در مراسم نکوداشت دکتر قرنفلی عضو هیات علمی و مشاور رییس جهاددانشگاهی مطرح شد؛
لزوم داشتن تفکر استراتژیک برای حفظ جهاددانشگاهی
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از سیناپرس، در این مراسم دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر اینکه همیشه جای چنین مراسمی در جهاددانشگاهی خالی بوده است، گفت: تقدیر از اساتیدی که تعهد، خودباوری، علمباوری، ناامید نشدن از بی مهریها و ناملایماتها و شکست ناپذیری مشخصه بارز آنهاست کار پسندیدهای است که اعضای جهاددانشگاهی دارای چنین ویژگیهایی هستند.
وی بیان کرد: در دوران انقلاب فرهنگی، قبل و بعد از تاسیس جهاد دانشگاهی خیلی از اعضا فرصت داشتند که شغلهای بهتری را برگزینند تا به لحاظ درآمد و موقعیت شغلی وضعیت مطلوبتری داشته باشند؛ اما عدهای جهاد و همهی مشکلات آن دوران را انتخاب و تحمل کردند، چون آنها اعتقاد داشتند که وجود چنین نهادی برای کشور ضروری است.
دکتر طیبی ادامه داد: قطعا کشور توان توسعه علمی و فناورانه را دارد و باید بتوان از طریق الگوسازی موفق در راستای کاربردی کردن این توان گام برداشت که جهادگران ما با تحمل سختیها و مشکلات این امر را محقق کردند.
رییس جهاددانشگاهی تصریح کرد: این استاد گرانقدر علیرغم اینکه خود در بسیاری از حوزهها صاحبنظر بود، اما اعتقاد به کار تیمی و جمعی داشته و این توان را داشت که نظرات دیگران را نیز بپذیرد و به آن عمل کند.
وی گفت: دغدغه جهاددانشگاهی همواره مسایل و نیازهای کشور و تلاش برای حل آنها بوده است که همزمان با مطرح شدن تدوین نقشه جامع علمی کشور بخش فناوری آن به جهاد سپرده شد که تیمی با مسوولیت دکتر قرنفلی کار را به خوبی پیش بردند.
دکتر طیبی افزود: از آنجا که در مجموعهی جهاد به دنبال انجام ماموریتهایی متناسب با نیازهای کشور بودیم با توصیه و فرمان مقام معظم رهبری این نقشه را دنبال کردیم که حضور جدی این استاد گرانقدر باعث ایجاد هفت مصوبه شد که نقشهی راه هم برای آن تعیین شد و از آن نقشه برای تحقق اهدافمان در جهاددانشگاهی استفاده کردیم.
رییس جهاددانشگاهی در ادامهی صحبتهایش با اشاره به اینکه یکی دیگر از بحثهای اخیر جهاددانشگاهی کانون تفکر است، گفت: این کانون با هدف بازنگری فعالیتهای جهاد با توجه به ضروریات روز جامعه و با نگاه به آیندهی نزدیک و آیندهی دور مطرح شده است.
وی اضافه کرد: برنامهریزیها در راستای مقولهی آینده نزدیک به اتمام رسیده و به مقولهی آینده دور هم باید نگاه جدی داشته باشیم تا بدانیم که چه راهی را باید در جهاددانشگاهی دنبال کنیم.
جهادگری اخلاقمدار با گوش شنوا برای همه
همچنین در این مراسم، دکتر سید سعید هاشمی رییس دانشگاه علم و فرهنگ نام این استاد گرانقدر را به عنوان جهادگری خوشنام مطرح کرد و گفت: به دلیل چهار دهه خدمت صادقانه ایشان در مجموعه جهاددانشگاهی بر خود واجب دانستیم این مراسم را برگزار کنیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از دلایلی که در برگزاری این مراسم موثر بود، بداخلاقیهایی است که در چند سال اخیر در جهاددانشگاهی شکل گرفته و دلیل آن گسترش فضای مجازی و شبکههای اجتماعی است.
دکتر هاشمی عنوان کرد: در چنین فضایی هیچ گاه فرصت دفاع به افراد داده نمیشود و افرادی مانند این استاد گرانقدر هم هیچگاه در صدد دفاع از خود برنیامدند. چراکه در مجموعهی جهاددانشگاهی همواره اصل بر فعالیت و کارآمدی بوده است.
رییس دانشگاه علم و فرهنگ افزود: دکتر قرنفلی فردی اخلاق مدار و گوش شنوا برای همه است که توانست توازن اخلاقی و کارآمدی را در حوزهی مدیریت خود پیاده کند.
مدیریت جهادی به عنوان یک سند در کشور باقی بماند
رییس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی نیز با تاکید بر تحقق مدیریت جهادی، گفت: به نظر میرسد باید مدیریت جهادی که در مجموعه جهاددانشگاهی وجود دارد به گونهای تبیین شود که به عنوان یک سند در کشور باقی بماند.
دکتر محمدحسین ایمانی خوشخو ادامه داد: در مدیریت جهادی بازنشستگی به تعبیر جدا شدن از محیط کار معنا ندارد. اگرچه به شکل ظاهر و ساختار اداری ممکن است چنین اتفاقی بیفتد اما در مدیریت جهادی مانند محیطهای علمی و آموزشی اساتید بعد از بازنشستگی هم بیش از گذشته بر مجموعه تاثیر گذارند.
