۳۶۹۳۶ تماس و از خدمات این مرکز بهره‌مند شوند. وی افزود: تمام خدمات این مرکز با تعرفه نهادهای عمومی به بیماران ارائه می‌شود.

مدیر مرکز درمان در منزل جهاد دانشگاهی واحد اصفهان عدالت درمانی برای بیماران را از موضوعات اساسی در طرح درمان در منزل جهاد دانشگاهی دانست و گفت: در موارد بسیاری شاهد بستری‌های بی مورد در بیمارستان‌های دولتی هستیم و به همین دلیل وزارت بهداشت به دنبال اجرای این سیاست است که ادامه روند درمان برخی بیماران در منزل انجام شود که این کار برای بیمارستان‌ها مشکلاتی در بخش‌های حقوقی، نیروی انسانی و نظارتی به همراه دارد.

خادم الفقرا ادامه داد: به همین دلیل، تفاهم‌نامه‌هایی توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی با مراکز مراقبت در منزل منعقد شد تا آنها با اعمال نظارت صورت گرفته توسط نهادهای مربوطه در این بخش وارد شوند، سیاست جهاد دانشگاهی نیز ورود به این موضوع بود و در این راستا، مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاد دانشگاهی با اخذ مجوز از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کار خود را از آبان امسال آغاز کرد.

وی با بیان اینکه محافظت از درخواست کنندگان در برابر درمان‌های غیر قانونی و جلوگیری از هرگونه آزار و اذیت برای ارائه‌دهنده و گیرنده خدمات جزو سیاست‌های این مرکز است، اظهار داشت: در مرحله پایلوت حدود ۴۰۰ درخواست به این مرکز اعلام و منجر به ارائه خدمت در منزل شد.

مدیر مرکز درمان در منزل جهاددانشگاهی واحد اصفهان با تاکید بر این که خدمات این مرکز، اورژانسی نیست، خاطرنشان کرد: ما اگر با درخواست اورژانسی مواجه شدیم آن را به واحد مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی گزارش می‌کنیم و از طرفی از اورژانس خواستیم که اگر موارد غیر اورژانسی دارند به ما ارجاع بدهند که این موضوع در حال بررسی است.

خادم‌الفقرا، تعرفه‌های این مرکز را معادل تعرفه عمومی اعلام کرد و گفت: معاونت پرستاری وزارت بهداشت سال گذشته پیشنهاد کرد که ارایه خدمات درمان و مراقبت در منزل زیر پوشش بیمه قرار بگیرد که با توجه به محدودیت‌های مالی فعلی، ممکن است این کار به تعویق بیفتد اما حمایت از اجرای این طرح‌ها برای دولت به صرفه است زیرا بار کاری آن را کاهش می‌دهد.

وی با اشاره به این که این مرکز دارای بخش تحقیقات و توسعه است، تصریح کرد: این مرکز زیر مجموعه معاونت پژوهشی است و می‌توان از اطلاعات آن برای پژوهش‌ها و رصد مشکلات استفاده کرد.

همچنین احمد رسالت مسئول فنی مرکز درمان و مراقبت در منزل جهاد دانشگاهی اصفهان نیز یکی از اهداف راه‌اندازی این مرکز را کاهش ورود بیماران بدون مورد به بیمارستان‌ها عنوان و تاکید کرد: وقتی پزشکی داخل منزل بر بالین بیمار قرار می‌گیرد می تواند با خیالی آسوده، راهنمایی و مشاوره کند.


نظر شما :