در مرکز رشد جهاددانشگاهی اردبیل انجام شد:

برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین مالیاتی

۰۵ بهمن ۱۳۹۸ | ۱۳:۱۰ کد : ۱۵۴۳۰ تجاری سازی و اقتصاد دانش بنیان
به همت مرکز رشد فناوری گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اردبیل کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین مالیاتی با حضور کارشناس خبره امور مالیاتی استان برگزار شد.
برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین مالیاتی

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی اردبیل، مرکز رشد گیاهان دارویی استان به منظور فراهم کردن زمینه بهره‌مندی شرکت‌های مستقر و آشنایی آنان با قوانین و معافیت‌های مالیاتی این کارگاه کاربردی را برگزار کرد که در آن، مدیران و کارشناسان شرکت‌ها اعم از دانش بنیان و فناور با وظایف و تکالیف قانونی که موجب برخورداری این شرکت ها از معافیت ها و تسهیلات مالیاتی مقرر در قانون می شود آشنا شدند.

کارشناس خبره امور مالیاتی استان در این کارگاه گفت: قوانین مالیات‌های مستقیم دانشی است که به افراد یا مدیران مالی سازمان‌ها کمک می‌کند تا علاوه بر رعایت قوانین و مقررات مالیاتی، از پرداخت‌های نادرست مالیات جلوگیری کنند.

بهروز ناصح اظهار داشت: بر اساس قوانین مالیات‌های مستقیم، سازمان‌ها و شرکت‌ها موظفند بخشی از درآمد خود را تحت عنوان مالیات مستقیم به دولت پرداخت کنند و هم‌چنین باید مفاد مختلف این قانون را در دریافت‌ها، پرداخت‌ها و ثبت اسناد مالی رعایت کنند.

وی با بیان اینکه رعایت مفاد مختلف این قانون و آگاهی از موارد مشمول و معافیت آن برای هر سازمان یا شرکت ضروری می‌باشد، ادامه داد: آشنایی با اصلاحات جدید قوانین مالیات های مستقیم، نحوه برخورد با قانون مالیات های مستقیم و اجرای آن، دفاعیات مالیاتی، نحوه تنظیم لوایح دفاعی مالیاتی و معافیت و بخشودگی‌های مالیاتی از جمله موارد مهمی است که مدیران شرکت ها باید از ان مطلع بوده و در زمان مقرر، رفتار مناسب مالیاتی از خود نشان دهند.

ناصح با تشریح قوانین مربوط به امور مالیاتی و مالیات بر ارزش افزوده تصریح کرد: بودجه و گردش مالی، کلید بقای همه سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و خصوصی است اما نباید موضوعات مربوط به مالیات و قوانین و آئین نامه های آن مورد غفلت قرار بگیرد.

وی افزود: تشکیل پرونده، حق تمبر، تسلیم اظهارنامه و نگهداری دفاتر قانونی از تکالیف اولیه و مهم مودیان می باشد تا از طریق اظهار اطلاعات مربوط به شرکت خود، دولت را تعیین میزان مالیات همراهی نمایند.

این کارشناس امور مالیاتی استان با اشاره به اهمیت ارائه اظهارنامه مالیاتی گفت: اظهارنامه مالیاتی یک اعلامیه مالی از سوی مالیات دهنده است که بیانگر وضعیت دارایی، دیون، درآمدها و هزینه های مالیات دهنده در یک دوره مالی مشخص یا در مورد یک معامله یا موضوع مالیاتی مشخص می باشد که به فاصله 3 الی 4 ماه از سال مالیاتی بسته به حقیقی یا حقوقی بودن مودیان، در تیرماه هر سال قابل ارائه می باشد.

ناصح با یادآوری تبعات عدم تسلیم اظهارنامه ادامه داد: عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در مورد مالیات بر درآمد مشاغل می تواند به موجب ماده ۱۹۲ قانون مالیات های مستقیم موجب تعلق جریمه 30 درصدی شود که غیر قابل بخشودگی می باشد.

وی با پیشنهاد اینکه شرکت ها قبل از ارائه اظهارنامه لازم است از کارشناسان امور مالی و مالیاتی مشاوره های لازم را دریافت نمایند، بیان کرد: همخوانی ترازنامه سال مالیاتی با ترازنامه سال های قبل از جمله مواردی است که مورد بی توجهی قرار گرفته و شرکت ها را به دلیل عدم اطلاع کافی، دچار جرایم مالیاتی می نماید.

ناصح با تشریح کامل قوانین مالیاتی مربوط به شرکت های دانش بنیان، شرکت های فناور مستقر در پارک های علم و فناوری و مراکز رشد، اظهار امیدواری کرد با آگاهی کامل از امورات مربوط به صنف و شرکت های خود باید زمان مناسب و شیوه آسان ارائه اظهارنامه و تعیین و پرداخت مالیات را پیگیری نماییم.

گفتنی است بخش مهم این کارگاه مربوط به پرسش های شرکت کنندگان و پاسخ های کارشناس امور مالیاتی بود که در نهایت ابراز رضایت مناسبی از کارگاه صورت گرفت.


نظر شما :