۴۰ سالگی انقلاب اسلامی _جهاددانشگاهی رویش کارآیی و وفاداری/۱۷۳

رییس جهاددانشگاهی واحد اردبیل تاکید کرد: توسعه توریسم سلامت محوری‌ترین برنامه جهاددانشگاهی اردبیل

۱۷ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۰:۱۳ کد : ۱۵۴۵ عمومی تاپ خبر
رییس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل گفت: توسعه توریسم سلامت در استان اردبیل از مهمترین و محوری‌ترین برنامه‌های جهاددانشگاهی است.
رییس جهاددانشگاهی واحد اردبیل تاکید کرد:  توسعه توریسم سلامت محوری‌ترین برنامه جهاددانشگاهی اردبیل

 

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل، دکتر مهران اوچی اردبیلی 15 مرداد، در آستانه سی و هشتمین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی در جمع اصحاب رسانه استان با تبریک فرارسیدن این روز و روز خبرنگار افزود: جهاددانشگاهی یک نهاد برخاسته از بطن انقلاب است.

وی تصریح کرد: تلاش در جهاددانشگاهی همچون جهاد در خط مقدم جبهه‌هاست و ما امروز با احساس وظیفه و عمل به دستورات مقام معظم رهبری در تمام ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در جهاددانشگاهی انجام وظیفه می‌کنیم.

رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل با اشاره به فعالیت‌های انجام گرفته توسط این نهاد با محوریت توریسم سلامت در استان بیان کرد: جهاددانشگاهی در راستای عمل به این شعار با راه‌اندازی مرکز درمان ناباروری وارد عرصه شده است و امروز بالغ بر 17 درصد از مراجعه‌کنندگان به این مرکز را اتباع خارجی از کشورهای جمهوری آذربایجان، عراق و ترکیه تشکیل می‌دهند.

اوچی اردبیلی ادامه داد: این مرکز با پذیرش بیش از 33 هزار زوج از ابتدای تاسیس خود، توانسته است تولد 465 نوزاد و موفقیت درمان بیش از800 زوج را با استفاده از آخرین متدهای علمی و فناورانه به خانواده‌ها هدیه کند که این برای ما افتخاری بزرگ در استان محسوب می‌شود.

وی افزود: ما توسعه توریسم سلامت را جزء اولویت‌های فعالیت خود قرار داده‌ایم و در این زمینه آمادگی پذیرش بیمارانی از سراسر کشور و نقاط مختلف منطقه را داریم.

اوچی اردبیلی از قول مساعد استاندار اردبیل به دنبال عقد تفاهم‌نامه جهاددانشگاهی و استانداری اردبیل به دنبال سفر دکتر طیبی، رئیس جهاددانشگاهی کشور برای تأمین زمین مناسب برای توسعه مرکز درمان ناباروری قفقاز خبر داد و افزود: در صورت تامین این زمین در یکی از شهرک‌های مرکزی اردبیل، درصدد راه‌اندازی هتل بیمارستان و مجتمع سلامت در اردبیل هستیم.

 

تحقیقات سلول‌های بنیادی،یکی از دستاوردهای اصلی جهاددانشگاهی

رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل یکی از دستاوردهای اصلی جهاددانشگاهی را تحقیقات سلول‌های بنیادی اعلام و خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی مجتمع سلامت در اردبیل و حمایت‌های مسئولان استانی، استان اردبیل ظرفیت تبدیل شدن به قطب بزرگ درمان ناباروری را دارد.

اوچی اردبیلی به دستیابی جهاددانشگاهی اردبیل به فناوری تولید نشاسته سبز با استفاده از دور ریز سیب‌زمینی تولیدی استان که در صنعت نفت کاربرد دارد، اشاره و خاطرنشان کرد: نشاسته پلیمری به عنوان گِل حفاری مورد استفاده قرار می‌گیرد که جهاددانشگاهی با دستیابی به این فناوری و اخذ مجوز و گواهینامه‌های معتبر برای تولید این محصول، می‌تواند با راه‌اندازی پایلوت نیمه صنعتی تولید نشاسته پلیمری بخشی از نیاز کشور به این محصول را که 100 درصد آن وارداتی از کشور چین است تامین کند.

اوچی اردبیلی اضافه کرد: با ایجاد کارخانه تولید نشاسته سبز در اردبیل با توجه به سیاست ایجاد 20 هزار شغل در استان اردبیل تا سه سال آینده بالغ بر 54 نفر در فاز اول این کارخانه مشغول کار خواهند شد.

 

ایجاد واحد جهاددانشگاهی در سه شهرستان اردبیل

رئیس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل از فعالیت مرکز آموزش تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی در شهرستان گرمی خبر داد و افزود: به زودی در سه شهرستان پارس‌آباد، خلخال و مشگین‌شهر نیز اقدام به راه‌اندازی مرکز آموزشی خواهیم کرد.

اوچی اردبیلی به ظرفیت بالای استان اردبیل در بخش‌های مختلف اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اردبیل 15 شرکت و یک هسته فناوری با 26 ایده فناورانه در امر تحقیقات و پژوهش بر روی گیاهان دارویی فعالیت دارند.

وی ادامه داد: دو شرکت از واحدهای فناور این مرکز، دانش بنیان شده‌اند و پیگیری‌ برای تبدیل 5 واحد دیگر در حال انجام است.

رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل به فعالیت‌های این واحد در حوزه گیاهان دارویی اشاره و خاطرنشان کرد: تجاری‌سازی محصولات تولید شده در استان اردبیل، عمده هدف جهاددانشگاهی است چرا که معتقدیم علمی که تبدیل به ثروت نشود ارزش چندانی ندارد و در این راستا ما با راه‌اندازی مرکز رشد گیاهان دارویی، درصدد تولید و ساخت داروهای جدید با مجوز وزارت بهداشت و درمان و تجاری‌سازی آنها هستیم.

اوچی اردبیلی انجام تحقیقات دارویی، مقاومت به سرما و میزان تولید محصول بر روی فندق استان اردبیل را یادآور شد و بیان کرد: جهاددانشگاهی با توجه به منابع غنی فندق در استان اردبیل در دو منطقه فندقلو و حتم مئشه‌سی، وارد فعالیت‌های تحقیقاتی شده و با شناسایی گونه‌های سازش‌پذیر و مقاوم در برابر تنش‌های آب و هوایی و سایر شاخص‌های اقلیمی، در حال انجام تحقیقات فناورانه است.

وی به ورود خسارات قابل توجه از محل سرمازدگی به جنگل‌های استان اشاره کرد و گفت: جنگل فندقلو در سه سال متناوب دچار خسارت سرمازدگی شد و در کنار آن در نیم قرن اخیر، 50 درصد این جنگل در اثر مخاطرات طبیعی و مداخلات انسانی از بین رفته است و ما این ثروت عظیم را از دست داده‌ایم.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل با تاکید بر اینکه جنگل فندقلو به سرعت در حال از دست رفتن است، یادآور شد: ما در راستای احیای گونه‌های نادر و در حال انقراض فندق در استان وارد کار شده‌ایم.

اوچی اردبیلی از شناسایی قریب به 37 گونه و ژنوتیپ مقام به سرما و مختلف فندق در جنگل‌های اردبیل خبر داد و اظهار کرد: ما در حال بررسی میزان تاکسول که یک ماده ضد سرطانی است در فندق‌های استان هستیم و امیدواریم در سال‌های آینده با دستیابی به این فناوری و تکنولوژی، بخشی از نیاز کشور به این ماده مؤثر را تامین کنیم.

وی از اجرای چندین طرح تحقیقاتی با موضوع فندق در جهاددانشگاهی استان اردبیل خبر داد و تصریح کرد: نتایج حاصل از این تحقیقات در قالب 4 مقاله علمی – پژوهشی منتشر شده است و سعی داریم این پروژه را با نگاه ملی به یک پروژه مهم کشوری تبدیل نماییم.

 

ذخیره‌سازی 466 در بانک سلول‌های بنیادی خون بند ناف  در 5 سال گذشته

رئیس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل فعالیت دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف رویان را یادآور شد و افزود: با سلول‌های بنیادی ذخیره شده در بانک خون بند ناف رویان، راهکارهای جدید درمانی برای برخی از بیماری‌های نادر فراهم می‌آید که ما نسبت به آگاه‌سازی خانواده‌ها در استان از این مجموعه برنامه‌های متنوعی را به مرحله اجرا درآوردیم.

اوچی اردبیلی فعالیت واحد انتشارات جهاد دانشگاهی اردبیل را یادآور شد و گفت: در سال‌های گذشته 21 عنوان کتاب در جهاددانشگاهی اردبیل به مرحله انتشار رسید که در چهار ماهه سالجاری شاهد چاپ 9 عنوان کتاب در بخش‌های مختلف علمی و تحقیقاتی هستیم.

وی از اجرای 50 عنوان برنامه فرهنگی در سال گذشته با 14 هزار نفر ساعت برنامه خبر داد و خاطرنشان کرد: 3 هزار نفر ساعت برنامه فرهنگی نیز در واحد علمی – کاربردی جهاد دانشگاهی اردبیل به مرحله اجرا درآمده است.

رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل همچنین با اشاره به فعالیت مرکز علمی – کاربردی جهاد دانشگاهی واحد اردبیل بیان کرد: در حال حاضر 412 نفر دانشجو در این مرکز مشغول تحصیل هستند که و از مهرماه سالجاری در 7 رشته کاردانی و 3 رشته کاردانی نسبت به جذب دانشجو اقدام می‌کنیم.

اوچی اردبیلی از برگزاری کلاس‌های آموزشی برای 6 هزار و 251 نفر خبر داد و افزود: مأموریت جدید جهاددانشگاهی تخصصی نمودن و افزایش دوره‌های مهارت‌محور منجر به اشتغال است که ما در راستای عمل به این امر فعالیت‌های خود را در حوزه آموزش به انجام می‌رسانیم.

وی به فعالیت‌های دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا در مجموعه جهاد دانشگاهی اشاره و خاطرنشان کرد: با تلاش خبرنگاران زبده در خبرگزاری ایسنا این خبرگزاری جزو تاثیرگذارترین رسانه‌ها در کشور از نظر کمیت و کیفیت تولید خبر است.

در این مراسم به مناسبت روزخبرنگار و سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی از خبرنگاران حاضر در جلسه با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.


نظر شما :