وی ادامه داد: در مدیریت جهادی اصالت بر پست نیست؛ بلکه بر انجام وظیفه و خدمت است. گاهی در محیطهای اداری دیده میشود که برای تصرف یک پست و مقام اتفاقهایی می افتد. اما در جهاددانشگاهی چنین چیزی معنا ندارد.
دکتر ایمانی خوشخو با بیان اینکه دکتر قرنفلی دارای چنین ویژگیهایی بودند، گفت: ایشان یکی از نیروهای اصیل جهاد بودند که جز خدمت خالصانه چیزی از او ندیدیم.
وی تاکید کرد: باید حواسمان باشد که مسوولیت های جهادی دچار گسست نشود و چیزی که متاسفانه اکنون شاهد آن هستیم، نشاندهندهی آن است که نتوانستیم این انتقال تجربه را انجام دهیم.
رییس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی، افزود: اعتباری که امروز جهاد دارد و احساس نیازی که به این نهاد وجود دارد، قبلا کمتر وجود داشته که این جایگاه را مرهون مدیریتهای قبلی و تلاشهای جهادگران از ابتدای تاسیس تا کنون بودهایم و امیدواریم با مدیریت کنونی و همکاری همه همکاران جهادی در 40 سالهی دوم انقلاب اسلامی نیز همچنان بدرخشیم.
مگر یک عضو هیات علمی هم میتواند بازنشسته شود
دکتر حسین بهاروند نیز در ادامه این مراسم از دکتر قرنفلی به نیکی یاد کرد و گفت: هرآنچه که تا امروز دکتر قرنفلی انجام دادهاند، ماندگار شده است، اما اینکه بازنشستگی در خصوص این استاد گرانقدر معنایی داشته باشد، برای من جای سوال دارد؛ مگر یک عضو هیات علمی هم میتواند بازنشسته شود.
جهاددانشگاهی باید مسیر و خط مشی خود را ادامه دهد
دکتر محسن قرنفلی عضو هیات علمی و مشاور رییس جهاددانشگاهی درباره صحبتهای همکاران خود و برگزاری چنین مراسمی، خاطرنشان کرد: من خود را شایسته این همه لطف نمیدادم و این ویژگیهایی که گفته شد در همه دوستان جهادی وجهادگر وجود دارد.
وی گفت: سال 59 با عدهای از دوستان تصمیم گرفتیم نهادی را راه اندازی کنیم که اهداف والایی داشت و آن رفع عقب ماندگیهای کشوروخلاء های ایجاد شده در حوزه علم و فناوری در آن زمان بود.
دکتر قرنفلی تاکید کرد: پیشرفت علم و فناوری و اعتلای نظام جمهوری اسلامی در همان ابتدای تلاش همه همکاران ما در صدر همه اهداف بود و جهاددانشگاهی با 200 نفر شکل گرفت.
عضو هیات علمی و مشاور رییس جهاددانشگاهی عنوان کرد: ویژگیهایی که جهادگران در این نهاد داشتند همسو بودن و هدفمند عمل کردن، همدردی و همبستگی، عدم اتکا به منابع دولتی و... بود که این ویژگیها توانست جهاددانشگاهی را جهاددانشگاهی امروز کند.
وی تاکید کرد: من و برخی دوستان در آن زمان موقعیتهای بسیاری برای تحصیل در خارج از کشور داشتیم، اما با دوهدف در جهاد ماندیم؛ یکی از آن اهداف کمک به منابع نظامی کشور درآن زمان که درگیر جنگ بودیم و دیگری اعتقاد راسخ ما به پیشرفت علم و فناوری بود، زیرا میدانستیم و معتقد بودیم و هستیم، علم و فناوری است که باعث پیشرفت کشور میشود.
این عضو هیات علمی جهاددانشگاهی تاکید کرد: امروز اعتقاد دارم جهاددانشگاهی باید مسیر و خط مشی خود را ادامه دهد و با حفظ روحیهی اخلاقی و معنوی و گسترش ماموریتهایش مسیر موفقیت کشور را پیش ببرد.
دکتر قرنفلی عنوان کرد: امروز جهاددانشگاهی در کشور پذیرفته شده است، بنابراین اگر قرار است جهاد را حفظ کنیم باید نگاه و تفکر استراتژیک، همفکری و مشارکت و خرد جمعی داشته باشیم.
وی در پایان صحبتهایش از مدیران، همکاران و خانواده خود که در مدت 40 سال تلاش، وی را همراهی کردند، تشکر و قدردانی کرد.
در پایان این مراسم با حضور تعدادی از مدیران و مسوولان جهاددانشگاهی، از دکتر محسن قرنفلی تقدیر و تشکر شد.
گفتنی است، دکتر قرنفلی عضو هیات علمی و مشاور رییس جهاددانشگاهی است و طی سالهای گذشته در پستهای متعددی چون معاون آموزش جهاددانشگاهی، مشاور پژوهشگاه رویان در تجاریسازی یافتههای پژوهشی، سرپرست دانشکده علوم پایه و فناوریهای زیستی دانشگاه علم و فرهنگ، ریاست دانشگاه علم و فرهنگ، معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، مسوول مرکزاطلاعات علمی جهاددانشگاهی، مدیرکل دفترپروژهیابی و نیازسنجی جهاددانشگاهی و غیره فعالیت داشته است.
نظر شما :